Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 6

Stryktipset promo

Tio rätt på stryket gav oss ingen utdelning senast men alla rätt på topptipset gav oss iallafall en liten slant plus för veckan. Drygt tolv miljoner kronor i jackpot denna vecka att spela om och en intressant kupong väntar. Framförallt är det viktiga poäng i kampen kring playoff- och nedflyttningsstrecken i Championship som står på spel och bjuder på spännande matchningar. Manchester City blir veckans största favoriter och vi tror på seger hemma mot Leicester i Premier League.

Manchester City – Leicester

City hade en match mot ett tight försvarande Burnley senast, men efter att ha tagit ledningen 22 minuter in i matchen såg man ut att vara i kontroll. Man dominerade målchanserna och hade fina lägen för ett andra mål, men missarna skulle visa sig bli dyra när Gudmundson istället kvitterade för hemmalaget med under tio minuter kvar att spela. Leicester hade en liknande dag senast då man startade mycket bra i den första halvleken mot Swansea och gick in till halvtid med 1-0 och bud på mer, men i den andra halvleken kom bortalaget tillbaka och skulle kvittera åtta minuter in. Leicester kunde återigen hitta lite tryck i slutet av matchen men fick nöja sig med en poäng. Veckans största favorit och vi spikar.

Everton – Crystal Palace

Everton såg ut att ha fått en liten nytändning i offensiven näst senast då nyförvärvet Theo Walcott fick fart på anfallet och stod för två mål i 2-1 segern mot Leicester. När han mötte sitt gamla lag, Arsenal, senast var det dock långt ifrån lika bra fotboll från laget. Efter en katastrofalt genomförd första halvlek låg man under med 4-0 och det slutade tillslut med 5-1 förlust. Crystal Palace är tre poäng över nedflyttningsstrecket efter två raka 1-1 matcher, senast hemma mot Newcastle. Efter att ha hamnat i underläge i den första halvleken kvitterade man på straff i den andra och borde nog ha fått med sig två poäng till efter att ha skapat bra press. Jämn match där vi ger liten fördel till hemmalaget.

Stoke – Brighton

Stoke har lyft sig något under ny ledning men åkte på en 2-1 förlust borta mot Bournemouth senast efter att ha tappat en ledning sent i andra halvleken. Man såg bekväma ut innan hemmalaget kunde kvittera via King efter en lite turlig studs och bara nio minuter senare missade man markeringen på Mousset som kunde nicka in segermålet. Brighton levererade en bra insats hemma mot formsvaga West Ham när man vann med 3-1 senast och kunde därmed lägga sig på tre poängs avstånd från Stoke och nedflyttningsstrecket. Återigen knapp fördel för hemmalaget och vi spelare 1X.

Swansea – Burnley

Swansea har åtta raka i alla tävlingar utan förlust och i senaste ligamatchen spelade man 1-1 borta mot Leicester. Inte den bästa insatsen och man kunde legat under med mer än ett mål i den första halvleken innan man kviterade i den andra. I cupspelet mot Notts senast var det dock inget snack om saken och man segrade enkelt med 8-1. Burnley var som vanligt tighta i försvaret senast mot Manchester City men hade ändå lite tur som fick med sig en poäng. Gästerna dominerade matchen och skapade som väntat överlägset mest chanser, med men åtta minuter kvar kunde Burnley kvittera och sno åt sig en pinne. Nio ligamatcher utan seger men kanske kommer den här? Man blir knappa underdogs men vi tror på minst en poäng.

West Ham – Watford

West Ham har inte sett vassa ut de senaste matcherna och trenden höll i sig när man föll med 1-3 borta mot Brighton senast. Man hade 1-1 i halvtid men hemmalaget hade kontroll på matchen och efter ett snyggt 2-1 mål av Izquierdo med halvtimmen kvar så var man aldrig riktigt hotade. Watford besegrade ett svagt Chelsea på tio man senast i en händelserik tillställning. Bortalaget fick Bakayoko utvisad efter en halvtimme och ett par minuter innan halvtid tog Watford ledningen via straff. Trots en svag insats såg Chelsea ut att kunna sno åt sig en poäng efter Hazards kvittering med åtta minuter kvar, men efter det skulle hemmalaget göra mål tre gånger och och segra med 4-1. Watford är hetare och vi spelar X2.

Bolton – Fulham

Bolton tog tre viktiga poäng nere i botten senast efter ha ha besegrat Bristol City på hemmaplan. Topplaget Bristol kom inte upp i den nivån man brukar kunna och Bolton var faktskt det bättre laget. Ameobi satte matchens enda mål efter en soloräd i 71 minuten och flyttade laget över nedflyttningsstrecket. Fulham är i bra form och ligger femma i tabellen efter sju vinster och en oavgjord de senaste åtta ligamatcherna. Senast besegrade man Nottingham med 2-0 på hemmaplan och såg fortsatt bra ut. Rättvisa favoriter här och vi spikar.

Brentford – Preston

Andra raka förlusten för Brentford i jakten på playoffplatserna senast efter en jobbig bortamatch mot Derby. Man fick Canos utvisad i 21a minuten, vilket innebär att han missar även denna match, och det följdes upp med två snabba mål av hemmalaget i minut 30 och 34. Efter det var matchen i princip över och Derby kunde spela hem en 3-0 seger. Preston är tre poäng från playoff efter segern senast hemma mot bottenlaget Hull. Man började matchen svagt och skulle också hamna i underläge halvtimmen in. Ett par minuter senarekviterade man dock via Cunningham och kunde sedan ta ledningen via en straffspark precis innan halvtid, vilket stod sig matchen ut. Inte den bästa insatsen men tre viktiga poäng. Svårlöst match som får helgarderas.

Bristol City – Sunderland

Bristol har vart något svajiga på slutet och efter en 2-0 seger mot QPR hade man en dålig dag senast mot Bolton, vilket slutade med en rättvis 1-0 förlust efter en fin soloräd av Ameobi med 20 minuter kvar att spela. Nu väntar ett annat bottenlag, nämligen jumbon Sunderland. Sunderland går fortsatt tungt och har fem förluster på de sex senaste. Mot Ipswich skapade man en del inledningsvis men efter att ha hamnat i underläge föll man ihop något och det slutade 0-2. Bristol är klart bättre och även om formen är ett litet frågetecken måste vi testa spiken här.

Derby – Norwich

Derby håller fast vid andraplatsen i tabellen efter en bekväm 3-0 seger hemma mot Brentford. Bortalaget fick spela matchen med en man mindre efter minut 20 och Derby kunde strax efter det göra två snabba mål på fyra minuter. Därefter var det lugn segling till tre poäng. Norwich har två raka segrar, senast hemma mot ett Middlesbrough med tio man. Bortalaget fick anfallaren Rudy Gestede utvisad efter 28 minuter och efter det backade man hem mer och lät hemmalaget föra boll. 1-0 kom strax innan halvtid och stod sig matchen ut. Tuffare motstånd nu och vi tror på hemmaseger.

Ipswich – Burton

Ipswich föll med 1-0 i den tuffa matchen mot serieledarna innan man som planerat tog tre poäng borta mot jumbon senast. Det var en jämn match inledningsvis men efter att man tagit ledningen med tio minuter kvar av första tappade Sunderland hoppet och 2-0 kom på stopptid i samma halvlek. Burton går riktigt tungt i botten och kommer in med fem raka förluster. Man gjorde det okej borta mot Aston Villa senast men kunde inte hämta upp ett tvåmålsunderläge i en match som tillslut slutade 3-2. Ett steg i rätt riktning men det är klen tröst i bottenstriden. Ytterligare en tuff match väntar och vi tror på ännu en röd plump i protokollet.

Middlesbrough – Reading

Middlesbrough tappar mot playoffplatserna efter 0-0 mot Sheffield W och senast 0-1 borta mot Norwich. Rudy Gestede fick se det röda kortet drygt 20 minuter in i den matchen och missar alltså även denna. Efter det fick man backa hem mer än man ville och kunde inte återhämta sig efter att hemmalaget tagit ledningen innan halvtid. Reading spelade enkelt hem tre poäng mot Burton men föll sedan på hemmaplan mot Millwall. Bortalaget var de som skapade de bättre chanserna och även om Reading hade mycket boll så kom man inte till de heta chanserna. Middlesbrough ska vara favoriter men gapet känns väl stort för oss och krysset rensar en del.

Nottingham – Hull

Svårt match mellan två formlösa lag, där Hull är i stort behov av poäng i botten. Nottingham kommer in med tre raka förluster, senast 0-2 borta mot Fulham. Man skapade en del fina lägen i första halvleken men kunde inte kapitalisera och hemmalaget tog ledningen med drygt 25 minuter kvar att spela och drygade sedan ut på stopptid. Hull är i stort poängbehov i botten och fick upp hoppet senast när man tog ledningen borta mot Preston efter halvtimen spelad. Bara minuterna senare skulle dock hemmalaget kvittera och på stopptid i första nätade de på återigen på en straff. Hull är därmed fortsatt under strecket och har en poäng upp till Barnsley. Knapp fördel Nottingham.

Wolverhampton – Queens PR

Serieledarna hade inga problem att ro på Sheffield United senast efter att Ruben Neves skruvat in en fin boll redan efter fem minuter. Vid halvtid hade den siffran blivit 2-0 och man hade kontroll på matchen. Läget blev inte lättare för bortalaget när Moore visades ut i 73e och tre minuter senare spikade man igen med 3-0. QPR spelade en jämn match hemma mot Barnsley där man efter att ha tagit ledningen strax efter halvtid skulle få försvara sig sista 20 med en man mindre efter ett direkt rött på Manning, som alltså missar detta möte. Man stod upp bra och fick med sig tre poäng. Wolves klara favoriter här och vi håller med.

Stryktipset 192 kr

1

1x

1x

X2

X2

2

1x2

1

1

1

1x

1x

1

Topptipset 72kr

1

1x

1x2

X2

X2

2

1x2

1






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.