Speltips: Sista chansen för las Aguilas

Club America - Coras de Tepic - Copa MX Avspark: 15 Februari 04:00

Dags för ett direkt avgörande möte i Copa MX. Storklubben America har inatt kniven mot strupen då de ligger 3p efter kvällens motståndare Coras med två gruppspelsomgångar kvar att spela.

Americas säsongsinledning har varit långt under förväntan och det har riktats en del kritik mot tränaren La Volpe. Fansen har helt enkelt högre krav på en klubb av Americas dignitet, som förövrigt tog en silvermedalj i Aperturan och vann CONCACAF CL 2016. Trots dem dåliga resultaten har ledningen gått ut och gett La Volpe sitt fulla stöd, vilket känns om rätt väg att gå då America, likt exempelvis Monterrey, fått minimal utdelning trots att man spelmässigt har sett bra ut.

I själva cupspelet har America alla resurser för att gå hela vägen. Med en av landets bredaste trupper finns det gott om kvalité att slänga in i dessa sammanhang för att hålla samtliga spelare pigga och fräscha vecka ut och vecka in. Argentinaren Silvio Romero är en utomordentlig spelare som i år har fått nöja sig med korta inhopp i ligan pga den mördande konkurrensen. I cupspelet har dock Romero tagit för sig där han har smällt in 3 baljor på 2 cupmatcher och jag skulle bli väldigt förvånad om han inte återigen får chansen från start. Romero är också bara en av flertalet vassa offensiva spelare som inte riktigt fått den speltiden de förtjänar. Mexikanske anfallaren Peralta, Ecuadorianerna Arroyo och Ibarra samt Paraguayaske Cecilio Dominguez representerar samtliga sina respektiva landslag med jämna mellanrum och är alltså spelare som får slåss om ett begränsat antal offensiva platser. Lägg därtill polifunktionella colombianen Quinteros samt tidigare nämnda Silvio Romero och ni förstår nog att det krävs en hel del rotation för att hålla dessa herrar nöjda. Inför kvällens match ser tabellen utfme såhär.

Som ni säkerligen förstår själva så är det vinna eller försvinna som gäller för America. I och med att tränaren La Volpe är aningen pressad av fans och media så känns det inte som något vidare långskott att La Volpe kommer att skicka ut en relativt ordinarie elva ikväll. Men skulle det vara så att han väljer att rotera i ren cupanda så är det inte heller något som oroar mig allt för mycket då America har en såpass bred trupp som de ändå har.

Coras de Tepic, som har börjat 2017 på ett utomordentligt sätt, visade i Aperturan att man är ett rätt så average lag från andradivisionen. Man slutade på en nionde plats där och missade således slutspelet. Laget har iår sett helt ok ut i både ligaspelet och i cupen, men tränaren har matchat spelarna väldigt tufft. Det är alldeles för lite rotation för ett såpasst tight och intensivt spelschema. Efter hemmavinsten mot America i förra omgången har man inte lyckats vinna på tre matcher, och i den senaste ligamatchen orkade Coras inte hela vägen och tappade en 1-2 ledning till 3-2 på matchens 20 sista minuter.

Ikväll kommer rutinen att vara en avgörande faktor. Americas spelare har spelat på alla möjliga nivåer, både i landslag och i klubblag, och det är i dessa sammanhang som dessa spelare växer. Att komma till Estadio Azteca är ingen lätt uppgift för något lag och jag har svårt att se hur lilla Coras de Tepic ska kunna klara den här uppgiften, speciellt med tanke på hur mycket som ändå står på spel. Då America har 2 mål att hämta in i målskillnad på Coras de Tepic och har på pappret en svårare match i den sista omgången så vill de gärna vinna med ett par mål. "Bänkspelare", tränaren och klubben behöver den här vinsten ikväll!
Mitt spel: Club America -1.25 @ 1.79 hos Pinnacle med 2.5/5U.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt