Speltips: Derby i Santiago

Yo!

Senaste bloggspelet på Antofagasta gick vägen och vi är nu uppe i 5 raka blogginlägg med gröna siffror :) Utöver bra bloggleverans så har prespelboken fått glänsa under september som i fornstora dagar. Siffrorna blev följande:

ROI: 128.19%
Spel: 30
Träffprocent: 66.67%
Nettovinst: 26.22u

Riktigt välbehövligt för prespelboken som nu visar gröna siffror. Viktigt för självförtroendet minst sagt och skönt att slippa pissa i motvind om man får uttrycka sig så :) Söndagen bjuder på 3 riktigt trevliga matcher i den chilenska ligan, där jag förövrigt redan plockat Palestino +0 till 1.80, och det är även där vi hittar dagens bloggspel. Det är inte heller vilken match som helst utan ett alltid lika hett derby mellan Universidad Catolica och Colo Colo.

Universidad Catolica - Colo Colo - Primera Division Chile

Avspark: 17:00

Derbydags i Chile mellan två lag som inte riktigt nått den nivån som man kan kräva av dem. Allra sämst har det gått för hemmalaget Universidad Catolica. Catolicas fall började ungefär i den vevan som skyttekungen Nicolas Castillo lämnade för mexikanska Pumas. Trots att man värvade ett stort namn i form av El Tanque Silva så har man inte kunnat fylla tomrummet som Castillo lämnat efter sig. Men det är inte bara Castillo som lämnat skutan. Catolica släppte inför säsongen flertalet viktiga spelare fårn nästan samtliga lagdelar bl.a. försvararna Parot och Maripan samt mittfältarna Noir och Kalinski. Dem tilltänkta ersättarna har inte lyckats slå sig in i startelvan och man har således misslyckats ganska rejält med att ersätta dessa.

På plan har Universidad Catolica sett så fantasilösa och ospetsiga till den nivån att tränaren Mario Salas har valt att peta stjärnan Silva och använt sig utav lagets vassaste spelare, Buonanotte, som anfallsspets. Det som är anmärkningsvärt med detta är att Buonanotte är en ytterst kortväxt spelare som i grund och botten är en offensiv mittfältare vars styrkor ligger i tekniken och genomskärarna, som han slår med kirurgisk precision.

Nu verkar dock Mario Salas ha tagit sitt förnuft till fånga och media är inne på att Silva åter kommer att finnas i startelvan. Helt rätt sett ur ett taktiskt perspektiv, men jag är fortfarande ytterst tveksam på att det kommer att se speciellt mycket bättre ut. Uruguayanen Santiago Silva har nämligen inte alls lyckats leva upp till förväntningarna och står på blygsamma 2 mål efter 17 spelade matcher, ett otroligt dåligt facit när man spelar i vad som ska vara ett topplag. Ja det är rent av underkänt. Problemet för Universidad Catolica ligger dock inte bara i Silva utan också det faktum att hela offensiven ej går att känna igen. Catolica har hittills endast mäktat med 5 mål framåt, vilket är sämst i ligan tillsammans med nykomlingen Curico. Ytterligare ett tecken på hur illa ställt det är, om inte användandet av en kreatör som spjutspets var tecken nog.

Transferfönstret var inte nådig mot Universidad Catolica som redan var på nedgång och resultatet är inte vackert. Tappet av mittfältarna Kalinski och Noir har haft en stor negativ påverkan på lagets spel, såväl offensivt och defensivt, och försäljningarna av försvararna Parot och Maripan har försämrat ytterligare en lagdel. Försvarna Parot och Maripan lämnade inför säsongen för betydligt mer attraktiva klubbadresser, mer specifikt argentinska Rosario och spanska Alaves. Försvarsspelare av den klassen växer INTE på träd i den chilenska fotbollen och är således väldigt tunga tapp och otroligt svåra att ersätta. Om vi ska se det hela svart på vitt så har Catolica gått ifrån att vara ett mästarlag 2015/2016 till att vara ett högst mediokert lag som inte presterar en bättre fotboll än ett lag på den undre halvan, vilket är helt förståeligt då man blivit sämre på varje lagdel utom i målet.

Colo Colo på uppgång

När det kommer till Colo Colo så kan det tyckas vara lite hårt att klanka ner på deras säsong då de trots allt placerar sig på en tredjeplats. Resultatmässigt så har man hängt med i toppen men det är spelet på plan som inte har varit på en önskvärd nivå. Coach Guedes 3-5-2 har inte klickat som det ska och rollerna på plan har blivit lite otydliga när man använder sig utav två väldigt kreativa mittfältare centralt. I cupen var man nära att ryka redan i den första omgången mot Primera B laget La Serena (5-4 totalt) innan fiaskot blev ett faktum efter sammanlagt 2-5 mot ett annat lag från Primera B, Iberia. Det skall tilläggas att man roterade ganska friskt mot Iberia och således är det dubbelmötet inte någon riktig fingervisning på Colo Colos kvalité, snarare ett tecken på tränare Guedes dåliga fingertoppkänsla.

Men det är inte bara mörker i Colo Colo lägret. Jag var inne redan efter superclasicot på att Colo Colo var på uppgång och bortsett från plumpen i cupen så har jag i varje fall hittills haft rätt. Senaste 3-0 segern mot San Luis kom tack vare en stark prestation på plan, trots ett par avbräck. Colo skapade en hel del och hade lätt kunnat var 3-0 upp redan i halvtid. Idag är en av mina favoritspelare, Jorge Valdivia, och funktionelle Luis Pedro Figueroa tillbaka. Där får Colo Colo in välbehövlig rutin vilket är ovärderligt i matcher som denna. Jag vill också höja ett varningens finger för ynglingen Carlos Villanueva, som stod för 1 mål och 1 assist i den senaste matchen. Han imponerade nog på dem flesta och vill nu hota om en startplats på allvar.

I den här matchen har oddsen satts ganska jämna, vilket jag tycker är ganska konstigt. Catolica har trots allt resultatraden 1-4-2 efter 7 omgångar, detta utan att ha stött på något riktigt tufft motstånd. Varken offensiven eller defensiven klickar och det är knappast optimalt att försöka tackla säsongens största match när man precis nått rock bottom på det spelmässiga planet. Universidad Catolica har inte lyckats vinna över Colo Colo i sex raka derbyn, av vilka man förövrigt förlorat 5 (!), och jag har svårt att se hur de ska ha någon chans att vinna detta möte över huvudtaget. Jag är också helt säker på att 1-4 förlusten mot Colo Colo för dryga 2 månader sen i den chilenska supercupen fortfarande finns i Catolicaspelarnas huvuden.

Colo Colos trupp består av fler såkallade derbyspelare man har många nyckelspelare som verkligen brinner för klubben. Detta tror jag blir direkt avgörande tillsammans med det faktum att Catolica just nu är rent ut sagt usla. Spelet här blir Colo Colo +0 till 1.93 hos Pinnacle, vilket känns som en mycket snäll lina. Spelas med 3u (flat).

Dale Albo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.