Speltips: Bloggen back on track

Hallå på er!

Bloggtipset Antofagasta +0 satt fint igår efter ett sent men fullt rättvist 1-0. Kul att bloggen är på vinnarspåret igen och att analysen satt som den skulle. Dessvärre lämnade onsdagen mycket att önska då övriga spel gick åt skogen. Hade inga marginaler alls på min sida på dem tidiga spelen samtidigt som vi fick se säsongens hittills största skräll i Mexico där Monterrey bara fick kryss i cupmatchen mot U Guadalajara från andradivisionen. Nåväl, helgens utbud i den chilenska ligan ser högintressant ut ur ett bettingperspektiv. Förhoppningsvis tar vi vara på det och avslutar månaden starkt. Här nedanför kommer ett tidigt spel till lördagen.

Union Española - Deportes Iquique - Primera Division Chile

Avspark: 28 Oktober 23:00

Match mellan toppen mot botten i Santiago.
Hemmalaget Union Española ligger i sedvanlig ordning på den övre tabellhalvan. Detta är en klubb som jag lyft fram ett antal gånger under årens gång då de ständigt imponerar såväl spelmässigt som resultatmässigt, trots betydligt mindre ekonomiska muskler än dem vanliga titelkonkurrenterna. Detta har de lyckats med tack vare utmärkt scoutning och bra coacher.

Union Española har även denna säsong lyckats bra med sina idéer. Tränaren Martin Palermo (boom!) har visat att han är en taktiskt skicklig tränare vars grabbar prioriterar en stabil defensiv framför allt annat. Han förfogar över ett högkvalitativt gäng som sett otroligt bra ut defensivt men som anklagats för att spela lite tråkigt emellanåt. I målet har U Española 30-årige Diego Sanchez. Diego har varit ordinarie i klubben sedan 2013 och är en målvakt med höga toppar och periodvis låga dalar, men överlag är det en riktigt vass och reflexsnabb målvakt. Just nu är han i absolut toppform och har lyckats med bedriften att hålla nollan i 8 av 9 ligamatcher. 

Även om Union Españolas styrka ligger i defensiven och själva lagbygget så vill jag gärna lyfta fram två st mer offensiva spelare. Den ena är Pablo Aranguiz, lillebror till landslagsspelaren Charles Aranguiz, och den andra är Carlos Muñoz.
Pablo Aranguiz är en offensiv mittfältare som likt sin mer kände storebror är en rätt så komplett mittfältare. Han är ganska bra på det mesta och har en högre utgångspunkt än Charles. Trots att han bara är 20 år gammal så är han en av ligans bästa på just sin position.
Anfallaren Carlos Muñoz har under sin karriär pangat in mål i alla möjliga lag och ligor. Bl.a. i Colo Colo, Santiago Wanderers, Bani Yas och Al Shabab. Han har varit ordinarie i chilenska, argentinska och i Arabemiratens ligor. Det är med andra ord en välberest herre som oftast betyder målgaranti. Det är svårt att tro att han "bara" är 28 år gammal. I år har hans målskörd varit långt ifrån vad den brukar vara, säkerligen pga U Españolas mer defensivt inriktade spel. Men bortsett från mål så är det också en komplett anfallare som är nyttig i spelet. När han har en bra dag så har han få övermän i ligan.

Inför den nästsenaste matchen så hade alltså Union Española släppt in 0 mål. Tyvärr för Unions del så fick de se den statistiken flyga all världens då de förlorade med hela 4-0 borta mot Palestino (som är på uppgång!). Många frågade sig om det här skulle bli fallet för dem som fram tills dess varit serieledare, framförallt då Española kryssade 2 matcher i rad innan dess. Så blev dock inte fallet och Union studsade genast tillbaka genom att slå Curico Unido med 0-1, och det trots att Isreal Poblete åkte på en utvisning redan i den 29 minuten. Trots att Union var en man kort så skapade de massvis av chanser. Aranguiz gjorde en kanonmatch samtidigt som målvakten Diego Sanchez stod för ett par riktigt sjuka räddningar. När domaren väl blåste i pipan så var dem 3 poängen fullt rättvisa, vilket är riktigt strongt.

Iquiques ras

Deportes Iquiques ras har även den kommit på tal här i bloggen, mer specifikt i det här inlägget. Iquique gick på bara ett år från att vara en titelutmanare som slutade tvåa till att vara ett av seriens absolut sämta lag. Sakta men säkert har Iquique hamnat längre och längre ner i tabellen och befinner sig i skrivande stund på en 15:eplats av 16 möjliga. 6 poäng på 10 omgångar har Iquique lyckats plocka vilket är lika lite som jumbon O'higgins. Offensivt har man sett riktigt risiga ut och man är med 4 mål framåt det laget som gjort minst mål i Primera Division.
På bortaplan har Iquique blivit nollade i 4 av 5 matcher. Inför detta möte har man förlorat 4 raka matcher och även misslyckats med att göra ett endaste mål framåt. Det ser ganska mörkt ut för Iquique och tyvärr för deras del så ser jag inget ljus i tunneln någon gång snart.

Hemmalaget, med självfötroendet på uppgång, skall ha en kanonchans här i mitt tycke. Det ska också sägas att vasse Carlos Muñoz är tillbaka i elvan efter att ha varit avstängd dem två senaste ligamatcherna, vilket är ett stort offensivt plus. När ligans sämsta offensiv ställs mot ligans, åtminstone rent statistiskt, bästa defensiv så bör det i det här fallet bli en rätt stabil hemmaseger. Jag tror inte direkt på någon överkörning då det inte är Unions "stil", men de bör ha en ypperlig chans att plocka samtliga poäng i helgen. Tycker att nuvarande odds som vi erbjuds, trots att det redan droppat lite här och var, är kanonvärde. Investerar därför 4.5U (1.5x flat) på raka ettan till 1.80 hos William Hill. Vill man lira på den asiatiska marknaden så finns ettan till 1.75 hos sbobet. Allt över 1.72 är riktigt bra! 

Vamos!

Gios blogg

Gio

Finns på Twitter som Gio88R

Giovanni, eller kort och gott Gio, har tack vare sin skeva dygnsrytm och sina latinska rötter följt den sydamerikanska fotbollen så länge han kan minnas. Gio började reka spel för en 5-6 år sedan i sin livechatt innan han hängde med modet och tog steget in på Twitter. Med bred kunskap om i princip samtliga sydamerikanska ligor och utan några språkliga barriärer i sin research är han alltid väl påläst och uppdaterad inför varje omgång. Det innebär också att hans följare ofta har en hel buffé av speltips att välja mellan, och att man inte alltför sällan ser honom kriga in spel under sitt alias "GioBetyouwin" sent in på morgonkvisten.

Sveriges bästa

Kända profiler