Speltips: La Albiceleste balanserar på en skör tråd.

Tja!

Bloggstreaken dog i och med att Antofagasta inte lyckades säkra avancemanget under ordinarie tid. Ska sägas att jag enbart hann se sista 5 av den matchen, så jag har inte hunnit skaffa mig en rättvis bild av den matchen än. Dock så räknade jag ihop till 3 riktigt bra chanser som Antofagasta brände på dessa nämnda 5 minuter. Tycker att man borde gjort mål på någon av dessa, ett sent avgörande hade varit välkommet. Anyhow, livet går vidare :) Inatt är det dags för det Sydamerikanska VM-kvalets sista omgång och som ni kan se här nedanför så är det ett rekordjämt när det endast återstår 3p kvar att spela för. Har redan plockat en dubbel som ni hittar i min spelbok, Omgångens "drag" följer här nedanför.

Tabellen

Ecuador - Argentina - Sydamerikanska VM-kvalet

Avspark: 11 oktober 01:30

Vilken spännande slutomgång dessa nationer bäddat för! Samtliga matcher sparkar igång 01:30 och det blir rent av jobbigt att följa alla på samma gång. Hade mer än gärna följt Brasilien - Chile, Ecuador - Argentina och Peru - Colombia med 100%ig uppmärksamhet, men det önskemålet är det dessvärre bara att glömma. Min uppmärksamhet kommer givetvis att ligga på Brasilien - Chile, förhoppningsvis får jag heja fram mitt Chile till ett nytt mästerskap. Det ska dessutom bli roligt att följa den utan att ha investerat i något tecken. Hur det går? Svårsiat... Chile har som bekant en hel del avbräck och Pizzi har gjort en konstig laguttagning. Med Vidal avstängd blir vi ett betydligt svagare lag och jag lutar således mot en etta. Men snacket bland fansen och experter i Brasilien handlar till stor del om huruvida brassarna ska gå ut med en loj inställning eller ej, allt för att stjälpa rivalerna Argentina! Den som lever får se :)

Men här var det en rek vi skulle prata om ja. Om vi börjar med hemmalaget.
Ecuador startade väldigt starkt med 4 vinster och 1 oavgjord på kvalets 5 första omgångar. Det blåste positiva vindar i truppen och fansen kunde njuta av att se sitt landslag avfärda både Argentina och Uruguay. Men efter kanonstarten så har det bara gått utför för Ecuador. På dem följande 12 omgångarna har man raden 2-1-9, vilket är otroligt svagt, och inför förlusten mot Chile var man redan så gott som avsågade från kvalplatserna.
När Ecuadors misslyckande var ett faktum så skred förbundet till verket. Argentinaren Jorge Célico, som jobbat inom den inhemska fotbollen i 5 år, anställdes och truppen fick sig en rejäl make over. Jorge har ett par ganska lyckosamma år, sett till klubbens status, med Universidad Catolica och känner således till den ecuatorianska ligan väldigt väl. I den nya truppen har fokus legat på spelare från den inhenska ligan, kryddat med utlandsproffs som fortfarande har en del att bidra med, bl.a. Antonio Valencia m.fl.
Mot Chile såg Ecuador rätt bra ut och hade hemmalaget i gungning via ett sent kvitteringsmål, men den lyckan blev kortvarig då Alexis Sanchez kunde stöta in en retur bara ett par minuter senare. Även om Ecuador rent spelmässigt inte hade, och ska inte ha, mycket att hämta mot Chile i Chile så gjorde de en klart godkänd insats. Nattens match kan de spela helt utan press och vi ska inte heller glömma bort det faktum att Ecuadors hemmaarena ligger på 2780 meters höjd. Estadio Olimpico Atahualpa anses vara en av dem mer svårspelade arenoena i Sydamerika och där är faktiskt Ecuador ofta otroligt starka. Med tanke på det så är det kanske rentav bra att använda sig utav spelare från den inhemska ligan just ikväll, Bolivia brukar använda sig av den metoden på hemmaplan med goda resultat.

Argetina i brygga

Inför nattens match parkerar stornationen Argentina på en sjätteplats, alltså t.om utanför playoffplatsen (5:e). Något som känns helt absurt med tanke på deras fina mästerskapsresultat. Visst må de ha gått hem utan en guldmedalj runt nacken, men att ta sig till final i tre mästerskap i rad är sjukt starkt.
Så vad har hänt med detta stjärnspäckade lag? Det är svårt att sätta fingret på exakt vart problemet ligger, men jag ska i varje fall ta upp ett par faktorer. Det ena är det värdelösa valet av förbundskapten. Att en stormakt inom fotbollen behövt avverka så många olika tränare vittnar om ett otroligt dåligt jobb av förbundet. Efter att Argentina floppade under Bielsa i ett VM 2004 (dominerade VM-kvalet) så har man betat av hela 7 tränare innan man slutligen landat på Jorge Sampaoli. Det är alltså mer än ett tränarbyte vartannat år, vilket får ses som ofta i landslagssammanhang. Det som också är anmärkningsvärt är hur olika spelfilosofier dessa tränare haft. Argentina har således inte haft en röd tråd att följa, till skillnad från t.ex. Chile vars tränare byggt vidare på tidigare nämnde Bielsas grundidéer. Bara här tänds ett par varningslampor.

Ja men varför har Sampaoli endast mäktat med 3 oavgjorda resultat på 3 matcher?
Det man måste förstå i det här fallet är att tränare som Sampaoli, som oftast kommer till en klubb/trupp med stora taktiska förändringar, behöver tid för att implementera sitt tänk och taktik i spelarna. Bielsa, Pep Guardiola Paco Jémez hör till den skaran tränare. Utöver det att truppen skall anamma Sampaolis idéer så måste även han hitta rätt spelare till rätt roller, något han inte lyckats med än och som avspeglats i dem olika elvorna han använt sig utav.

En annan faktor är Messi. Jag säger det i det avseendet att övriga i truppen förlitar sig för mycket på honom. Tidigare har Messi sökt vägg- och kombinationsspel bara för att se Di Maria, Agüero och gänget försöka klä sig i hjälterollen och försöka avsluta på egen hand. Detta är något jag reflekterat över många gånger och idag, när hans partners är betydligt mindre kända, så verkar det fortfarande sitta i Messis huvud. Istället för att söka kombinationsspel lika ofta som tidigare så försöker han rätt mycket på egen hand. Jag ser detta som ett tecken på att Messi slutligen tröttnade på att inte få passningen tillbaka och tagit saken i egna händer. För att det ska bli bättre måste han inse att hans nya anfallspartners är mer benägna att hitta passningen tillbaka till honom. Men det är också framförallt dessa spelare som måste visa klass i avgörande lägen och faktiskt ta vara på dem chanserna Messi ofta lägger upp för dem. För trots Messis lite mer egoistiska spel i landslaget så sätter han fortfarande sina lagkamrater i bra positioner, något allmänheten blivit bortskämda med. Läste förövrigt en rätt sjuk grej efter krysset mot Peru. Det har gått nästan ett år sedan någon annan spelare än Messi scoreat för landslaget. Snacka om att vara beroende av en spelare! Det betyder också att när motståndarna sätter 2-3 spelare på honom så har man vunnit halva matchen. Detta är något som Sampaoli och övriga spelare måste utnyttja till sin fördel.

Det går inte att blunda för att Argentina spelat långt ifrån sin förmåga, givetvis kryddat med en rejäl portion oskärpa. Matchen inatt kan vara spelarnas viktigaste i landslagströjan. Att missa ett världsmästerskap vore en flopp av sällan skådad storlek och ni kan räkna med att det satt sig i spelarnas huvuden. Med tanke på matchens dignitet så tror jag att vi kommer att se ett ytterst försiktigt Argentina om det visar sig att de skulle ta ledningen. Något annat vi måste ha i åtanke är att Argentina inte vunnit i Quito på 16 år. Allt detta gör att jag ser fint värde på Ecuador +1.25 till 1.87, som Pinnacle erbjuder i skrivande stund. Skulle Argentina leda så kommer dem 3p att prioriteras och jag tvivlar på att vi får se speciellt många offensiva aktioner efter det. Ecuador +1.25 spelas med 3u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.