Systemförslag: Europatipset vecka 33

Europatipset 2018-08-17

Europatipset 19/8

Det är ett minst sagt lurigt Europatips vi har framför oss denna vecka. På kupongen finns en jackpot på 3 miljoner och de 13 matcherna kryllar av överstreckade favoriter. Att dessutom två matcher lottas gör det hela än mer svårtippat. Här gäller det att gå för värde och hitta ett par fina singelstreck. Vi har gjort läxan och levererar förhoppningsvis en analys som kan bära mot miljonerna!

Spelstopp: 14.59

Brighton & Hove Albion FC Manchester United FC
1. Brighton & Hove Albion FC - Manchester United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

José Mourinhos United fick med sig en seger ifrån premiären mot Leicester men det var utan att övertyga. Det ryktas om att den portugisiska tränaren varken kommer överens med ledningen eller spelarna. Allt står inte rätt till på Old Trafford. I den andra omgången väntar en lurig bortamatch för The Red Devils. Brighton var urstarka hemma på Amex Stadium i fjol och förlorade då bara fyra av 19 matcher. Bland annat besegrade de United med 1-0 under våren. United streckas alldeles för hårt här. Börja istället med krysset som utgång i vad som väntas bli en målsnål historia. Samtliga tecken på större system!

IF Brommapojkarna AIK
2. IF Brommapojkarna - AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

AIK har gått över ett år sedan den senaste förlusten i Allsvenskan. Efter sommaruppehållet har Gnaget också slutat kryssa och kommer in till detta möte med fem raka triumfer, något som ger serieledning. BP krigar på i botten och har faktiskt vunnit sina två senaste matcher. Det har dock varit mot beskedligt motstånd. Mot AIK förlorade de rödsvarta med klara 1-5 på Friends Arena för en knapp månad sedan. Gnaget är överlag en mardrömsmotståndare för BP. De fem senaste mötena mellan lagen har slutat med fem vinster för AIK och förkrossande 23-3 i målskillnad. Här är tvåan extremt trolig. Tyvärr streckas den stenhårt. Trots det väljer vi att spika av Rikard Norlings mannar då det kryllar av värde på övriga håll.

Djurgårdens IF Kalmar FF
3. Djurgårdens IF - Kalmar FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Räkna med ett revanschsuget Djurgården som äntrar Tele2 Arena under söndagen. Blåränderna åkte på en rejäl käftsmäll senast borta mot Häcken. Det slutade med förkrossande 5-0 till Hisingslaget då. Nu gäller det att studsa tillbaka om chans på Europaspel ska finnas nästa säsong. Mot ett Kalmar, som inte imponerat den senaste tiden och som är bortasvagt, ska goda förutsättningar för en trepoängare finnas. Smålänningarna har förlorat sex av nio bortamatcher under säsongen och får tufft mot vad som bör vara ett hungrigt Djurgården. Till skillnad från övriga matcher ser stockholmarna inte ut att bli för högt streckade. Finns ettan till omkring 60 procent är det ett givet singelstreck.

IF Elfsborg IFK Norrköping FK
4. IF Elfsborg - IFK Norrköping FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

IFK Norrköping har nu tre raka matcher utan seger. Det har gjort att Peking tappat mark på topplagen och får svårt att kunna upprepa guldet från 2015. Spelmässigt ser det dock fortsatt bra ut. Östgötarna har förtjänat tre poäng såväl borta mot GIF Sundsvall som senast hemma mot Hammarby. Nu ställs de mot ett krisande Elfsborg på Borås Arena. De gulsvarta har fyra raka förluster och fem raka matcher utan mål framåt. Det innebär att de enbart håller sig på rätt sida kvalstrecket tack vare bättre målskillnad än BP. Issam Jebali har tappats under sommaren men en klar förstärkning har gjorts i och med att Chinedu Obasi tillkommit. Han väntas debutera här. Om det räcker speciellt långt är dock tveksamt. Norrköping är utan tvekan det starkare laget och ska ha god segerchans i Knalleland. Tvåan är en tänkbar spik trots viss överstreckning.

GIF Sundsvall BK Häcken
5. GIF Sundsvall - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Förra omgångens två överkörningar stod dessa lag för. GIF Sundsvall vann med förkrossande 6-1 borta mot Trelleborg. Linus Hallenius stod där för tre av målen och har seglat upp på en andraplats i skytteligan. Precis före återfinns Häckens Paulinho. Han gjorde två mål i 5-0 vinsten mot Djurgården senast. Lagen ligger jämsides i tabellen inför detta möte. Det är dock utan tvekan så att det är Giffarna som varit den stora överraskningen. Häcken har det bättre spelarmaterialet och brukar trivas mot Sundsvall. Norrlänningarna har bara besegrat Hisingslaget en gång på lagens nio senaste möten. Tvåan erbjuder fint värde och spikas.

SD Eibar SD Huesca
6. SD Eibar - SD Huesca Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi säger välkommen till Huesca som gör sin första säsong någonsin i La Liga. Räkna med ett inspirerat bortalag som kliver in på Ipurua Municipal Stadium. Bortalaget från Aragonien i nordöstra Spanien går dock en tuff säsong till mötes. Truppen ser tunn ut och det kommer bli svårt över 38 omgångar att klara kontraktet. Eibar är ett starkt hemmalag som slutade nia i La Liga i fjol. Här får de naturligtvis bära favoritskapet men med tanke på att de möter en nykomling i en premiär känns inte ettan helt tillförlitlig. Krysset rensar fint och ska med omgående.

Rayo Vallecano Sevilla FC
7. Rayo Vallecano - Sevilla FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Rayo Vallecano är tillbaka i La Liga efter att ha vunnit Segunda i fjol. Madrid-laget är också den nykomling som ska ha störst chans att greja kontraktet. Meriterade spelare som Gaël Kakuta, Luis Advíncula och Jordi Amat har plockats in. Det ser minst sagt intressant ut. På hemmaplan förlorade de bara tre av 21 matcher i fjol. Här ställs de mot ett Sevilla som kommer att tillhöra topp 7 även denna säsong, men som haft svårt att prestera på resande fot. I fjol förlorade andalusierna hela elva av 19 bortamatcher i La Liga. Så sent som i torsdags var de dessutom i Litauen och spelade i Europa League. Här kan de mycket väl få ett tufft uppvaknande. Runt 70 procent på tvåan är rent ut sagt ett skämt. 1X är därför ett givet spel sett till värde.

AC Milan Genoa CFC
8. AC Milan - Genoa CFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Lottas med fördelningen 10-4-2. Således är den procentuella fördelningen 62,5-25-12,5. Streckningen bör hamna i närheten mot vad den ska. Då är ettan en gångbar spik på denna kupong. Streckas ettan en bra bit över 60 procent är det dock läge att gardera.

Parma Calcio Udinese Calcio
9. Parma Calcio - Udinese Calcio Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det har gått snabbt för Parma efter att laget gått i konkurs 2015. Tre år och tre uppflyttningar senare är de tillbaka i det italienska finrummet efter att ha slutat tvåa i Serie B i fjol. Sett till den trupp tränare Roberto D’Aversa förfogar över kommer dock laget från skinkstaden gå en tuff säsong till mötes. Poängen ska tas hemma på Stadio Ennio Tardini och här finns en ypperlig chans till en bra start mot ett medelmåttigt Udinese. Det svartvita bortalaget lär nämligen också bli ett bottenlag. Ettan känns mest trolig på förhand men streckas alldeles för hårt för att singelstreckas. Den klassiska garderingen etta-tvåa testas i brist på tecken. Finns kapital är dock helgardering att föredra.

Sampdoria ACF Fiorentina
10. Sampdoria - ACF Fiorentina Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Lottas med fördelningen 6-5-5. Således är den procentuella fördelningen 37,5-31,25-31,25. Värdet ser i skrivande stund ut att finnas på tvåan. Här är det dock mer eller mindre lotteri och en helgardering är att föredra.

Torino FC AS Roma
11. Torino FC - AS Roma Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Serie A är hetare än på länge. Juventus går som vanligt in i säsongen som favoriter men där bakom ser Inter, Napoli och Roma spännande ut. De sistnämnda har tappat Alisson och Nainggolan men förstärkt med Cristante, Kluivert och Olsen. Det kan mycket väl bli en lyckad säsong för Giallorossi. Premiären är dock en riktigt tuff sådan. Torino har ett slagkraftigt lag med Andrea Belotti i spetsen. På Olympiastadion i Turin är de inte lätta att tas med. Här vann Roma för första gången sedan säsongen 2012/13 i fjol. Räkna med en jämn och fysisk match som kan gå åt vilket håll som helst. Som streckningen sitter är helgarderingen given. För de som gamblar kan rent av 1X vara på sin plats.

Strasbourg Alsace AS Saint Etienne
12. Strasbourg Alsace - AS Saint Etienne Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Kupongen avslutas i Frankrike med två matcher från Ligue 1. Först ut är ett möte mellan två lag som vann sina premiärer. Strasbourg segrade överraskande borta mot Bordeaux med 2-0 men fick hjälp av en tidig utvisning på hemmalagets Pablo. St Etienne tog en mer planenlig 2-1 seger hemma mot Guingamp. Nyförvärvet Wahbi Khazri stod där för ett av målen. I fjol slutade gästerna sjua i Ligue 1, medan Strasbourg precis klarade kontraktet. St Etienne ska vara det något bättre laget trots bortaplan. När då tvåan finns till knappa 30 procent är chansspiken given.

Toulouse FC FC Girondins Bordeaux
13. Toulouse FC - FC Girondins Bordeaux Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det stormar rejält kring Bordeaux just nu. Ledningen sparkade under fredagen tränaren Gus Poyet efter en rad kontroverser under veckan. Poyet gick offentligt ut och kritiserade klubben efter att Gaetan Laborde sålts bakom hans rygg. Les Girondins står nu utan tränare och det är givetvis ingen optimal uppladdning när laget nu ställs inför en tuff bortamatch mot Toulouse. Det lilavita hemmalaget fick en tung start på säsongen när de förlorade med 0-4 borta mot Marseille. Inför hemmapubliken trivs de dock betydligt bättre. Där har de bland annat besegrat Bordeaux fyra av de fem senaste mötena. Här har de ett fint läge att studsa tillbaka efter premiärförlusten mot ett sargat bortalag. Ettan garderas med krysset enbart på det större systemet.

Bästa spiken!

St Etienne

Kupongens drag hittas i Frankrike där St Etienne har ett spännande lag på gång. I Alsace ska de råda som knappa favoriter men Strasbourg streckas trots det upp till klara sådana på tipset. Allt värde finns på det grönvita bortalaget och då är spiken given!

Veckans luring!

Rayo Vallecano

Rayo har rustat inför La Liga och har en trupp som ska klara sig kvar i det spanska finrummet. Hemma i Madrid är de svårslagna och nu ställs de mot ett Sevilla som inte trivs speciellt bra utanför Andalusien. Rayo ska ha fin chans till poäng i premiären. Med tanke på att hemmalaget streckas till 10-15 procent är ettan det första tecknet som ska plitas ner på kupongen.

96 rader

1
X
2
2
2
3
1
4
2
5
2
6
1
X
7
1
X
8
1
9
1
2
10
X
2
11
1
X
2
12
2
13
1

864 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
4
X
2
5
2
6
1
X
7
1
X
8
1
9
1
2
10
1
X
2
11
1
X
2
12
2
13
1
X






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt