Speltips: Mästarna har vaknat till liv

Hej på er!

Formkurvan pekar uppåt och bloggen har levererat 3x i rad, härligt!
Framförallt är det chilenska ligan som fortsätter att vara min starkaste liga och i prespelboken är jag uppe i 7 gröna i rad, allez gutt.
Nu när det här usla, iaf ur chilenska ögon, landslagsuppehållet äntligen är över så sparkar ligafotbollen igång big time redan ikväll. Under resten av helgen så bjuds vi på en rad fina matcher från Latinamerika, mumma! Dem flesta åker in i spelboken redan idag. Här nedanför har ni ett av helgens finaste som hämtas från den chilenska ligan.

Universidad de Chile - O'higgins - Chile Primera Division

Avspark: 9 September 23:00

Bookie: Pinnacle

Regerande mästarna Universidad de Chile har precis som övriga toppkonkurrenter varit rätt så segstartade. Nu är säsongen förvisso endast 5 omgångar gammal, men att "the big three" skulle parkera på 5:e, 6:e och 9:e plats var det nog få som hade kunnat gissa. Skrev om detta "fenomen" för ett par omgångar sen i inledningen av ett blogginlägg, att +hcp just nu lönade sig då lagen som vanligtvis är storfavoriter inte uppvisat ett spel på plan som skulle kunna rättfärdiga oddsen. Med facit i hand så är det fina siffror som spelboken visar upp i den pågående säsongen när jag spelat +hcp. Detta kommer dock inte att hålla i sig hela säsongen utan jag räknar med att storklubbarna sakta men säkert hittar formen, även om det mycket väl blir så att ingen utav dem slutar som seriesegrare.

Nåväl. Universidad de Chile spelade jag i Superclasicót mot Colo Colo, detta då de var stora underdogs på bortaplan. Tyckte att La U, som Universidad de Chile kallas, hade visat ett bättre spel på plan än Colo Colo samt det faktum att deras nyförvärv sakta men säkert börjat komma in i spelet. Tji fick jag och La U åkte på storpisk mot Colo Colo. Det är ganska ofta som La U skiter på sig på Estadio Monumental, men ett kryss trodde jag att de skulle mäkta med. Nu är i varje fall den matchen historia och La U följde upp det bottennappet med 2 stabila segrar i cupen mot Audax Italiano, något som endast förstärker mitt intryck av att La U är på uppgång.

Spelet mot Audax Italiano lämnade överlag väldigt positiva känslor hos fansen. Man skapade massvis med chanser i första mötet och när Audax Italiano väl fick syna det röda kortet i 32:a minuten så var det Game Over. 3 snabba mål signerat återvändarna Isaac Diaz och Mauricio Pinilla dödade matchen redan innan halvtidsvilan. Otroligt viktigt då framförallt sistnämnde Pinilla började få lite press på sig då hans målskörd fortfarande stod kvar på 0 inför Superclasicot. Returmötet vann man 1-0 utan några större bekymmer efter ytterligare ett mål av Isaac Diaz. Dessa två spelare vill man gärna ha i god form och med gott självförtroende.

La Us startelva ser vanligtvis annars ut som följande: J. Herrera, G. Jara, C. Vilches, R. Caroca, M. Rodríguez, G. Lorenzetti, F. Seymour, J. Beausejour, L. Reyes, M. Pinilla, S. Ubilla
Notera att elvan varierar lite på 1-2 positioner beroende på motståndet, men överlag är det ungefär så den ser ut. Det är ett väldigt starkt lag på pappret med hela 5 spelare som relativt nyligen varit med i den chilenska landslagstruppen. Varenda spelare i elvan kan kategoriseras som en av dem bättre i ligan på sin position. Med tanke på att La U vann titeln i fjol med ett fint spel så är det enligt mig bara en tidsfråga innan de är högst upp och fightas igen.

Motståndarna O'higgins är ett lag som oftast tillhör den övre halvan. För ca 5 månader sedan så började O'higgins ras. Man spelade sig längre och längre ner i tabellen och man landade slutligen på en 9:e plats i 2017:s Clausura, en klar missräkning sett till klubbens senaste säsonger.
I år har man sett än sämre ut och klubben är numera inne på sin tredje tränare trots att vi alltså bara är 5 omgångar in i ligaspelet. Just nu är det gamle Barcaspelaren Gabi Milito som är ansvarig för att vända skutan. Utan att ha någon vidare koll på Militos tränarkompetens så känns det i varje fall som ett vettigt val, framförallt då defensiven varit O'higgins akilleshäll. Tränarbytet har dock inte gett en direkt impact då O'higgins kryssat 1 och förlorat 2 under Milito, vilket inte heller är så jättekonstigt då Milito inte är någon trollkarl och klubben varit på nedgång under en längre tid.
I den pågående säsongen har O'higgins den otroligt usla matchraden 1-1-8, samtliga turneringar inräknade. Deras enda vinst kom borta mot Santiago Morning efter att de lyckats vända resultatet från det första mötet. Santiago Morning är förövrigt ett ganska medelmåttligt lag från chilenska andradivisionen och således är detta ett resultat som knappast kan kategoriseras som något annat än godkänt.

Jag tycker att det ska skilja en klass mellan dessa lag och jag tror att La U är redo att visa det även på resultattavlan. Regerande mästarna är på väg att hitta formen och då ska ett lag som bytt identitet 3x under säsongens gång inte kunna vara ett riktigt hot. Universidad de Chile -0.75 spelas därför till 1.72 hos Pinnacle med 4.5U (1.5x flat).

Vamos! =)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.