Speltips: Finaldags i Chile

Hallå där!

Senaste bloggspelet satt precis som det skulle. En rejäl marketbeat, högre insats och en klockren analys. Alltid gott för förtroendet :) Nu har det blivit dags för den här veckans andra högintressanta möte, i varje fall om vi snackar klubblagsnivå, och det är givetvis chilenska cupen jag pratar om. Turneringen har nått hela vägen till final där två lag från huvudstaden, som lever just nu i ganska skiljda världar, ställs mot varandra. 

Universidad de Chile - Santiago Wanderers - Copa Chile

Avspark: 11 november 21:00

Ännu en cupmatch och ÄNNU en gång har lottningen gjort så att två lags möt för andra gången på drygt en veckas tid. Det har hänt ett par tillfällen denna säsong att lag ställ mot varandra i ett dubbelmöte i cupen och samtidigt fått en ligamatch sinsemellan inklämd någonstans i närheten av dessa. Cupfinalen spelas dock endast över en match, så vi slipper 3 matcher mellan samma lag på kort tid. Men som sagt, för bara dryga veckan sedan ställdes dessa två lag mot varandra i en match som Universidad de Chile vann med 0-1. I och med segern så gick La U upp i 4 raka ligasegrar i rad, riktigt imponerande och man har nu seglat upp hela vägen till tabelltoppen där man delar på förstaplatsen med Colo Colo och Union Española.

Med landslagsspelare som Beasejour, Pinilla, Jara och Herrera så besitter de på pappret den överlägset starkaste truppen tillsammans med Colo Colo. Pinilla, ny inför den här säsongen, har hittat formen och tagit på sig en viktig ledarroll i sin barndomsklubb. Det är en spelare som i sina bästa stunder är ganska överlägsen resten av ligan med sin starka fysik och kanon till skott. Utan att vidare gå in allt för mycket i just La U, för det har jag gjort ett par gånger tidigare i bloggen, så vill jag bara konstatera att de har goda chanser att plocka ligan back to back samt cupen. Ett av landets finest just nu, så att säga.

Santiago Wanderers har också redan varit på tal här. Den gången gick jag in lite djupare i den sportsliga och ekonomiska krisen Santiago Wanderers hamnade i efter sin misslyckade satsning. Den nuvarande truppen har ett par helt OK namn, men som jag påpekat förr så består den av ganska många "föredettingar" som peakat sedan länge. Krisen har pågått i över ett år, därför ser läget ganska akut ut nu i Wanderers-lägret som ligger nästsist i den sammanlagda tabellen. Med 1.02 p/match är man marginellt bättre än nykomlingarna Curico, som har ett snitt på 1p/match, och man är således rejält indragna i nedflyttningsfighten. Med den sammanlagda tabellen (1.5 års period) så kan vi också se ganska klart och tydligt vart dessa bägge lag hör hemma. La U ligger just nu tvåa där, med bara 0,02p/match mindre än Colo Colo.

Då Santiago Wanderers ligger farligt nära jumboplatsen i ligan så borde även deras fokus ligga på just den. Vågar man riskera nyckelspelare såhär mitt i slutspurten?

Cupfinalen kommer att spelas på neutral mark, mer specifikt i Concepcion. Concepcion ligger dryg en fem-timmars bilfärd ifrån Santiago. Detta är också något som är en fördel för La U. Då La Us fanskara är betydligt större och sträcker sig runt om hela Chile så lär de ha större delen av publiken på sin sida.

Dem regerande mästarna var i år aningen segstartade, men La U har nu peakat precis lagom till det att cupen och ligan skall avgöras, samtidigt som Santiago Wanderers form är ganska intetssägande. Rent mentalt bör La U ha ett övertag efter förra veckans bortaseger och man är på lördagen också förstärkta av ytterbacken Beasejour som är åter tillbaka efter ett par matchers frånvaro.

Chiles just nu formstarkaste lag bör inkassera ytterligare en titel. Med publiken på sin sida och rutin i massor så tror jag att vi kommer att se ett rejält taggat La U. Universidad -0.5 ger över 2x smeten, vilket är riktigt bra. Jag väljer dock att plocka Universidad de Chile -0.25 för att kunna smacka på med en lite större insats. -0.25 spelas till 1.73 hos Pinnacle med 4.5U.

Gios blogg

Gio

Finns på Twitter som Gio88R

Giovanni, eller kort och gott Gio, har tack vare sin skeva dygnsrytm och sina latinska rötter följt den sydamerikanska fotbollen så länge han kan minnas. Gio började reka spel för en 5-6 år sedan i sin livechatt innan han hängde med modet och tog steget in på Twitter. Med bred kunskap om i princip samtliga sydamerikanska ligor och utan några språkliga barriärer i sin research är han alltid väl påläst och uppdaterad inför varje omgång. Det innebär också att hans följare ofta har en hel buffé av speltips att välja mellan, och att man inte alltför sällan ser honom kriga in spel under sitt alias "GioBetyouwin" sent in på morgonkvisten.

Sveriges bästa

Kända profiler