Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 12

Stryktipset promo

Paus i de stora ligorna och vi får gräva i League One och League Two på denna veckas kupong. Det är alltid lika klurigt, men vi tror oss ha hittat några spikar att luta oss mot. Vi får även se Sveriges träniingsmatch mot Chile inför sommarens VM i Ryssland. Blir det svensk seger på Friends Arena?

Sverige – Chile

Sverige börjar uppladdningen inför VM mot ett Chile som något förvånande missade en plats till slutspelet i sommar. Janne Andersson lär rotera och testa en del på mittfältet och kanske får vi se Guidetti på topp? Chile under ny ledning letar efter en nytändning efter det missade kvalet och kommer till Stockholm med stjärnor som Vidal och Sanchez. Träningsmatcher som denna är alltid svårbedömda, men vi tror att Sverige är något hungrigare här inför sommaren och spelar 1X.

Fleetwood – Northampton

Viktig seger i bottenstriden senast för Fleetwood när man segrade med 2-0 borta mot Rochdale. Hemmalaget förde spelet den större delen av matchen men Fleetwood var resoluta i försvaret och släppte inte till några klara målchanser. Istället tog man ledningen med halvtimmen kvar och utökade på stopptid. Northampton kryssade hemma mot tabelltvåan Shrewsbury och ligger fortsatt på nedflyttningsplats. Bortalaget var vassast men Northampton tog ledningen precis innan halvtid och 20 minuter in i andra skulle lagen få en spelare vardera utvisad efter bråk på planen. Två minuter senare kom kvitteringen men man lyckades hålla fast vid en viktig poäng. Fördel hemmalaget.

MK Dons – Blackpool

Två viktiga segrar på raken för MK Dons i jakten på nytt kontrakt efter 2-1 hemma mot jumbon Bury senast. Med två straffmål stack man iväg till en tvåmålsledning och kunde hålla undan efter en sen reducering av bortalaget. Blackpool spelade en jämn match hemma mot Southend och efter att ha hamnat i underläge bara efter tio minuter så kvitterade man på stopptid i första halvlek. Det fanns bud på vinnarmål från båda laget efter det men det blev delad poäng. Knapp fördel tack vare hemmaplan för Dons.

Oldham – Walsall

Matchen lottas med 12-2-2 lotter i potten. Vi spikar ettan.

Peterborough – Bristol Rovers

Liten dipp för Peterborough senast då man åkte på första förlusten på åtta matcher och därmed ramlade ner från playoffplats. Oxford tog kommandot i starten av matchen och hade 1-0 i halvtid. 2-0 kom med halvtimmen kvar och även om man tog igen ett mål bara minuten senare så kunde man inte sno åt sig poäng. Bristol är även de med i jakten på playoff men fick en röd plump i protokollet efter att Plymouth gjort 3-2 på straff med fem minuter kvar att spela senast. Hemmalaget känns hetare för stunden och har bra chans här. Vi testar spiken.

Scunthorpe – Rochdale

Scunthorpe har inte tagit många segrar senaste tiden men ligger fortsatt på playoffplats tack vare ett par enpoängare. Tuff match senast mot tabelltvåan Shrewsbury och även om det började ljust med ledning efter åtta minuter och en chans att utöka på straff så gick det utför efter en miss och bortalaget bättrade sig i andra. Kvitteringen kom efter fem minuter och bara minuterna efter det kom ytterligare en, via straff. Lättare emot nu när tvåan frånbotten kommer på besök. Rochdale förde spelet hemma mot Fleetwood senast men skapade inga klara chanser och blev mållösa i en 0-2 förlust. Vi tror segern kommer här för hemmalaget.

Shrewsbury – Wimbledon

Shrewsbury hade gärna fått med sig alla tre från Northampton senast och skapade tillräckligt med chanser men fick nöja sig med 1-1 och en poäng. Man ligger dock fortsatt på andraplatsen och direktuppflyttning och formen ser fortsatt fin ut. Wimbledon kämpar i andra änden av tabellen och har just nu två poängs marginal till nedflyttning. Man tog snabbt ledningen senast borta mot Rochdale men hade inte många farliga lägen efter det och matchen slutade 1-1. Hemmalaget ska vara klara favoriter.

Southend – Rotherham

Southend spelade en tuff match med chanser åt båda håll senast borta mot Blackpool. Tredje raka oavgjorda och bara ett gjort mål i dessa matcher. Rotherham var vassa senast när man besegrade Northampton på bortaplan med bekväma 3-0. Man hade kontroll hela matchen och var det klart bättre laget. Fördel här men krysset är med.

Bradford – Gillingham

Kass form på Bradford just nu som har gått elva raka utan seger, varav de tre senaste är mållösa förluster. Borta mot Doncaster skapade man ett par chanser i första halvleken menblev lottlösa och det slutade med 0-2 förlust. Gillingham var effektiva i den andra halvleken borta mot Portsmouth senast när man vände 0-1 till 3-1 och den fina formen från tidigre kanske är tillbaka. Bra chans igen här men vi helgarderar.

Bury – Wigan

Bury gjorde det inte lätt för sig när man gav bort två straffmål förra veckan mot MK Dons. Andra raka förlusten och man är fortsatt jumbo. Nu tar man emot tabelltrean Wigan, som jagar direktuppflyttning och seriesegern. Man hade inga problem med Walsall senast och gjorde tre mål mellan minut 31 och 40, vilket stod sig matchen ut. Här ska man vara soklara favoriter och vi spikar.

Charlton – Plymouth

Charlton har fortsatt svårt att hitta formen och playoffdrömmarna har kanske bleknat något efter bara en seger på åtta matcher. Senast 0-0 hemma mot Fleetwood i en insats som inte övertygade. Plymouth däremot går riktigt bra och har en oavgjord och sju segrar på de åtta senaste. Senast avgjorde man med enstraff i 85e mot Bristol och här ska man vara favoriter igen.

Exeter – Swindon

Två lag som jagar en chans att ta sig till League One och bägge kommer färska från en seger. Exeter gjorde inte sin bästa insats men stod emot Port Vales tryck och höll fast vid den 1-0 ledning man skaffade sig i den första halvleken. Swindon besegrade Cambridge med 3-1 i en fin prestation på bortaplan och vi spelar ettan tillsammans med krysset här.

Wycombe – Port Vale

Wycombe är glada för tillfället då man sitter på den sista direktuppflyttningsplatsen och jagar serieledarna Accrington. Två raka segrar, senast 3-2 borta mot Crawley. Fin insats där man skapade många lägen att näta. Port Vale är längre ner i tabellen och försöker hålla sig över strecket. En seger var det dock ett tag sedan man såg och i veckan blev det förlust hemma mot Exeter, trots att man lyckades pressa gästerna stora delar av matchen. Inget mål dock och 0-1 blev resultatet. Wycombe ska vinna här.

Stryktipset 192 kr

1x

1x

1x

1

1

1

1

X2

1x2

2

X2

1x

1

Topptipset 54 kr

1x2

1x2

1x2

1

1

1

1

X2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Susarn
  • 50
    andelar
  • 249 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Susarn
Susarn
Expert på 1x2.se
12 miljoner JP, Susarns egen Red.
Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt