Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 10

Stryktipset promo

Två matcher lottades förra veckan, en gick vår väg och den andra inte och vi landade tillslut på tio rätt. Denna vecka har vi en ovanligt jämn kupong och den enda stora favoriten är Chelsea hemma mot Crystal Palace. Annars är strecken mer jämnt fördelade och spikarna kommer inte lika lätt denna vecka. Det gör det hela desto roligare och vi hoppas att ett par roliga spikar kan höja utdelningen för oss.

Chelsea – Crystal Palace

Chelsea blir den enda riktigt stora favoriten på veckans kupong när de tar emot Crystal Palace. Efter den oavgjorda hemmamatchen mot Barcelona i CL har man haft två tuffa matcher i ligan mot de två Manchesterlagen. Det slutade med uddamålsförlust båda gångerna och man ligger nu fem bakom bakom Tottenham i jakten på en topp fyra-placering. Senast mot City hade man svårt att skapa något framåt och hade inget skott på mål. Palace kommer in med tre raka förluster och man har en poäng upp till säker mark. Senast tog man ledningen med 2-0 hemma mot United innan Manchester vände på matchen i den andra halvleken och säkrade tre poäng genom Matic på stopptid. Här får man det tufft igen och Chelsea vinner.

Everton – Brighton

Everton tog ledningen mot Burnley senast men övertygade inte i sin insats och i den andra halvleken skulle man gå ner sig ytterligare och bli straffade med två mål och ett sent rött kort på Williams, som alltså är avstängd denna match. Brighton kommer in med sju raka utan förlust och tre raka segrar, senast 2-1 hemma mot Arsenal, som är inne i en dålig period. Man tog ledningen med 2-0 i en väl genomförd första halvlek innan Aubameyang höjde hoppet för bortalaget precis innan halvtidsvilan. Arsenal förde mycket boll i andra men hade egentligen bara en riktigt vass chans. Brighton rolig spik som höjer utdelningen.

Huddersfield – Swansea

Huddersfield hade en tuff bortamatch mot Tottenham senast och hade inget att säga till om i en 0-2 förlust, formen innan dess har dock vart helt okej och här blir det lättare emot. Swansea har ryckt upp sig i botten och klättrade över nedflyttningsstrecket i och med den övertygande 4-1 segern hemma mot West Ham senast. Även om det mest var West Ham som var undermåliga i det mötet så var det klart ett bra tecken för ett lag som haft det svårt i botten. Fördel Huddersfield men krysset är med.

Newcastle – Southampton

Viktigt möte mellan de två lagen som placerat sig precis över strecket, där Newcastle har en poängs fördel över Southampton. Senast borta mot Liverpool var klasskillnaden tydlig i en 0-2 förlust för Newcastle. Southampton plockade en pinne i ett annat bottenmöte, med Stoke. Man var närmast segern efter en stark andra halvlek men var inte effektiva nog. Knapp fördel för hemmalaget här.

West Bromwich – Leicester

West Bromwich ser hopplösa ut och fortsätter att rada upp förluster. Efter 0-1 mot Watford senast uttryckte lagets manager, Pardew, sin oro för sin plats i laget. I en jämn match blev misstag kostsamma och man tappade en poäng i den 77e minuten. Leicester har fem raka utan seger i ligan men borde fått med sig tre poäng senast hemma mot Bournemouth. Bortalaget tog ledningen på straff tio minuter innan paus men efter det var det helt Leicester som styrde. Man hade många chanser att näta men det skulle dröja till den 97e minuten innan Mahrez kvitterade på frispark. Svårt att tro på West Brom och vi spikar Leicester på en tuff kupong.

West Ham – Burnley

West Ham följde upp 1-4 mot Liverpool med en usel insats och ännu en 1-4 förlust borta mot Swansea. Man visade ingen glöd och Swansea stack iväg till en fyramålsledning. Burnley är inga vinstmaskiner men fortsätter att visa upp ett tight försvar och plockar stadigt poäng. Senast blev det 2-1 hemma mot Everton efter en fin andra halvlek då man vände ett 0-1 underläge. Vi gillar Burnley här och även om krysset inte är långt borta så har vi inte råd på denna kupong.

Aston Villa - Wolverhampton

Villa är heta och fortsätter att jaga direktuppflyttning, och pratar till och med om serieseger. Nu tar man emot serieledarna, som har tio poängs försprång till titeln. Senast blev det en enkel 3-0 seger borta mot Sunderland och det märks att man fått upp ett bra driv i laget. Säsongens tuffaste uppgift väntar dock när man tar emot Wolves, som kommer färska från en 3-0 seger mot Leeds. Efter tre raka utan seger så stod serieledarna för en fin insats när man efter två hörnmål i den första halvleken kunde segla in i mål. Villa är heta och vi tror man tar minst en pinne här.

Hull – Norwich

Hull har vart segstartade de senaste matcherna och hamnat på bakfoten i den första halvleken. Senast kom man aldrig igång och det var en besviken tränare som undrade vad som pågick med sitt lag efter en 1-2 förlust hemma mot Millwall. Dålig insats och bara tre poäng skiljer ner till strecket. Norwich ligger mitt i tabellen och lär sluta någonstans där också. Man har svårt med målskyttet och har fem raka kryssmatcher bakom sig, varav de senaste två är mållösa. En okej match senast mot Nottingham men man saknade den riktiga glöden. Vi ger Norwich liten fördel här och tar snabbt med krysset.

Ipswich – Sheffield U

Ipswich spelade en rätt tråkig och chansfattig match senast borta mot Sheffield W. Efter en mållös första halvlek kunde Martyn Waghorn skjuta hem tre poäng på en fin frispark med sju minuter kvar att spela, hans andra mål för dagen. Sheffield United hade det riktigt tuff borta mot Fulham och fick rättvist se sig slagna med 0-3 senast. Här blir man dock knappa favoriter på bortaplan och vi håller med. X2.

Millwall – Brentford

Bara en poäng skiljer dessa två lag emellan och en tuff kamp om tre poäng väntar. Båda kommer in med bra form, och även om Millwall inte gjorde något utöver det vanliga senast så tog man ändå tre poäng med 2-1 mot ett svagt Hull. Brentford var tillbaka som segrare efter bortaförlusten mot Leeds och besegrade som väntat Burton med 2-0 senast, även det på bortaplan. Knapp fördel bortalaget men det kan sluta hur som helst och vi helgarderar.

Preston – Fulham

Två raka segrar för Preston efter 2-1 hemma mot Bristol City senast. Inbytte Sean Maguire var tillbaka från skada och satte segermålet med 20 kvar att spela. Han lär få mer speltid denna vecka men frågan är om han är redo att starta. Fulham går riktigt bra och besegrade relativt enkelt Sheffield United med 3-0 senast. Man är i högsta grad med i jakten på direktuppflyttning och med den form man har väljer vi att spika här.

Queens PR – Sunderland

QPR ryckte upp sig i den senaste matchen men fick bara med sig en poäng efter att ha hamnat i underläge i den första halvleken. Man kvitterade i den 87e minuten men var det lag som hade de bättre lägena i matchen och kunde mycket väl fått med sig alla tre. Sunderland har fem poäng upp till strecket och vi har svårt att se laget hålla sig kvar vid säsongens slut. Senast blev det 0-3 hemma mot Villa och man hade inte mycket att säga till om där. QPR har ingen toppform men visade tendenser på bättring senast och ska vara favoriter här.

Reading – Leeds

Reading kämpar fortsatt för att hålla sig över strecket och har svårt att ta trepoängare. Chansfattigt när man tog emot Bolton, som gjorde sju förändringar i startelvan, i en match som slutade 1-1 senast. Två raka 0-3 förluster för Leeds, som inte kunde stå emot serieledarna senast. Man släppte in två nickmål på hörna i den första halvleken och efter det var det game over. Knapp fördel här och krysset är snabbt med.

Stryktipset 192 kr

1

2

1x

1x

2

2

1x

X2

X2

1x2

2

1

X2

Topptipset 72 kr

1

X2

1x

1x

2

2

1x2

1x2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.