Systemförslag: Europatipset vecka 28

Europatipset promo

SPELA EUROPATIPSET HÄR!

Söndagens Europatips spänner över två dagar och har en härlig jackpot på 2 miljoner kronor. Den största matchen av dem alla, VM-finalen, toppar kupongen. Tar Frankrike sin andra triumf i världens största turnering eller blir Luka Modric Kroatien den nionde nationen att vinna VM? Utöver finalen på Luzjnikistadion är det framförallt svensk och dansk fotboll i fokus. Här hemma i Allsvenskan ska samtliga fyra topplag upp i ringen. Det finns som brukligt fint spelvärde på kupongen och vi har hittat några fina drag mot de stora pengarna. Häng med i vår analys mot 13 rätt!
Spelstopp: 13.59

Frankrike Kroatien
1. Frankrike - Kroatien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Att Frankrike är i final är ingen större överraskning. Les Bleus gör sin tredje raka final på europeisk mark i VM-sammanhang. Att Kroatien däremot är ett av de två lagen som kan lyfta pokalen är en stor sensation. Det lilla landet med drygt fyra miljoner invånare har förvisso en mängd världsspelare, särskilt på mittfältet. Luka Modric har varit hela VM:s bästa spelare och är favorit till att plocka hem FIFA Golden Ball. Balkan-landet har dock haft en tuff väg till denna final och tvingats till förlängning i samtliga tre matcher. Dessutom har de fått en dags mindre vila än Frankrike inför detta möte. Les Bleus känns tyngre, har 90 minuters mindre spel i benen och har även historiken på sin sida. Finns ettan till runt 50 procent är det en gångbar spik.
Kalmar FF Djurgårdens IF
2. Kalmar FF - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

På Guldfågeln Arena ska det spelas ett intressant allsvenskt möte redan klockan 14.00 under söndagen. Nanne Bergstrands Kalmar har gjort det riktigt bra så här långt och ligger på en stark sjätteplats. Senast togs en stark 3-1 seger borta mot IFK Göteborg. Djurgården spelade 1-1 hemma mot IFK Norrköping efter ett drömmål av Haris Radetinac. Offensiven har dock utan tvekan blivit lidande av att skytteligaledaren Tino Kadewere dragit på sig en ledbandsskada. Här saknas även lagets viktigaste spelare offensivt, Kerim Mrabti, på grund av avstängning. Då blir det svårt att tränga igenom Kalmar på bortaplan. På Guldfågeln Arena är nämligen de rödvita obesegrade och har bara släppt in två mål på fem matcher. 1X känns på förhand riktigt bra här.
GIF Sundsvall AIK
3. GIF Sundsvall - AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

AIK ser urstarka ut. Efter 4-1 mot Trelleborg förra veckan gick Gnaget upp i serieledning och är nu stora favoriter till att plocka hem guldet i höst. I torsdags var de på den gröna ön Irland och tog en stabil 1-0 seger i Europa League-kvalet mot Shamrock Rovers. Nu styr vägen till Medelpad där GIF Sundsvall väntar. Norrlänningarna har gjort en mycket stark säsong och återfinns i mitten av tabellen. Senast blev det dock en klar 0-3 förlust borta mot Häcken. Här är mittbacken Moros Gracia avstängd, medan AIK får klara sig utan Daniel Sundgren av samma anledning. Trots att AIK hade en match på Irland så sent som i torsdags känns de tyngre. Utgå från tvåan men plocka med krysset på större system.
IFK Norrköping FK BK Häcken
4. IFK Norrköping FK - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Detta möte på Östgötaporten har alla förutsättningar att bli sevärt. Det är två offensivt spelande lag som ställs mot varandra, som dessutom trivs ypperligt på konstgräs. Peking har stått för en riktigt stark vår och är i högsta grad med i guldracet. Häcken befinner sig en bit bakom men tycks ha hittat formen. Göteborgarna har två stycken 3-0 vinster den senaste veckan, först mot Sundsvall och sedan mot lettiska Liepaja i Europa League-kvalet. IFK Norrköping är starka på hemmaplan men här känns hemmasegern långt ifrån självskriven. Runt 65 procent på ettan är ett rån. Att plocka med både krysset och tvåan på kupongen är givet för den som letar utdelning. Vi helgarderar!
Kristianstad FC Utsiktens BK
5. Kristianstad FC - Utsiktens BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

