Speltips: Ännu ett underspel

Hej på er!

Skriver detta inlägg precis lagom innan Colo Colo - San Luis börjar. Finns därför inte så mycket att tilläga här innan själva speltipset mer än att det blev en trevlig marketbeat på Colo Colo -1, nu är det bara att hoppas på att Colo levererar. Här nedanför kommer två spel, bl.a. ett underspel för ovanlighetens skull som på förhand känns ruggigt bra!

Antofagasta - U Española - Primera Division

Avspark: 23 September 20:30

Ytterligare en Antofagasta-match och ytterligare ett underspel. Underspel är som jag tidigare påpekat en spelform som jag inte alls är förtjust i, likväl är det svårt att låta bli när Antofagasta möter serieledarna Union Española. Varför är det så svårt? Jo, givetvis för att vi snackar här om ligans två absolut målfattigaste lag. Bägge lagen går riktigt bra i tabellen samtidigt som det i snitt blir 1.0 (!) i deras matcher, en otroligt låg siffra även om ligan endast är 6 omgångar gammal.

Men om vi tar och bortser statistiken så är detta ändå två lag vars styrkor ligger i defensiven. Antofagasta talade jag mycket gott om i ett tidigare inlägg. Det är en klubb som äntligen uppvisar ett fint spel som bådar bra mycket högre än deras senaste tabellplaceringar, som ärligt talat varit rätt usla. Man har en härlig mix av unga och äldre spelare samt en stomme som har varit i klubben ovanligt länge för att vara ett chilenskt lag. Den argentinske tränaren Nicolas Larcamon, 33 år ung, tog över Antofagasta så sent som i Juli 2017 efter 2 rätt lyckosamma år i venezuelanska Deportivo Anzoategui och han har redan satt sin prägel på laget. Jag vill påstå att Antofagasta just nu är det mest taktiskt slipade laget i den chilenska ligan tillsammans med Everton, men med den skillnaden att de är taktiskt slipade såväl offensivt som defensivt, även om deras målsaldo säger annat. Offensivt skapar Antofagasta en del lägen, men när man väl tar ledningen så har man en förmåga att stänga igen matcher fullständigt, något vi sett flertalet gånger under den gångna säsongen. I mål har man dessutom ex-landslagsspelaren Paulo Garces, en målvakt som länge fick spela andrafiol i Colo Colo men som alltså trots det fortsatte att kallas till landslaget och således en spelare som alltid visat klassen när han väl fått chansen. Nu var det förvisso andra tongångar förra säsongen vilket resulterade att Garces ej fick fortsatt förtroende i Colo Colos trupp, en ganska otippad utveckling om man säger så. Men nu har han alltså istället fått chansen i Antofagasta och som han har tagit den. Garces har kanske varit ligans bästa målvakt hittills och har endast släppt in 1 mål på dem 6 inledande omgångarna, snacka om revansch!

Bortalaget Union Española är ett etablerat övre halvan lag. De lyckas väldigt ofta, trots betydligt mindre resurser än "the big three", utmana om chilenska ligans topplaceringar. De fokuserar på en grym scoutingverksamhet och väljer att lägga sina kulor på endast ett fåtal större namn. I år är tidigare skytteligavinnaren Carlos Muñoz en sådan spelare. Hur som haver så har han inte satt något ordentligt avtryck i år. I varje fall inte rent statistikt då han bara gjort ett mål hittills, vilket kanske inte är så konstigt då serieledarna endast gjort 6 mål på 6 omgångar. Med deras 1.0-snitt i beaktning så förstår ni säkerligen nu att Union Española alltså lyckats hålla nollan i samtliga matcher. Det som är än mer uppseendeväckande är deras oförmåga att skapa riktiga chanser, sin serieledning till trots. Det är t.om så att 3 utav lagets totala 6 mål kommit via fasta situationer, en styrka i sig men också en bekräftelse på att allting inte stämmer offensivt för serieledarna. En vanlig matchbild för U Española innebär ett tidigt ledningsmål via en fast situation eller via ett inlägg och sedan ett uppoffrande defensivt spel där inte många ytor lämnas till motståndaren.

Som ni noterar så är det ett hemmalag som jag faktiskt håller snäppet över serieledarna totalt sett men som är aningen sämre rent defensivt. Det är också värt att påpeka att bägge lagens senaste matcher var faktiskt bland dem chansfattigaste för säsongen.

Givetvis blåser det positiva vindar i Españolalägret som trots allt är serieledare, men det hindrade inte försvararen Pablo Gomez att kommentera i införsnacket att de behöver skapa mer chanser. En tydlig indikation på att det finns en hel del att slipa på. Nu när Española dessutom alldeles precis tappat sin hittills mest framstående spelare, den offensiva mittfältaren Cesar Pinares, till Arabemiraten så kommer deras offensiv att se än trubbigare ut. Hans kreativitet kommer att saknas ordentligt på plan och jag tror att Union Española sakta men säkert kommer att falla i tabellen. Och när det kommer till dem fasta situationerna så är det värt att tillägga att Antofagasta är även de väldigt duktiga på fasta, förhoppningsvis nollställer de varandra i det här fallet.

Med tanke på ovanstående så blev jag väldigt förvånad när U 2.5 mål släpptes till 1.78 innan det snabbt sjönk närapå en decimal. Blev än mer förvånad (och glad) när det idag steg upp till 1.78 :) Detta är trots allt dem två målfattigaste lagen i den chilenska ligan, som förövrigt känns numera målfattigare än på länge. Tar därför U 2.5 mål till 1.78 hos Pinnacle med 3u och hade tagit det ner till 1.70 utan att tveka. Passar också på att spela -0.25 på Antofagasta till 1.94 hos sbobet, även det 3u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.