Speltips: Midweek Taco

Vi har en grym spelvecka framför oss med lite allt möjligt på menyn. Det blir bl.a.  brasilianska regionsmästerskap, Copa do Brasil, Copa Libertadores och t.om en sedan tidigare uppskjuten mexikansk ligamatch. Ett bra utbud att jobba med för att vända på trenden. Tre spel blir det idag, dagens hårdaste finner ni här nedanför:

Chiapas - Club America - Liga MX

Avspark: 8 Februari 03:00

Mexikanska jumbon Chiapas (i den sammanlagda tabellen) har en intensiv och krokig väg framför sig. Poängbehoven är stora och en bra Clausura är ett måste, en uppgift som spelarna och tränaren verkar väl förbereda på om man ser till klubbens säsongsinledning där de har sett bättre ut än på mycket länge. Chiapas har hittills tagit full pott på hemmaplan där de bland annat slagit Tigres, och på bortaplan, där man inte ska räkna med många poäng alls, har man trots allt lyckats slå Toluca. Jag blev mäkta imponerad av Chiapas prestation i den matchen. De jobbade otroligt fint i defensiven och kontrade väldigt fint utan att stressa upp sig för den delen. Truppen i sig är inte överdrivet dålig, man har bara haft en hög spelar omsättning och det har tagit sin tid för laget att spela ihop sig. Laget ser idag mer samspelta än någonsin och alla drar åt samma håll.

Club America har nämnts ett par gånger här i bloggen. Vass vass offensiv men också en väldigt skakig defensiv. De går alltid ut för dominera matchbilden oavsett motstånd, även på bortaplan. Just bortaspelet har spökat en aning för America, de är på intet sätt dåliga men kryssade sig i princip igenom hela aperturan. I år förlorade man borta både mot Toluca och Tigres innan man slog svaga Morelia nu senast med 0-2.

Det blir ett tight möte ikväll. Club America bollförande spel passar Chiapas väldigt bra. Vi kan se ett tydligt mönster i Chiapas resultat denna säsong so far. De trivs som fisken i vattnet när de inte behöver styra matchen och kan utnyttja motståndarnas misstag. Club America tenderar att slarva otroligt mycket emellanåt och bjuder ofta på helt galna bolltap. Även om den sammanlagda tabellen säger annat så känns Chiapas som en alldeles för stor underdog här och ett kryss ligger väldigt nära till hands, kanske kan Chiapas t.om gå och vinna mötet. Chiapas nya målvakt Moises Muñoz är ny i klubben efter att ha representerat just Club America med bravur i 6 säsonger. Muñoz är fortfarande en bra målvakt, dock en rätt ojämn sådan. Men det är också en målvakt som kan göra helt galna matcher emellanåt med en löjlig högsta nivå. Då kvällens möte är ett speciellt möte för honom så kan detta vara just en sådan match där han gör sig omöjlig att passera. Med det sagt, Chiapas +0.5 är taget till 1.86 med 3U hos sbobet. Unibet ligger marknadshögst just nu med 1.79 vilket funkar fint det med.

El Nacional - Atletico Tucuman - Copa Libertadores avspark snarast!

Senaste nytt: Argentinska Atletico Tucuman har haft lite strul och flög 3h senare än beräknat till Quito för match. Till att börja med så är det otroligt dåligt planerat att åka på en bortamatch i Quito (höjden) samma dag som matchen skall spelas. Bäst är ju givetvis att anpassa spelarna till höjden med lite träningspass där osv. För det andra så anlände alltså argentinarna för en liten stund sen till Quito och bryter säkert både 2 och 3 hastighetsgräns för att hinna till stadion i tid. Det innebär att Tucuman knappt kommer att hinna värma upp, har trötta ben från flyget och lär dessutom bli utmattade av höjden. Sitter som bekant på BTTS där sedan tidigare men plockar med denna info också El Nacional -0.5 @ 1.90 hos bet365 med 3.5U. 

Vamos!

Gios blogg

Gio

Finns på Twitter som Gio88R

Giovanni, eller kort och gott Gio, har tack vare sin skeva dygnsrytm och sina latinska rötter följt den sydamerikanska fotbollen så länge han kan minnas. Gio började reka spel för en 5-6 år sedan i sin livechatt innan han hängde med modet och tog steget in på Twitter. Med bred kunskap om i princip samtliga sydamerikanska ligor och utan några språkliga barriärer i sin research är han alltid väl påläst och uppdaterad inför varje omgång. Det innebär också att hans följare ofta har en hel buffé av speltips att välja mellan, och att man inte alltför sällan ser honom kriga in spel under sitt alias "GioBetyouwin" sent in på morgonkvisten.

Sveriges bästa

Kända profiler