Systemförslag: Europatipset vecka 23

Europatipset promo

Europatipset 10/6

Söndagens Europatips rivstartar med ett gäng brassar som ska försöka göra det Tyskland inte förmådde - slå Österrike. I övrigt väntar svensk fotboll från de lägre divisionerna och även lite norskt sparka och spring. Här kan vi hitta fint värde så häng med på analysen!

Spelstopp: 14.59

1. Österrike - Brasilien X

Neymar blev tungan på vågen för Brasilien mot Kroatien på Anfield i den senaste träningsmatchen. Innan storstjärnans snygga balja så var segern dock inte given mot ett Kroatien som höll jämna steg i första halvlek. Nu väntar Österrike, som missar VM, men som stod för en riktigt fin insats hemma mot Tyskland senast. Där lyckades laget vända underläge till vinst med 2-1. Fullt rättvist! Brasilien streckas hårt här och givetvis ska de stå som favoriter. Men i Wien kommer det inte bli någon promenad-seger. Vi går ut hårt och väljer att helgardera för de stora pengarna. Kan Österrike slå den tyska maskinen så kan de absolut störa ett brasilianskt lag där ingen vill ta onödiga risker precis innan VM-premiären.

2. Falkenberg - Gefle 1

Falkenberg såg ut att gå mot en meriterande seger i toppmötet borta mot ÖIS senast, men tappade in 1-1 i slutminuterna. De Ullareds-sponsrade gula mannarna gör ändå en riktigt fin säsong så här långt. Nu gästas de av krislaget Gefle som inte vunnit en fotbollsmatch sen i mitten av april. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Nja. Gefle stod för en stabil insats hemma mot starka Helsingborg senast där man fick 1-1 med mersmak. Kanske kan tränare Johan Mjällby bygga vidare på den positiva känslan spelarna tog med sig där. Falkenberg streckas rejält upp över 80 procent, vilket sällan är motiverat i en så jämn serie som Superettan. Vill man gå för utdelning så ska krysset med.

3. Helsingborg - Degerfors 1

Degerfors tar sig från sin värmländska bruksort och besöker Skåne och Olympia. Med sig har de en riktigt fin form med elva poäng på de fem senaste matcherna och två raka vinster. Anfallsesset Sargon Abraham är i kanonform och sprutar in mål. HIF har också hittat spelet efter en lite knackig start och har sju raka utan förlust. Det såg dock inte helt vägvinnande ut borta mot Gefle senast. Hemma är Helsingborg dock starka och ettan plitas ner först. Stabile mittfältsmotorn Abubakari saknas dock här och Degerfors är just nu ett mycket kompetent lag. Så gardera snabbt på större system då värmlänningarna är streckvärda!

4. Assyriska - Akropolis 1

Vi tar oss till Division 1 Norra och Södertälje där Assyriska tar emot Akropolis. Det här är två lag med höga högstanivåer, men som inte alltid får ut vad de vill av spelet. Här finns värdet på hemmalaget som spikas på mindre system. Assyriska kommer dock från två förluster och Akropolis är svårspelade. Så på större system garderas matchen upp med en tvåa då Assyriskas målrika matcher sällan slutar kryss.

5. Linköping City - Team TG 1

Nykomlingen Linköping City har gjort det bra i sin nya serie. Senast skakade man ett namnkunnigt Syrianska på bortaplan och tappade poäng först i fjärde övertidsminuten. Det är dock på hemmaplan man gör sig bäst. På Arena Linköping har man ännu inte förlorat. Team Thorengruppen har blandat och gett lite på slutet och inte riktigt varit att känna igen från säsongsinledningen. Man kommer ändå från en seger mot Assyriska i Umeå senast, men på bortaplan har man det svårare. 1X räcker långt.

6. Västerås SK - Carlstad United 1

Tidig seriefinal mellan de två bästa lagen i Division 1 Norra. Båda lagen hade det oväntat tungt i den senaste omgången och vill studsa tillbaka snabbt här. Västerås ser dock, med sina Lindelöf-miljoner i bagaget, ett snäpp starkare ut och ska stå som favoriter mot samtliga lag i den här serien. Särskilt på hemmaplan där de grönvita tagit fyra vinster på fem matcher. Det är bara att hoppas att ettan inte streckas allt för hårt och hamnar under 60 procent. För den spikas trots trolig överstreckning.

7. Eskilsminne - Lunds BK 1

Vi tar oss till Division 1 Södra och ett skånskt derby. Eskilsminne har hittat formtoppen med fyra raka seriesegrar i bagaget. Den senaste löstes borta mot Utsikten genom en sen balja av måltjuven Emil Åberg. Eskilsminne har dessutom bara släppt in ett enda mål i de fyra vinstmatcherna. Lund startade serien starkt men har mattats på slutet. Hemmalaget går med de senaste omgångarna i bakhuvet in här som favoriter, men har också streckats upp rejält. I grunden skiljer det inte så mycket mellan de här lagen och derby är alltid derby. När Lund finns till så låg procent som under 15 så är det tjänstefel att inte helgardera. Vi går för alla tecken och hoppas på skrällen.

8. Karlskrona - Mjällby 2

Mjällby kunde inte följa upp 6-0 krossen mot Oddevold med ytterligare en felfri prestation. Senast kom säsongens andra torsk då de gulsvarta tappade ledningen borta mot Ängelholm. Nu väntar ett Blekinge-derby för serieledarna. Karlskrona kommer från två mindre bra insatser där de släppt till alldeles för många målchanser och mål. Förlusten mot bottenlaget Åtvidaberg i onsdags var ingen vacker syn. Det resultatet gör att det svenska folket streckat ner hemmalaget rejält och det finns absolut värde på ettan här. Ändå väljer vi att spika Mjällby då förlusten senast lär bli en väckarklocka och det råder klasskillnad.

9. Oskarshamn - Skövde AIK 1

Oskarshamn är på väg mot något stort då de för tillfället ligger tvåa i Division 1 Södra, på samma poäng som serieledande Mjällby. Det är framför allt hemma i Småland som laget briljerat på sistone och stått för totalt nio mål och lika många poäng på de tre senaste hemmamatcherna. Skövde krigar i den andra änden av tabellen och ligger just nu på nedflyttningsplats. För två omgångar sedan stod man för en total genomklappning då det blev förlust hemma mot bottenkollegan Husqvarna med 0-5. Efter det repade laget mod och tog en poäng hemma mot Ljungskile i veckan. Nu blir det dock svårare med bortaplan på ostkusten. Vi tippar på att Oskarshamn fortsätter måla på friskt inför sin publik och tar en tämligen komfortabel seger. Ettan är ingen rolig spik, men kupongens säkraste.

10. Utsikten - Oddevold 1

Stefan Rehn har poängmässigt inte fått till det sen han tog över som tränare för Utsikten mitt under säsongen. Den sena och oväntade torsken mot Eskilsminne innebar tredje raka uddamålsförlusten. Nu väntar västkustderby mot Oddevold som inte heller är inne i någon poängform. Förlusten med 0-6 mot Mjällby nyligen bränner fortfarande och de senaste två bortamatcherna är facit 1-10. I veckan hamnade man dessutom i underläge hemma mot jumbolaget Grebbestad och fick kämpa sig till en pinne där. Nä, formen är iskall. Här ska Utsikten absolut ha bra chans till en efterlängtad trea. Ettan spikas.

11. Lilleström - Odds BK 1

Vi avslutar kupongen i vårt västra grannland och tre matcher från den norska högstaligan, Eliteserien. Lilleström kommer från en stark cup-insats mot Brann där de vann med 4-1, men har inte lyckats komma upp i samma nivå i ligan och placerar sig precis ovanför nedflyttningstrecket. Odd återfinns betydligt högre upp, men plockar större delen av sina poäng hemma på Skagerak Arena. Laget skakade ändå Rosenborg i cupen på Lerkendal senast där Odd var i ledning två gånger om innan man föll på straffar. Det här är en helt öppen match där ett något överstreckat Lilleström helst ska garderas.

12. Ranheim - Sarpsborg 2

Ranheim har som nykomlingar stått för en kanoninledning av säsongen och parkerar på en tredjeplats i tabellen. Frågan är om det klassiska “nykomlings-syndromet” är på väg att ta fart nu, där de ofta börjar säsongen starkt för att sedan falla igenom? Senast blev det nämligen klar förlust med 0-4 mot Bodö/Glimt på den undre halvan. Här väntar en tuffare uppgift när formstarka Sarpsborg kommer på besök. Laget har tagit fyra raka starka segrar och klivit upp till en fjärdeplats i serien, en poäng bakom Ranheim. Streckningen är hyfsat jämn här och då väljer vi att ta ställning för Sarpsborg som för stunden ser hetare ut och erbjuder värdet i matchen. Tvåan spikas!

13. Stabaek - Bodö/Glimt 1

Kupongen avslutas med en viktig match på den nedre halvan av Eliteserien. Stabaek har inlett knackigt med bara två segrar på de tolv första matcherna. Hemma i Oslo har de dock hållit ihop det bra och bara förlorat en match och där även tagit sina båda segrar. Bodö/Glimt reser över hela Norge för att följa upp islossningen mot Ranheim senast där det blev klara 4-0. På bortaplan har man det tuffare, men laget är absolut inte chanslösa här. Ettan först, men här drar vi på med en klassisk gubbgardering (etta-tvåa) för att få med det fina värdet på bortalaget.

Bästa spiken!

Sarpsborg

Man hade kunnat göra det enkelt för sig och nämna ett målglatt Oskarshamn här. Men den roligare spiken hittar vi i Norge där det ser ut att bli fint värde på ett Sarpsborg i kanonform. Laget har inte förlorat sedan mitten av april, medan Ranheim hade det riktigt tungt senast. Hamnar Sarpsborg under 40 procent så är det ett fint läge att välja sida i en för många öppen match.

Veckans luring!

Österrike

Den som såg Österrikes match mot Tyskland imponerades sannolikt av österrikarnas spel där de vände till seger helt rättvist. Ändå är man rejält nederlagstippade när Brasilien besöker Wien under söndagen. Brassarna lär inte vilja gå in i några onödiga närkamper och minimera skaderiskerna tätt inpå VM-premiären, medan Österrike kan kötta på bäst de vill. En väldigt intressant skräll till låg procent!

96 rader

1. Österrike - Brasilien 1x2

2. Falkenberg - Gefle 1x

3. Helsingborg - Degerfors 1x

4. Assyriska - Akropolis 1

5. Linköping - Team TG 1

6. Västerås - Carlstad 1

7. Eskilsminne - Lund 12

8. Karlskrona - Mjällby 2

9. Oskarshamn - Skövde 1

10. Utsikten - Oddevold 1

11. Lilleström - Odd 1x

12. Ranheim - Sarpsborg 2

13. Stabaek - Bodö/Glimt 12

864 rader

1. Österrike - Brasilien 1x2

2. Falkenberg - Gefle 1x

3. Helsingborg - Degerfors 1x

4. Assyriska - Akropolis 12

5. Linköping - Team TG 1x

6. Västerås - Carlstad 1

7. Eskilsminne - Lund 1x2

8. Karlskrona - Mjällby 2

9. Oskarshamn - Skövde 1

10. Utsikten - Oddevold 1

11. Lilleström - Odd 1x2

12. Ranheim - Sarpsborg 2

13. Stabaek - Bodö/Glimt 12






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt