Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 7

Stryktipset promo

FA-cupen är återigen tillbaka på kupongen och det brukar kunna bjuda på spännande överraskningar. Förutom FA-cupen och Championship får vi även tre League One-matcher att klura på längst ner på kupongen, där vi garderar i samtliga. Men vi startar från toppen och inleder med cupmötet mellan Premier League-lahen Huddersfield och Manchester United.

Huddersfield – Manchester United

Efter fem raka förluster i ligan hade Huddersfield halkat ner under nedflyttningsstrecket men i och med segern hemma mot Bournemouth senast så klättrade man en placering över. Man gjorde en fin insats och kunde gång på gång hota bortalaget på offensiv planhalva. Man belönades med 4-1 och tre viktiga poäng. United tappade poäng borta mot Newcastle men hade otur som inte fick med sig minst en poäng med de lägen man radade upp. Newcastle kämpade bra i försvaret och ett par viktiga insatser i försvaret såg till att nolla United, medan man själva kunde sätta 1-0 i 65e efter att Smalling dragit på sig en frispark för filmning och Ritchie sparkat in den efterföljande frisparken. United ser fortsatt fina ut och även om en del spelare lär vilas så ger vi fördelen här.

Brighton – Coventry

Brighton gjorde en bra match borta mot Stoke senast och ledde rättvist i halvtid efter att ha vart det bättre laget. Stoke skulle dock kvittera med lite mer än 20 kvar att spela och kom sedan in i matchen mer. På stopptid skulle hemmalaget också få tillfälle att avgöra på straff men Mat Ryan räddade en poäng för Brighton. Coventry har redan överraskat mot Premier League-motstånd i cupen när an slog ut Stoke för två omgångar sedan. Nu går man in med tre raka förluster, senast 1-2 borta mot Colchester i jakten på playoffplatserna. Brighton ska vara favoriter här och vi spikar.

West Bromwich – Southampton

Dessa två lag möttes i ligan för bara två omgångar sedan och då var det Southampton som segrade med 3-2 på bortaplan. West Brom tog ledningen efter bara tre spelade minuter, men innan halvtid skulle Southampton rättvist ha vänt på matchen och drog iväg till 3-1 tio minuter in i andra. Efter det föll bägge lagen mot toppmotstånd då West Brom förlorade med 0-3 borta mot Chelsea och Southampton 0-2 hemma mot Liverpool. Återigen knapp fördel bortalaget och vi spelar X2.

Birmingham – Millwall

Efter uttåget från FA-cupen förlorade man senast borta mot Aston Villa i ligan i en match som slutade 0-2 på bortaplan. Villa var det bättre laget matchen igenom och värdiga segrare. Birmingham fick också Ndoye utvisad, vilket gör att han inte är tillgänglig i denna match. Millwall tog emot Cardiff, som jagar andraplatsen, senast och man inledde matchen svagt och skulle också hamna i underläge redan efter tre minuter. Man kom dock tillbaka i den första halvan och kvitterade innan halvtid. Därefter var det dock Cardiff som var vassast och de hade också ett mål som såg ut att vara felaktigt bortdömt. Vi spikar Millwall här.

Cardiff – Middlesbrough

Cardiff är fortsatt en av toppkandidaterna till direktuppflyttning och efter en bra insats mot Millwall, där man hade lite otur att bara få med sig en poäng, så segrade man hemma mot Bolton senast. Det var aldrig något snack om saken och med 2-0 i halvtid kunde man glida in i mål. Middlesbrough gjorde det också bra senast hemma mot Reading och tog en 2-1 seger. Siffrorna kunde dock ha blivit större och man missade bland annat en straff. Cardiff jämnare än Middlesbrough och vi håller de till något högre standard. Vi testar spiken här!

Fulham – Aston Villa

Två formstarka lag som slåss i toppen gör upp om tre viktiga poäng i jakten på uppflyttning. Efter fyra raka segrar kom en missräkning när man bara kryssade mot Bolton i en match där man förväntade sig tre poäng. Man var det bättre laget men Bolton gav inte vika och snodde en pinne. Villa kommer in med fem raka segrar och kunde enkelt manövrera ut Birmingham senast i en 2-0 seger för att lägga sig på andraplatsen. Riktigt tuff match men vi plockar bort tvåan ochlitar på att Fulham kan ta minst en på hemmaplan.

Preston – Wolverhampton

Preston har fått med sig fyra poäng på de två senaste men det har inte vart de allra bästa insatserna. Senast kryssade man borta mot Brentford efter att bara ha fått ett skott på mål och ett skott i. Preston skulle också få Cunningham utvisad med kvarten kvar, och han är alltså borta denna match. Hemmalaget var de som skapade de farligare chanserna större delarna av matchen men ineffektiviteten räddade Preston, som ligger en placering under playoffplatserna. Wolves segrade hemma mot QPR efter att ha vart i ledningen med 2-0 i halvtid, men efter att ha släppt på gasen och slutat slå på trumman i andra fick man svettas efter att QPR tidigt reducerat. Man höll dock tätt efter det med nöd och näppe och har tolv poäng ner till närmsta konkurrent. Vi spikar här.

Queens PR – Bolton

QPR låg illa till i den första halvleken borta mot serieledarna senast och hamnade i underläge med 0-2 innan man tog ett stort kliv fram i andra. Man reducerade tidigt och hade sedan flera bud på mål utan att få resultat. Efter att ha kämpat sig till en poäng hemma mot Fulham, så hade Bolton det tufft borta mot Cardiff senast. I halvtid låg man under med två mål och hemmalaget kunde kontrollera matchen efter det utan att låta Bolton hota. QPR det bättre laget och vi testar spiken här.

Burton – Nottingham

Burton har gjort två bra matcher i rad men bar belönats med en poäng och ligger fortsatt sist i tabellen. Senast borde man kunnat fått med sig tre poäng mot ett svagt Ipswich men man kunde inte kapitalisera på sina lägen. Nottingham är i en riktig svacka och har fyra raka förluster och tre raka matcher utan att göra mål. Senast ännu en dåligmatch hemma mot Hull som slutade 0-2 och man närmar sig nedflyttningsstrecket. Nottingham blir favoriter här men Nurton ser hetare ut och vi väljer bort tvåan.

Sunderland – Brentford

Sunderland såg ut att gå mot ännu en förlust senast efter att ha blivit överkörda av Bristol City med 3-0 första halvlek och utbuade av sina egna fans som ropade på läktarna att spelarna inte förtjänade att bära deras tröja. Bristol skulle dock falla ihop i slutet av andra och Sunderland gjorde tre mål sista 20 för att rädda en poäng. Brentford föll på sin egen ineffektivitet senast mot Preston då man skapade tillräckligt med chanser för ett segermål i en match som slutade 1-1 på hemmaplan. Tredje raka utan vinst för Brentford, som nu har åtta poäng upp till playoffplatserna. Här tror vi dock på fler poäng.

Oxford – Plymouth

Bara en seger på de sju senaste matcherna för Oxford, som föll med 1-3 borta mot Playoffjagande Rotherham senast. Nu tar man emot Plymouth, som även de i allra högsta grad är med i jakten på uppflyttningsplatserna, dit man just nu har tre poäng upp. Fyra raka segrar i ryggen och bra vinstchans igen, krysset åker dock med.

Shrewsbury – Rotherham

Toppmöte i League One när serieledarna Shrewsbury tar emot fyran Rotherham. Shrewsbury föll mot Plymouth näst senast men var tillbaka som vinnare borta mot Fleetwood. Efter en mycket bra första halvlek tog man ledningen på stopptid, men borde kanske haft mer än så. Hemmalaget skulle dock kvittera innan inbytte Thomas satte segermålet med åtta minuter kvar. Rotherham har en imponerande svit på tolv obesegrade när man kliver in i detta toppmöte och hoppas kunna fortsätta sin svit och plocka in på ledarna, dit det nu skiljer åtta poäng när man dessutom har en match mer spelad. Vi tror inte man får med sig tre poäng här och spelar 1X.

Southend – Portsmouth

Southend är i bra form och borde fått med sig sin fjärde raka seger senast när man var det bättre laget bortamot Bury. 0-0 och delad poäng blev dock resultatet där. Portsmouth tappade viktiga poäng i jaktenpå playoff senast då man förlorade hemma mot Blackburn. Man såg länge ut att få med sig en poäng men med åtta minuter kvar skulle gästerna sno åt sig alla tre. Liten fördel hemmalaget här men svårbedömt och vi tar med alla alternativ på kupongen.

Stryktipset 192 kr

2

1

X2

2

1

1x

2

1

1x

X2

X2

1x

1x2

Topptipset 48 kr

X2

1

X2

2

1x

1x2

X2

1






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.