Speltips: Feeling blue yet, Cruz Azul?

Toluca - Cruz Azul - Liga MX

Avspark: 14 April 04:00

Serieledande Toluca tar emot årets kaoslag Cruz Azul. Trots det har oddset på Toluca stigit sedan oddsläpp och oddsen närmar sig even. Hur går detta ihop? Stirrar folk sig blinda på motivationen kanske? För på plan skiljer det en hel del mellan dessa lag, framförallt när det kommer till stabiliteten.

Cruz Azul rattas i år som bekant av tidigare Rayo Vallecano tränaren Paco Jemez. Ni som följt La liga en del dem senaste säsongerna har säkert hans offensiva idéer färskt i minnet. Det ska rullas hela vägen bakifrån, det ska vara hög press och offensiv fotboll. Kort förklarat så är det väldigt enkelt att dra paralleller mellan Jemez och Guardiolas/Bielsas ideologier. Rayo under Jemez blandade och gav rätt friskt, man kunde i sina bästa stunder utmana dem allra bästa men man kunde också ge bort otroligt många matcher via diverse försvarsmissar.

Situationen ser likadan ut för Cruz Azul, bara det att spelarna här är sämre taktiskt kunniga och inte lika uppoffrande i försvarsspelet. Det gör Cruz Azul till ett väldigt sårbart byte när allt inte klaffar. Säsongen som skulle mana vägen för Cruz Azuls återtåg till den mexikanska toppen har istället floppat fullständigt. De befinner sig för närvarande på en svag 16e plats (av 18) med blygsamma 11 poäng på 12 matcher.

Allt verkar inte ha stått rätt till i den trots allt rätt kvalitativa truppen som Cruz Azul innehar. De har tappat sjukt många ledningar mot svagt motstånd och många spelare verkar sakna självförtroendet framför mål. En spelare som dock sällan saknar självförtroende framför mål är målfarlige nyförvärvet Cauteruccio. Tyvärr för Cruz Azuls del så har Cauteruccio skadat sig och är numera borta på obestämd tid. Hans frånvaro har blivit märkbart tungt för Cruz Azul som "endast" mäktat med 2 mål totalt på dem tre senaste matcherna där de sett väldigt uddlösa ut.

Toluca å sin sida leder ligan. De ligger 1p före Chivas med en match mindre spelad dessutom. En vinst ikväll skulle innebära ett jättekliv mot serievinsten. Förstaplatsen i Liga MX ger i första hand en enklare lottning då man ställs mot seriespelets sämst (8:a) placerade playoff-lag. Men den garanterar också att man får avgöra alla dubbelmöten i slutspelet på hemmaplan. Ligasegern är således helt klart något som är värt att satsa på om man väl har häng på topplatserna.

Därför ställer jag mig lite frågande till varför oddsen ser ut som de gör. Det är trots allt ett av ligans stabilaste lag mot ett lag som kan beskrivas som raka motsatsen. Motivationen... jao, jag vet inte riktigt. Visst är Cruz Azul i större behov av en 3 poängare än vad Toluca är. MEN, Cruz Azul har precis vikt ner sig två gånger på kort tid mot bottenlaget Morelia i lägen där en vinst var ett krav. Först slogs man ut i Copa MX, på hemmaplan, med ett ordinarie lag mot Morelias RESERVER(!), och dagarna senare tappade de sin 1-0 ledning, även det mot Morelia, i slutminuterna trots att man var en gubbe mer i det skedet.

Toluca, som är ett betydligt stabilare, mer samspelt lag, har gått som tåget denna säsong och målen är otroligt brett utspridda bland spelarna i laget. Jag tror att Tolucas lagbygge blir for mäktig för Cruz Azul inatt och de lär högst troligen grusa Cruz Azul sista playoff-chanser. Med tanke på ovanstående, samt att Cruz Azul inte lyckats vinna en endaste ligamatch på bortaplan än, väljer jag att gå emot marknaden och hugger Toluca +0 till fina 1.84 hos sbobet med 3.5/5U.

Jag har inte hittat någon info som säger att Toluca skulle rotera och jag hoppas givetvis att jag grävt länge nog och inte missat något viktigt här. Har jag inte det, så känns detta som en kanonspel!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt