Speltips: Atlas klättrar vidare?

Hej på er!

Bloggen har inte varit speciellt aktiv under sommaren, något som jag givetvis ska se till att det blir ändring på snarast :)
Semestertiderna börjar lida mot sitt slut och favoritligorna börjar sakta men säkert rulla igång. Liga MX premiäromgång bjöd på en del skrällar och det händelsefulla mexikanska transferfönstret lär sätta sina tydliga spår i tabellen när säsongen skall summeras. Det finns rätt klara vinnare men också en del tydliga förlorare, förhoppningsvis kan vi dra nytta av detta så tidigt som möjligt.

Den här helgen finns det ett par intressanta matcher på menyn. Siktar in mig på två blogginlägg + ytterligare spel i spelboken, ett par kan ni ta del av redan nu.

Atlas - Pumas - Liga MX

Avspark: 29 Juli 04:00

Bookie: SBOBet

Speltips: Atlas -0.25 @ 1.87 Flat

Lengendaren Rafael Marquez Atlas knep senast en överraskande sjätteplats i ligan efter att ha lämnat flertalet storklubbar, såsom Tigres, Pachuca, America och Cruz Azul, bakom sig i tabellen. Man lyckades med den bedriften mycket tack vare en storspelande Alustiza och tack vare ett stabilt grundspel. Väl i slutspelet så gav man Chivas, numera regerande mästare, en rejäl kamp i ett dubbelmöte som slutade 1-1 (0-1, 1-0) och som dessvärre innebar ett snöpligt uttåg för Atlas pga att de hade slutat på en sämre tabellplacering än Chivas.

Atlas har annars haft ett bra transferfönster och har behållt större delen av laget. Dem få tyngre spelarförsäljningarna har ersatts av väldigt kompetenta spelare och i spelarbytet Barrágan - Caraglio så ser man i varje fall i mitt tycke än starkare ut idag. Caraglio kommer från ett starkt fjolår i Tijuana där han levererade en del mål men också en hel del i själva spelet på plan. Det är en stark anfallare som är duktig på att sätta sina lagkamrater i bra lägen och det känns som att Atlas har i duon Caraglio - Alustiza en av turneringens mest spännande anfallsspar. Duon presenterade sig i premiären på bästa möjliga sätt med varsitt mål då Atlas knep sin första bortavinst mot Leon (0-3) någonsin. Atlas har dessutom en bra försäsong i ryggen där de bl.a. slog Chivas och vi kan konstatera att Atlas är ett av dem lagen som kommer in till Liga MX i bäst form.

Om Atlas presterade över förväntan så gjorde Pumas raka motsatsen. De gjorde sin sämsta säsong på länge, detta trots att nyförvärvet Nico Castillo pangade in mål för klubben, och få fans vill nog ens tänka tanken på hur det hade kunnat sett ut ifall inte Nico anpassat sig till ett nytt lag och liga såpass fort som han ändå gjorde. I Clausuran 2017 så var Pumas var den klubben som släppte in flest mål bakåt och var också den klubben vars anfallsspel var som mest beroende av en enskild spelare. Inför den pågående säsongen har man knappt spetsat till truppen alls. Dem "större" värvningarna av Mauro Formica och Guerron är rena chansvärvningar, spelare som en gång i tiden har glänst men som inte har en bra säsong bakom sig. I och med dessa hoppas man inte bli lika beroende av Castillo som tidigare. Vi får se hur det går med det. Men det som är än mer uppseendeväckande är att man knappt förstärkt försvaret alls, vilket har varit lagets akilleshäll. Det är t.om så att mittbacken och klubbinkonen Veron lagt skorna på hyllan vilket får än fler utropstecken att höjas kring Pumas nuvarande kvalité.

Pumas valde under försäsongen att möta relativt enkel motstånd och spelade endast två matcher mot lag från Liga MX. Den ena var mot ett nyvaket Monterrey, en match som de förlorade med 3-0, och det andra var mot Puebla (0-0), ett av ligans sämre lag.
I ligans premiäromgång var Pumas stundtals utspelade mot Pachuca på sin egna hemmaborg, där de förövrigt är klasser bättre än på bortaplan, och bör tacka fotbollsgudarna att Pachuca lämnade den matchen mållösa. Rent offensivt skapade Pumas otroligt lite men lyckades trots det gå segrade ur den kampen tack vare en briljant frispark signerad Nicolas Castillo.

Ikväll kommer Pumas svaga försvarslinje att ställas ordentligt på prov. Avsaknaden av lagkaptenen Veron kommer att bli påtaglig och då man på resande fot är man bland dem sämre lagen i ligan så tycker jag att ett just nu väldigt välmående Atlas har idag en ypperlig chans att ta ett kliv mot serieledningen. -0.25 är därför taget till 1.87 hos SBOBet.

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.