I Division 1 Södra ska det spelas ett mittenmöte i östra Skåne under söndagen. Dessa lag möttes förra veckan uppe i Göteborg. Då vann Utsikten med 1-0 efter att ha dominerat den tillställningen. I Kristianstad blir det naturligtvis tuffare. Utsikten har dock kaptenen Robin Book i sylvass form. 26-åringen har målat i fyra raka matcher och kan mycket väl fälla avgörandet återigen. Detta är relativt öppet men allt värde finns på bortalaget. Vi går för utdelning och väljer att chansspika tvåan!
Team TG FF FC Linköping City
6. Team TG FF - FC Linköping City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ännu en felstreckad match hittas här. Nykomlingarna Linköping City visar glödhet form med 13 poäng på de fem senaste matcherna. Senast besegrades ligatvåan Västerås SK med 1-0 hemma i Östergötland. Det blev dock en kostsam seger. Tre spelare tog där sina tredje varningar för säsongen, bland annat mittfältarna Kyle Knotek och Fredrik Alm. Det är kännbara avbräck. Team Thorengruppen är ett lag som inte ska underskattas. Hemma i Umeå står de allt som oftast för stabila prestationer. När då ettan streckas till under 20 procent i skrivande stund är det lätt att ta ställning. Otroligt fin värdespik på Team TG!
Skellefteå FF Nyköpings BIS
7. Skellefteå FF - Nyköpings BIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Vi håller oss kvar i Västerbotten men beger oss ett par mil norrut till Skellefteå. Hemmalaget har det tungt i Division 1 Norra och är jumbo. Det är dock bara fem poäng upp till säker mark och formen är på uppåtgående. I senaste hemmamatchen blev det en klar 4-1 seger mot BK Forward. Även Nyköping visar gryende form med två raka vinster. Dessa har dock tagits hemma på Rosvalla IP. På bortaplan trivs sörmlänningarna inte alls lika bra. Där har det bara blivit en vinst på sju försök. Dessa båda lag är seriens två mest kryssglada så börja med det tecknet. Gardera med hemmaseger då ettan erbjuder bäst värde.
Vendsyssel FF Odense Boldklub
8. Vendsyssel FF - Odense Boldklub Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vendsyssel från norra Jylland är nykomlingar i danska Superligaen. De väntas gå en tuff säsong till mötes och ställs i den inledande omgången mot starka Odense. Bortalaget har imponerat under försäsongen och bland annat slagit tillbaka Östersund och Kalmar i träningsmatcher. Här ska de vara det starkare laget. Självklart ska en viss varning ges för en nykomling i premiären men vi ger trots detta Odense förtroendet. Tvåan singelstreckas.
Atlanta United FC Seattle Sounders
9. Atlanta United FC - Seattle Sounders Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Amerikanska MLS gör ett gästspel denna vecka på kupongen. I Georgia går Atlanta United riktigt starkt och toppar den östra konferensen. Gustav Svensson Seattle Sounders, som var i final i fjol, har det tyngre. Västkustlaget har bara vunnit en av sina fem senaste matcher och ser ut att missa slutspel. Det finns dock massvis med kvalité hos laget från delstaten Washington. Utöver Gustav Svensson finns spelare som Nicolás Lodeiro, Magnus Wolff Eikrem och Clint Dempsey. Atlanta har sett bättre ut denna säsong, men Sounders kan definitivt stå upp här. Ettan streckas på tok för hårt. Gardera tidigt och friskt!
IF Elfsborg Hammarby IF
10. IF Elfsborg - Hammarby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Över till måndagens matcher där ett härligt möte på Borås Arena är först ut. Elfsborg är på gång rejält efter en svag vår. De tre senaste allsvenska matcherna har gett maximala nio poäng. Senast körde boråsarna över Örebro spelmässigt men kunde först avgöra genom två mål av Viktor Prodell i slutet av matchen. Simon Lundevall assisterade till båda målen då men är avstängd här. Det är även Hammarbys viktiga Björn Paulsen. Han målade i måndags mot Östersund, men trots det fick Bajen ge sig efter att norrlänningarna vänt i den andra halvleken. Det gör att stockholmarna blivit av med serieledningen till sina bittra rivaler AIK. Formkurvorna pekar åt olika håll för dessa lag och dessutom har Hammarby inte vunnit i Borås sedan 2007. Det avgör saken. 1X!
Akropolis IF Sandvikens IF
11. Akropolis IF - Sandvikens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Akropolis är ett av flera lag som går tungt i Division 1 Norra för stunden. Stockholmarna har tre raka förluster och ser inte ut att kunna utmana om uppflyttning. En av dessa förluster kom just mot Sandviken för två veckor sedan. 3-0 slutade det till gästrikarna då. Akropolis är dock ett betydligt bättre lag hemma på Spånga IP. I grunden ska det vara klasskillnad mellan dessa lag och trots formen får Akropolis förtroendet. Att lämna ettan ensam känns dock väl vågat, särskilt som den streckas hårt. Gardera med krysset på större system.
FC Köpenhamn AC Horsens
12. FC Köpenhamn - AC Horsens Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

FCK hade en oerhört tung säsong i fjol när de bara slutade fyra i danska Superligaen. Nu siktar Ståle Solbakkens lag på att återta titeln. Goda möjligheter ska finnas till det då huvudstadslaget har den bästa truppen i ligan. Här väntas svenske Sotirios Papagiannopoulos gör debut på riktigt. Han startade dock i Europa League i veckan när FCK besegrade KuPS med 1-0 på bortaplan. Robert Skov stod då för målet. Horsens är ett lag som gjort det skapligt i Danmark och tillhör mittenskiktet av Superligaen. FC Köpenhamn har de dock inte besegrat på de sju senaste försöken och på Parken ska de normalt vara chanslösa. Ettan streckas stenhårt men här ödslas inga garderingar. Spik!
Randers FC Bröndby IF
13. Randers FC - Bröndby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Bröndby var på väg mot sin första ligatitel sedan 2005 i fjol. Då föll det blågula Köpenhamns-laget ihop totalt. Efter att ha radat upp sju raka triumfer i ligan lyckades de inte vinna någon av de fyra avslutande omgångar. Det gjorde att Midtjylland passerade och knep titeln. Tungt minst sagt för Johan Larsson, Simon Tibbling och hans lagkamrater. Nu satsar de på revansch och inleder säsongen med ett möte mot Randers. Hemmalaget med Patrik Carlgren, Joel Allansson och Mikael Boman i laget brukar prestera ojämnt men kan mäta sig med de bästa klubbarna i Danmark, särskilt på hemmaplan. Bröndby ska naturligtvis vara favoriter men de streckas väl hårt. Tvåan ska inte lämnas ogarderad om de stora pengarna söks!

Bästa spiken!

Team Thorengruppen

Även denna vecka får Team TG förtroendet som den bästa spiken. Förra veckan ledde Umeå-laget borta mot Nyköping men fick slutligen ge sig. Nu ska de ha ännu större chans till seger när Linköping City kommer på besök till Västerbotten. Östgötarna har tre tunga avstängningar. I en match som på förhand känns helt öppen streckas ettan till låga 20 procent. Då går vi stenhårt för värdet och testar att singelstrecka hemmalaget.

Veckans luring!

Häcken

Getingarna från Göteborg har en hög högstanivå och tycks ha prickat in formen efter uppehållet. Hisingslaget kommer från två raka 3-0 triumfer och åker till Norrköping med gott om självförtroende. Peking är starka på hemmaplan men Häcken kan definitivt mäta sig med östgötarna. Allt värde finns på bortalaget och både krysset och tvåan är givna tecken att plocka med denna vecka.

96 rader

1
1
2
1
X
3
2
4
1
X
2
5
2
6
1
7
1
X
8
2
9
1
X
10
1
X
11
1
12
1
13
1
2

864 rader
1
1
2
1
X
3
X
2
4
1
X
2
5
2
6
1
7
1
X
8
2
9
1
X
2
10
1
X
11
1
X
12
1
13
1
X
2

SPELA EUROPATIPSET HÄR!






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.