Tjena!

Matchen mellan Monterrey - Santos Laguna regnade dessvärre bort, vilket kanske var lika bra då mattan var helt obrukbar pga stormen. Håller utkik efter ett nytt datum för då ska det banemig spelas hårt. Nu till helgen har jag hittat en rad trevliga odds och först ut är det fredagsmatchen i den chilenska ligan, let's go!

Curico Unido - Antofagasta - Primera Division Chile

Avspark: 30 September 01:00

Då var det dags för årets skrällgäng Antofagasta att lira igen. Kikade på ett underspel i sedvanlig ordning men då oddset droppade tätt inpå oddsläpp så blev det aldrig riktigt aktuellt. Men bortsett från det vanliga underspelet så har jag fortsatt mycket tro på det lilla gänget från norra Chile.

Antofagasta ligger kvar på en tredjeplats i tabellen efter det oavgjorda mötet mot serieldarna Union Española. De gjorde en väldigt bra match där de i vanlig ordning knappt släppte till några chanser alls och de hade med lite bättre skärpa vunnit matchen tämligen enkelt. Vanligtvis defensivt skickliga Union Española klarade sig med blotta förskräckelse och jag blev väldigt imponerad av Antofagastas fina spel. Även om jag gärna vill lyfta fram spelare som t.ex. Bryan Carvallo och Paulo Garcés så vore det inte rättvist mot hela lagbygget som tränare Lancarmon styrt upp så fint.

Efter att ha följt Antofagastas senaste matcher väldigt noggrant så har jag blivit mer och mer imponerad över hur laget blivit klasser bättre än i Clausuran trots att spelarmaterialet är ungefär densamma. Deras defensiv har som jag tidigare varit inne på stuckit ut gentemot övriga ligakonkurrenter, men såhär 4 djupanalyserade matcher senare så har jag blivit än mer imponerad av deras offensiv och spelarnas rörelse utan boll. Det siffrorna inte visar är att Antofagasta är väldigt varierade i sitt anfallsspel. De har duktiga yttrar med bra inläggsfötter som ofta kommer runt sina motståndare, men som är också duktiga utan boll och löper ofta in till farliga lägen där de kan gå på avslut, något unge yttern Bryan Carvallo hittills löst med bravur (2mål, 2 assist). Deras centrala mittfältare är löpstarka och fyller ofta på i djupet vilket gör Antofagasta otroligt oberäkneliga, och givetvis trivs den spelskickliga spjutspetsen Ciampichetti som fisken i vattnet. Varför då den låga målproduktionen? Ja, dels hade man kunnat ha bättre skärpa i många matcher men dels är det också så att Antofagasta ofta lägger i bromsen när de väl tar ledningen just av den anledningen att de faktiskt oftast lyckas neutralisera motståndarna helt.

Andra av totalt tre möten inom loppet av 3.5 vecka.

När dessa lag möttes i cupen för så lite som två veckor sedan skrev jag ett blogginlägg med 2 speltips. I det inlägget skrev jag ner Curico ganska rejält och nämnde deras oförmåga att skapa riktigt heta chanser från open plays. I ligan har de gjort 5 mål framåt och det skall tilläggas att 2 av dessa 5 kom från straffpunkten, och ytterligare ett via en fast situation.
I cupmatchen, som förövrigt spelades på Curicos stadio, var Antofagasta det bättre laget och precis som förutspått så löste de åtminstone ett kryss, även om kvitteringen råkade komma ganska sent in i matchen.

För Curicos del såg det ut ungefär likadant ut i den senaste ligamatchen. Där vann man förvisso mot U de Concepcion efter ett drömmål signerat Tello, men Curico var i övrigt utspelade under större delen av matchen och fick med sig 3p som var direkt oförjänta. Inte ens när Concepcion lyfte fram hela laget lyckades Curico skapa några chanser och jag tycker att det är tydligt att Curico inte har materialet för att kunna skapa tillräckligt i offensiv väg.

Oddsättningen ser lite annorlunda ut idag gentemot vad de gjorde sist, vilket känns ganska logiskt. Däremot tycker jag, trots att bägge lagens senaste resultat säger annat, att Antofagasta fortsatte att stärka sina aktier medans Curico bara bekräftade det negativa intrycket jag haft om dem. Två matcher senare är Antofagasta fortfarande underdogs, något jag inte riktigt är beredd att hålla med om. Antofagasta, som är obesegrade i säsongens hittills alla 12 matcher, ska i min bok vara favoriter och därför spelas Antofagasta +0 till 2.06 hos Pinnacle med 3u (Flat).

Leggo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt