Systemförslag: Europatipset

Europatipset promo

Europatipset 27/5

Det blev 10 rätt efter två missade halvgarderingar på en svårtippad kupong förra veckan, en fullt godkänd start. Nu är det svenskt för hela slanten när Allsvenskans sista omgång under våren ska tas till handlingarna. Inte mindre än sex matcher plockas från det svenska finrummet på söndagens Europatips. Ett antal fina skrällchanser finns på kupongen även denna vecka. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 14.59

1. Kalmar FF - Hammarby 2

Inför den avslutande omgången toppar Bajen överraskande Allsvenskan. De grönvita har stått för en formidabel vår där framförallt offensiven imponerat. Förra veckan åkte dock Hammarby på säsongens första förlust när de blev nollade i 0-1 förlusten mot AIK. Nu ställs stockholmarna mot Kalmar på Guldfågeln Arena. Smålänningarna har varit en positiv överraskning men formen har bedarrat. Närmast kommer Kalmar från två raka förluster mot BP och Örebro. Även om de är betydligt bättre på Guldfågeln är känslan att de får det svårt mot ett starkt Bajen i harmoni. Tvåan är en bra inledande spik!

2. Malmö FF - Dalkurd 1

Efter en poäng på de åtta senaste matcherna fick ledningen slutligen nog. Tränaren Azrudin Valentic fick lämna jumbon Dalkurd och nu har arbetet med att hitta en ny huvudtränare börjat. Sportchefen Adil Kizil tar över tills vidare och han får inleda med en av säsongens svåraste uppgifter på Stadion i Malmö. De regerande mästarna har förvisso haft en oerhört tung vår men senast plockades en skön seger hemma mot Häcken (2-0). De himmelsblå bör vara på väg uppåt i tabellen men dras fortsatt med en mängd skador. Dahlin, Traustason, Bachirou, Bengtsson och Safari är alla osäkra kort. Här ska det trots allt vara klasskillnad och ettan är väldigt trolig. Med tanke på att den ser ut att streckas över 80 procent behöver det dock inte vara fel att gardera med krysset om plånboken tillåter.

3. GIF Sundsvall - IFK Göteborg X

Det är två lag som gått tungt den senaste tiden som ska drabba samman på nydöpta NP3 Arena. GIF Sundsvall kämpade heroiskt i onsdags borta mot Norrköping men det slutade med en bitter 0-1 förlust, norrlänningarnas tredje torsk på de fyra senaste. Blåvitt förlorade i sin tur hemma mot Djurgården med 1-3 och har nu bara plockat en poäng på sina tre senaste. Här är en jämn drabbning att vänta där båda lagen kommer hålla hårt om poängen för att kunna gå in till uppehållet med god känsla. Krysset är en potentiell chansspik. Gardera med ettan på större system då Sundsvall har varit starka på hemmaplan.

4. Brommapojkarna - Örebro 1

Det blev förlust för BP i det viktiga bottenmötet mot Trelleborg och stockholmarna har nu fallit ner på en kvalplats. På hemmaplan har dock de rödsvarta sett bra ut den senaste tiden och vunnit sina två senaste trots starkt motstånd, först mot Djurgården och därefter mot Kalmar. Här får de klara sig utan avstängda Ludvig Öhman men Örebro har tyngre avbräck på innermittfältarna Johan Mårtensson och Nordin Gerzic. Även om ÖSK imponerat under våren ligger värdet i huvudsak på BP här och 1X spelas i första hand. Att helgardera rekommenderas på större system.

5. Elfsborg - Trelleborg 1

Äntligen blev det en seger för Elfsborg när Dalkurd besegrades med klara 4-1 på Gavlevallen i torsdags. Fyra olika målskyttar noterades och framförallt var det skönt för tränare Jimmy Thelin att laget äntligen fick utdelning framåt. En lurig motståndare väntar dock här då ett formstarkt Trelleborg kommer på besök till Borås Arena. Skåningarna körde över BP fullständigt i torsdags även om siffrorna bara stannade vid 2-1. TFF har nu plockat tio poäng på sina fem senaste matcher och tagit sig upp på säker mark i tabellen. Här bör de dock få tufft mot ett Elfsborg som börjar hitta rätt. Ettan finns till en skaplig procent och spikas.

6. Sirius - Djurgården 2

Sirius har haft allt annat än en bra vår. Kokainskandalen med målvakten Joshua Wicks har definitivt påverkat laget negativt och att de blåsvarta dragits med ett gäng skador har knappast varit positivt. Enbart en poäng på de sju senaste har det blivit för Sirius och de har nu fyra poäng upp till säker mark. Mer uppåt i Djurgården som tog sin tredje raka seger i torsdags på Gamla Ullevi. Kerim Mrabti målade där återigen och är utan tvekan en av Allsvenskans allra bästa spelare för stunden. Det ska dock sägas att Blåränderna hade problem mot Sirius i fjol och förlorade båda mötena. Här ska det dock inte behöva bli torsk men det behöver inte vara fel att plocka med krysset som rensar fint.

7. Halmstad - Öster 1

Topptippade HBK har gått starkt under maj månad med elva inspelade poäng på fem matcher. Senast blev det dock 0-0 borta mot Landskrona och det resultatet ska de blåsvarta vara nöjda med. BoIS dominerade spelmässigt och missade bland annat en straff. Öster föll hemma mot GAIS och har haft svårt att vinna på Myresjöhus Arena. På bortaplan har Växjö-laget gått desto bättre och faktiskt vunnit sina tre senaste matcher trots tufft motstånd. Detta blir tredje gången i maj som Öster beger sig till den halländska kusten och det har som sagt tidigare fallit väl ut. Även om ettan ska ner först på kupongerna kan bortalaget inte räknas bort här. Gardera tidigt med tvåan som erbjuder bäst värde!

8. GAIS - IK Frej 1

GAIS tog alltså en efterlängtad seger (3-1) i de småländska skogarna i tisdags. Stor segerorganisatör var Andreas Östling med ett mål och en assist. Poängmässigt har våren annars varit en besvikelse för Makrillarna som spåddes kunna vara med och hota i den absoluta toppen. Ännu tyngre har säsongsinledningen varit för Frej. Täbylaget är nästjumbo efter fem inspelade poäng på nio omgångar. Fyra av dessa har dock kommit i de två senaste omgångarna. Här är dessutom viktiga Nsima Peter tillbaka från avstängning. Det lågt streckade krysset ska med som gardering till ettan på samtliga system!

9. Carlstad United - Linköping City X

Linköping City har varit en frisk nykomling i Division 1 Norra och förhoppningsvis kan den stora östgötska staden få ett lag i Superettan inom kort. City har bara förlorat en av de inledande sju matcherna så här långt men kryssat hela fyra av dessa. Tufft motstånd väntas uppe i Värmland när de besöker Tingvalla IP och Carlstad United. Efter att ha varit ett mittenlag i serien de senaste säsongerna har hemmalaget inlett starkt och ligger tvåa efter sju spelade omgångar. På hemmaplan har det dock bara blivit fyra poäng på tre matcher. Linköping City ska ha betydligt större chanser till poäng här än streckningen antyder och både krysset och tvåan lockar. Helgardera!

10. Team Thorengruppen - Rynninge 1

Långt upp i landet och närmare bestämt i Umeå hämtas nästa match, även här i Division 1 Norra. Team Thorengruppen, som har ett framgångsrikt innebandylag, gör det skapligt även inom fotbollen och ligger på en fin sjätteplats inför helgens matcher. Rynninge tog klivet upp till Division 1 tack vare att antal lag förändrades från 14 till 16 lag inför denna säsong. Hittills har Örebro-laget gjort det över förväntan och ligger på säker mark i tabellen. Även om de bara spelat in en poäng på tre bortamatcher har de varit med i samtliga och här kan de inte räknas bort. Ettan ska garderas omgående!

11. Sandviken - Västerås SK 2

Västerås SK var ett av lagen som vi gick bet på förra veckan. Efter sex raka vinster åkte nämligen de grönvita på säsongens första förlust hemma mot Assyriska (0-1). Trots det toppar VSK tabellen och är alltjämt stora favoriter till att vinna serien den här säsongen. Sandviken fick 1-1 i bortamötet mot Linköping City, mycket tack vare en utvisning på hemmalaget. Det var Sandvikens första poäng sedan mitten av april och det mesta talar för att laget går en tung säsong till mötes. Här ska klasskillnad råda och det skulle förvåna om Västerås inte studsar tillbaka efter förlusten senast. Tvåan spikas utan större fundering.

12. Oddevold - Lunds BK 1

Oddevold åkte på säsongens första förlust i derbyt den gångna helgen när de torskade med klara 1-4 mot Ljungskile. Hemma på Rimnersvallen har de dock övertygat stort under inledningen och vunnit samtliga tre matcher. Nykomlingarna Lund var återigen inblandade i ett målkalas när det blev förlust med 4-5 hemma mot Oskarshamn. Skåningarna har bara vunnit en av sina fyra senaste matcher och det var på hemmaplan mot bottenlaget Åtvidaberg. Detta blir en kamp mellan lagets två stora målskyttar som ligger etta respektive tvåa i skytteligan. Lunds Andreas Birgersson har hittills krutat in åtta baljor, medan Oddevolds Liridon Selmani stått för sex strutar. Här går dock troligen Uddevalla-lagets alban segrande ur striden. Oddevold bör vinna inför hemmapubliken i Bohuslän och erbjuder fint värde på kupongen. Etta!

13. Åtvidaberg - Kristianstad 2

Åtvidaberg rasar genom det svenska seriesystemet. Östgötarna har degraderats två säsonger i rad och fallet ser inte ut att få något stopp. Åtvid står ännu utan seger och har nu fem raka förluster bakom sig. Kristianstad går inte något vidare heller men laget från Blekinge ser betydligt bättre ut än Åtvidaberg och ska ses med bäst chans till tre poäng på Kopparvallen. Trots det ser ettan ut att streckas hårdast, kanske på grund av namnet? Det köps inte och tvåan spikas till reapris!

Bästa spiken!

Oddevold

Oddevold är starka hemma på Rimnersvallen där de hittills har full pott. Lunds BK är en frisk nykomling men läcker kolossalt bakåt för stunden och det ska bohuslänningarna kunna utnyttja. Ettan i match 12 är trolig och erbjuder hyfsat spelvärde. Kupongens bästa spik!

Veckans luring!

Linköping City

Linköping satsar på att få ett lag inom fotbollen de kan vara stolta över och City har hög kapacitet med en storstad bakom sig. Säsongsinledningen har lovat gott för östgötarna och de står definitivt inte utan chans på Tingvalla IP mot Carlstad United. Tvåan är ett givet tecken att ha med på Linköping City denna vecka.

96 rader

1. Kalmar - Hammarby 2

2. Malmö - Dalkurd 1

3. Sundsvall - Göteborg x

4. BP - Örebro 1x

5. Elfsborg - Trelleborg 1

6. Sirius - Djurgården x2

7. Halmstad - Öster 12

8. GAIS - Frej 1x

9. Carlstad - Linköping 1x2

10. Team TG - Rynninge 12

11. Sandviken - Västerås 2

12. Oddevold - Lund 1

13. Åtvidaberg - Kristians. 2

864 rader

1. Kalmar - Hammarby 2

2. Malmö - Dalkurd 1x

3. Sundsvall - Göteborg 1x

4. BP - Örebro 1x2

5. Elfsborg - Trelleborg 1

6. Sirius - Djurgården x2

7. Halmstad - Öster 12

8. GAIS - Frej 1x

9. Carlstad - Linköping 1x2

10. Team TG - Rynninge 1x2

11. Sandviken - Västerås 2

12. Oddevold - Lund 1

13. Åtvidaberg - Kristians. 2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt