Speltips: Toppmöte i Chile

Ja men såja!

Tredje raka vinsten i bloggen blev ett faktum när Universidad de Chile avfärdade Antofagasta med 2-0 och matchbilden blev ungefär som förväntad. La U var det klart bättre laget fram tills 2-0, dvs halvtidsvilan, innan Antofagasta höjde sig ett snäpp och skapade ett par chanser i andra utan att för den delen spräcka nollan. Kanske hade det sett annorlunda ut om Bryan Carvallo fått starta och Ciampichetti inte varit skadad. Hur som haver så var det kul att se dem göra en såpass bra andra halvlek. Förhoppningsvis kan Antofagasta hitta tillbaka till vinnarspåret och formen snart igen.

Kommer att vara iväg under helgen och lär troligtvis inte ha tid över för att skriva något inlägg. Bränner av helgens bästa i detta nu trots att en spelares vara eller icke vara fortfarande är oklart. Övriga spel kommer självklart att åka in i spelboken allteftersom, men det blir alltså inga blogginlägg till dem. Temat här i bloggen blir fortsatt den chilenska fotbollen, vill ju inte ändra på ett vinnande koncept =) Let's go!

Audax Italiano - Colo Colo - Primera Division Chile

Avspark: 21 Oktober 23:00

Dags för en högintressant match på Audax Italianos konstgräs mellan ligans just nu formstarkaste lag. Audax Italiano har under säsongens gång genomgått en rejäl förvandling. Inte för att de fått oväntad förstärkning mitt under säsongens gång utan för att tränare Hugo Vilches lyckats tända till sin trupp och fått dem att prestera på en jämnare nivå än vad de vanligtvis gör. Det är en helt annan mentalitet som spelarna uppvisar på plan, vilket har gett ganska snabbt resultat. Jag är dock inte förvånad över Audax nyfunna form då jag tycker att de visat små glimtar av högklassig fotboll lite här och var under det senaste året, vilket givetvis inte är speciellt konstigt då Audax trupp består av rätt duktiga spelare. Framförallt är det veteranen Nico Peric (mv) och straffexperten Bryan Carrasco som sticker ut, men jag vill också lyfta fram unge brassen Sergio Santos vars utveckling äntingen tagit ett par steg åt rätt riktning. Vi pratar om en otroligt snabb och stark spelare som med bättre skärpa framför mål hade kunnat tillhöra en av ligans farligaste anfallare.

Formen är som bekant riktigt bra. Audax är obesegrade i 6 raka ligamatcher och kommer till det här mötet med 3 raka segrar i bagaget. Det är dessutom 3 riktigt imponerande segrar vi talar om
1-3 borta mot Santiago Wanderers. - En match där det var ren klasskillnad på plan och Audax fick Wanderers att se ut som ett division 2 lag.
3-0 hemma mot Everton. - Audax kör över ett av ligans stabilaste och mest defensivt skickliga lag. 
1-2 borta mot O'higgins. - Bortavinster är alltid imponerande. O'higgins har trots sin svaga tabellposition lyft sig rejält på sistone. Fått oförskämt lite med sig.
Imponerande, minst sagt!

Dem chilenska mesta mästarna har som ni säkert vet börjat plocka sina poäng. Bloggen har hakat med vinnartåget i god tid, något vi givetvis tackar Colo Colo ödmjukast för :) Men trots att även Colo Colo, precis som Audax, tagit 3 raka vinster är deras vinster långt ifrån LIKA imponerande som hemmalagets. Det var faktiskt 3 vinster som i min bok var helt förväntade, även om vinsten i derbyt mot Catolica inte skall förminskas. 

Inför det här toppmötet har Colo Colos tränare en hel del att tänka över. Jorge Valdivia, som varit ruskigt fin dem senaste veckorna och i mitt tycke lätt ligans bästa spelare, drog på sig ett mycket onödigt rött i den senaste ligamatchen och är således avstängd i det här viktiga mötet. Det andra potentiella avbräcket är den andra kreativa kraften på Colo Colos mittfält. Jag pratar givetvis om Jaime Valdes. Valdes byttes ut under den senaste matchen efter att han ådragit sig en skada och hans medverkan i den här matchen är rejält i fara. Han har inte kunnat träna med laget alls under veckan och vi är nu alltså bara en dag ifrån kickoff. Tränaren Guede har sagt att om Valdes bara kan spela 10 minuter så kommer han att spela 10 minuter. Ett ganska tydligt tecken på att Valdes kommer att vara lååångt ifrån sitt vanliga jag om han nu mot förmodan skulle få speltid.

Med sina överlägset bästa två mittfältare borta så kommer Colo Colo givetvis att vara rejält försvagade. Med tanke på hur sårbara jag anser Colo Colo att vara för kontringar så tror jag att detta möte blir en alldeles för tuff nöt att knäcka. Med ett såpass försvagat mittfält så räknar jag med betydligt fler bolltapp än vanligt. Och minns ni vad jag anser vara Audax styrkor? Just precis, deras skicklighet i att ställa snabbt om från försvar till anfall. Jag har försökt vänta in lite rörelser i den här matchen, hoppats på att Colos odds gått ner i sedvanlig ordning enbart pga namnet innan de som kan spelar upp det igen, men då det absolut inte hänt någonting alls med spelet Audax Italiano +0.5 så väljer jag att plocka det redan nu. Ingen mening med att chansa ändå då jag redan nu finner spelvärde. Spelet blir alltså Audax Italiano +0.5 till 1.83, det spelas med 4.5U (1.5x flat) hos Pinnacle.

Vamos!

Gios blogg

Gio

Finns på Twitter som Gio88R

Giovanni, eller kort och gott Gio, har tack vare sin skeva dygnsrytm och sina latinska rötter följt den sydamerikanska fotbollen så länge han kan minnas. Gio började reka spel för en 5-6 år sedan i sin livechatt innan han hängde med modet och tog steget in på Twitter. Med bred kunskap om i princip samtliga sydamerikanska ligor och utan några språkliga barriärer i sin research är han alltid väl påläst och uppdaterad inför varje omgång. Det innebär också att hans följare ofta har en hel buffé av speltips att välja mellan, och att man inte alltför sällan ser honom kriga in spel under sitt alias "GioBetyouwin" sent in på morgonkvisten.

Sveriges bästa

Kända profiler