Speltips: Hemmalag på uppgång.

Tjenis!

Chilenska ligans första omgång bjöd inte på något vidare skönspel någonstans. Toppklubbarna spelade på en förvånansvärt låg nivå och dem flesta matcherna såg förvånansvärt jämna ut på plan. 1.40-1.50 oddsare på favoriterna känns därför åtminstone i detta nu otroligt snålt och dessa lär bli matcher där underdogen +hcp liras, förutsatt att det känns värt det givetvis, tills dess att storklubbarna vaknat ordentligt. Nedanstående match faller dock inte under den kategorin utan det handlar om två lag som trots allt visat rätt tydliga signaler på vad de just nu har att erbjuda.

Palestino - Curico Unido - Chile

Avspark: 5 Augusti 18:00

Bookie: SBOBet

Speltips: Palestino -0.25 @ 1.70.

Insats: 4.5U (1.5x flat)

Den historiska klubben Palestino, som grundades år 1920 av palestinska immigranter, har skördat en rad fina framgångar under modern tid. Det skall klargöras att jag inte menar titlar när jag skriver framgångar, utan vi talar om framgångar med en mindre klubbs mått mätt. De har lyckats etablera sig som ett lag som huserar precis under topplagen och har ett par fjärdeplaceringar på meritlista sedan 2010. De har lyckats bra tack vare bra scoutning men de har även skolat flertalet duktiga spelare som gått långt.

2017s Clasura kan vi dock klassa som en riktig misärsäsong för Palestinos del. Aperturans sjätteplats byttes istället ut till en 14:e plats, dvs. tredjesist, och hade det inte varit för den sent tillträde tränaren Germán Cavaleri så kan ni nog ge er tusan på att Palestino hade slutat absolut sist. Med Cavaleri så kom det en tydlig förändring. Spelarna visade en helt annan vilja på plan och lyckades kräma ut det de hade i sig. Det Cavaleri gjorde bra var det att han såg sin trupps begrängsningar, han försökte inte få spelarna att spela en fotboll de inte kunde hantera utan höll det hela väldigt simpelt. Det är en styrka i sig och en positiv egenskap att ha med sig in i ett transferfönster då han har ett gott öga för spelares kvalitéer och verkar veta exakt vad han är ute efter för att kunna fortsätta göra ett såpass bra jobb som möjligt.

Inför Palestinos transferfönster var det i varje fall tydligt att laget behövde genomgå en stor förändring om det nu var så att laget hade siktet inställt på att återigen bli ett lag för den övre halvan. Och mycket riktigt så blev så fallet. Ett par tunga namn, som Luna, Leonardo Valencia och Benjamin Vidal, såldes men man gjorde också av sig med en hel del överskattade spelare som knappast bidrog med annat än dålig attityd på plan, bl.a. Jason Silva. In kom det ett par rutinerade och högkvalitativa spelare. Bland dessa har vi den pålitlige målskytten Roberto Gutierrez och även den tidigare landslagsbacken Marcos Gonzalez. Två spelare som går rakt in i startelvan och som bidrar med både rutin men och taktiskt kunnande.

Palestino har under den nya säsongen sett rätt bra ut. Unge Yerko Rojas, som tidigare knappt fått någon speltid i Palestino eller övriga klubbar han varit utlånad till, har gått rakt in i startelvan och varit otroligt vass. Med sin fart och teknik är han otroligt svårfångad och kommer att bli ett svårläst och okänt anfallsvapen för Palestinos motståndare.
Trots att Palestino inte fick med sig några poäng i bortapremiären mot Audax Italiano, vilket inte heller var något man förväntade sig, så var man spelmässigt det bättre laget och faktiskt mer förtjänta av tre poäng än hemmalaget. Presspelet satt bra och man skapade gott om chanser, till skillnad från många andra ligakonkurrenter.

Motståndet nu på lördag står alltså nykomlingarna Curico Unido för. Curico Unido är nykomlingar i den högsta divisionen och förväntas således att sluta ganska så långt ner i tabellen. Man har gjort ett ytterst osexigt transferfönster och har dessutom tappat en del spelare från fjolårets startelva. Den här säsongens upplaga av Curico Unido består av en rätt åldersstigen trupp med spelare som aldrig riktigt satt avtryck på någon vidare hög nivå, många av dem har som bäst erfarenhet från olika länders andradivisioner.

I cupens första dubbelmöte tog man sig nätt och jämt förbi Magallanes från Primera B och i ligapremiären förlorade man på hemmaplan mot La U. I den matchen fokuserade Curico i princip enbart på defensiven, vilket kanske inte är så konstigt när du möter regerande mästarna. Men då U de Chile gjorde en otroligt dålig match så hade jag trots allt förväntat mig lite mer av Curico. La U saknade både den numera sålda Mora, fjolårets skyttekung, och Espinoza, viktig mittfältare, otroligt mycket. Detta intrycket förstärktes än mer då nyförvärvet Pinilla (Anf.) inte hade hunnit bli spelklar och då man tappade en nivå i sitt presspel i Espinozas frånvaro. De var helt enkelt klart sämre än vanligt men lyckades trots det skapa en del lägen.

Med tanke på att Curico Unido bjöd på en hel del felpassningar trots att man mötte ett relativt dåligt presspel så förväntar jag mig än mer av den varan idag då Palestino såg riktigt hungriga ut på den fronten senast mot löpstarka och passningsskickliga Audax. Lyckas Palestino upprepa premiäromgångens prestation så bör de slå Curico utan allt för stora svårigheter framför sina hemmafans. Palestino -0.25 till 1.70 känns riktigt fint och plockas därför 1.5x flat hos SBOBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.