Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 4

Stryktipset promo

Vi var rätt ute senast och satte topptipset och elva rätt på stryket. Det kunde mycket väl gått hela vägen men kanske kan vi nå dit denna vecka istället. FA-cup brukar ge en del storavoriter men också högrisk för skrällar, som bekant. Vi inleder med en radda spikar som vi hoppas håller och kupongen toppas av med ett par matcher från Championhip.

Liverpool – West Bromwich

Liverpool förlorade oväntat senast borta mot Swansea efter att ha blivit mållösa trots flertalet fina målchanser. Man hade klart flest chanser och lägen att näta men vi fick se fina räddningar av hemmamålisen och en ramträff som nekade bortalaget. Swansea gjorde istället 1-0 strax innan halvtid som stod sig matchen ut. West Brom borde ha vunnit senast när man beökte Everton men fick nöja sig med en poäng. Man tog ledningen sju minuter in i matchen och såg bekväma ut mot ett trött Everton. Hemmalaget skulle dock kvittera med 20 minuter kvar och matchen slutade 1-1. Liverpool ska vara favoriter här och vi spikar.

Huddersfield – Birmingham

Huddersfield hade det tufft borta mot Stoke senast och hade svårt att skapa något riktigt vasst framåt. Det slutade med 0-2 och man ligger nu bara tre poäng över nedflyttningsstrecket. Birmingham ligger även de illa till och är just nu på nedflyttningsplats i Championship. Man har dock lyft sig något den senaste tiden och även om man hade det tufft i 0-3 förlusten mot Derby näst senast så såg det bättre ut efter det mot Preston. Man låg under efter 17 minuters spel men visade framåtanda och skapade chanser. I den 63e fick man utdelning och man borde nog kunnat fått mig sig ytterligare ett mål. Men en viktig poäng i botten välkomnas. Hudderfield borde vara starkare här och vi testar att spika.

Hull – Nottingham

Hull har haft svårt framåt och sett uddlöst ut och fortsatte lite på samma bana senast mot bottenkollegan Sunderland. Första halvleken var inte alls bra och man hamnade i underläge efter ett fint hemmamål efter 20 minuter. Man lyfte sig något i andra men inte tillräckligt. Nottingham var en av skrällarna i förra omgången då man slog ut Arsenal med 4-2. Man gjorde även en fin insats i ligan senast då man besegrade serieledarna Wolverhampton med 2-0 på bortaplan. Man spelade diciplinerat i försvaret och med två mål inom de sista fem minuterna innan paus så kunde man ganska bekvämt spela hem tre poäng. Fördel Nottingham.

Middlesbrough – Brighton

Middlesbrough gjorde en bra match och vann med 3-0 borta mot QPR senast. Den första tredjedelen av första halvleken tillhörde hemmalaget som var vassa framåt men 24 minuter in tog man ledningen via en hörna och tio minuter senare gjorde man 2-0. Efter det var man det bättre laget och tog en fin seger. Två raka förluster för Brighton, först 0-2 borta mot West Brom och senast 0-4 hemma mot Chelsea. Man låg under med 0-2 redan efter sex minuters spel och Chelsea kunde släppa på gasen ganska snabbt. Man skapade några lägen men Chelsea hade kontroll och kunde sticka ifrån. Vi tror på Middlesbrough här och väljer att spika.

Millwall – Rochdale

Millwall vann en galen match borta mot Leeds där man i halvtid ledde med 2-0 och var en man mer efter en utvisning på Cooper i den 37e minuten. Efter en dominerande första halvlek skulle Leeds komma igång i andra och gjorde tre mål på en kvart för att vända matchen. Millwall fortsatte dock att skapa även de och med mål i 87e och på stopptid så tog man hem segern med 4-3. Rochdale spelade senast match 13 januari eftersom senaste ligamatchen blev uppskjuten. Man går tungt i lleague one, där man ligger näst sist och har fem raka förluster. Senast 1-2 borta mot Gillingham efter att ha tappat ledningen. Det var en jämn match och man kunde mycket väl fått med sig en poäng. Millwall blir stora favoriter här och vi tror på seger.

Sheffield U – Preston

Sheffield ligger på den sista uppflyttningsplatsen, en poäng före Fulham, tack vare segern borta mot Norwich senast. Efter en väl genomförd första halvlek ledde man med 1-0 och halvvägs in i en jämn andra halvlek utökade man till 2-0. Bara två minuter senare skulle dock hemmalaget reducera men närmare än så kom man aldrig. Preston ligger på en elfteplats men har bara fyra poäng upp till playoffplatserna. Man har dock två raka oavgjorda, senast en svag match som slutade 1-1 hemma mot Birmingham. Man tog ledningen efter 17 minuter men såg inte alls bra ut och spelade en oinspirerad fotboll. Birmingham skapade många chanser och skulle göra mål i 63e men förtjänade att göra fler än så. Bra chans för Sheffield här men krysset tas med.

Southampton – Watford

Southampton gjorde det bra hemma mot Tottenham och tog en viktig poäng nere i botten. Man startade starkt och tog ledningen efter 15 minuters spel, och även om Tottenham kvitterade bara tre minuter senare så fortsatte man att vissa ett anfallsglatt spel. Överlag en jämn tillställning och en rättvis poäng. Watford har vunnit en av de elva senaste ligamatcherna och förlorade senast med borta mot Leicester. Det var en rätt jämn och hård match där hemmalaget tog ledningen på straff genom Vardy med fem minuter kvar att spela av första. Watford kom inte till några klara lägen och istället kom 2-0 på stopptid. Vi lutar något mer åt ettan men krysset är med snabbt.

Wigan – West Ham

Vi varnade för Wigan i förra omgången mot Bournemouth och mycket riktigt så då manförst spelade 0-0 och sedan vann i omspelet. Efter det tog man en fin 3-1 seger borta mot Plymout efter att ha vänt ett underläge och man är fortsatt i toppen av ligan och ser ut att vara på väg upp en serie. West Ham har sju raka obesegrade men man briljerar inte. Senast 1-1 hemma mot Bournemouth i en okej insats där man spelade bäst men hamnade i underläge efter 71 minuter. Man skulle dock kvittera två minuter senare och få med sig en poäng. Man ska vara favoriter här men krysset åker med då vi gillar Wigan.

Milton Keynes – Coventry

Bottenlag i league one mot topplag i league two. Milton KD kommer in med en oavgjord och en förlust i ryggen, senast 1-2 borta mot Northampton. Det var en rätt jämn tillställning där det fanns lägen för fler mål åt båda håll men man blev utan viktiga poäng i kampen i botten. Coventry skrällde mot Stoke i senaste omgången när man segrade med 2-1. I senaste ligamatchen besegrade man Swindon rätt bekvämt med 3-1 och man ligger nu sexa och på uppflyttningplats. Svårlöst där vi får känsla på underdogen och helgarderar.

Notts Co – Swansea

Notts var inblandade i en händelserik match senast mot Crawley. Efter att först ha hamnat i underläge och sedan ha kvitterat på straff med dryga halvtimmen kvar så lyckades man få två spelare utvisade och en straff i baken, allt efter minut 90. Man ligger dock fortsatt tvåa i tabellen. Swansea har fyra obesegrade och två segrar bakom sig. Senast överraskade man mot Liverpool när man lyckades stoppa bortalagets snabba spel tack vare stabilt försvarsspel och ett par fina räddningar av målvakten samt lite hjälp av ribban. Liverpool var de som skapade klart flest chanser men Swansea gjorde matchens enda mål innan halvtid och tog tre viktiga poäng. Vi tror på bortalaget och testar att spika.

Brentford – Norwich

Brentford jagar fortsatt uppflyttningsplatserna och har två raka segrar bakom sig, man har dessutom hållit nollan i dessa. Senast gjorde man en bra match borta mot Reading och Lasse Vibe gjorde matchens enda mål efter en bra match. Norwich hade en tuff omspelsmatch i cupen mot Chelsea forra veckan och åkte ut på straffar. Efter det såg man ut att ha tunga ben i ligamatchen mot Sheffield och kanske satt det hårda schemat och övertidsmatchen mot Chelsea i benen. Det slutade med 1-2 förlust. Brentford rättvisa favoriter.

Bristol City – Queens PR

Bägge lagen kommer in med svajig form och gör detta till en svårlöst match. Normalt sett skulle vi gilla Bristol här men med en oavgjord och sex förluster på de sju senaste är det svårt att ha förtroende för laget. Man spelade Carabao cup i veckan där man hade tufft sällskap och förlorade med 2-3 hemma mot Manchester City. QPR har något finare rad de senaste matcherna men det är inget som imponerar. Senast blev det 0-3 hemma mot Middlesbrough. Man började bra den första kvarten och hotade men föll ihop lite efter bortalagets ledningsmål. Tufft och vi helgarderar då Bristol blir lite för stora favoriter.

Ipswich – Wolverhampton

Ingen bra match av Ipswich senast när man spelade 1-1 mot Bolton. Första halvleken tillhörde hemmalaget och det var också Bolton som skulle ta ledningen tio minuter in i andra. Med åtta minuter kvar kom dock kvitteringen efter att Ipswich vaknat till någotoch räddade en poäng. Wolverhampton har förvånande två förluster bakom sig efter att först ha förlorat omspelet i cupen mot Swansea med 2-1 på bortaplan och sedan 0-2 hemma mot Nottingham. Nottingham spelade diciplinerat i försvaret och gjorde två mål sent i den första halvleken, vilket man fortsatt kunde försvara relativt enkelt i andra. Wolverhampton har mer att ge än så och har bra chans till tre poäng här.