Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 2

Stryktipset promo

Som väntat fick vi se en del skrällar förra veckan då FA-cupen stod för samtliga matcher på kupongen. 24 hittade dock till 13 rätt och belönades med 235 000 kronor vardera. Denna vecka har vi en jackpot på 13 miljoner att kämpa om och Premier League och Championship är tillbaka på kupongen igen. Tottenham och Chelsea blir helgens största favoriter och inleder också veckans kupong.

Tottenham – Everton

Tottenham ser ut att bli veckans största favorit på veckans kupong och visst ska de väl vinna här. Man kryssade lite oväntat senast i ligan hemma mot West Ham i en match som slutade 1-1. Man dominerade spelet och hade 22-0 i skott innan gästerna satte 0-1. Ett mål fick man alltså tillbaka men det var två viktiga tappade poäng i toppen. Senast var det FA-cupspel och Wimbledon stod för motståndet när man tog en bekväm 3-0 seger. Everton har fem raka utan vinst och tre raka förluster bakom sig. De senaste två har vart mot tufft motstånd i 0-2 hemma mot United och 2-1 senast borta mot Liverpool i cupen. Tufft blir det alltså även nu och man får svårt att stå emot Tottenhams offensiv.

Chelsea – Leicester

Från veckans största favorit till den näst största och vi ser inga anledningar att tveka på hemmalaget. Man är i god form, även om man har två raka oavgjorda bakom sig. Först 2-2 i en tuff match borta mot Arsenal i ligan och efter det 0-0 borta mot Norwich i cupen. Man gjordesom väntat många förändringar i truppen och hade svårt att hitta rytmen i första halvlek. I den andra skapade man bättre chanser och kunde mycket väl fått in en boll. Omspel väntar dock melnna dessa lag för att avgöra vilka som avancerar. Leicester gjorde det bra i 3-0 segern mot Huddersfield i den senaste ligamatchen men i cupspelet mot Fleetwood gjorde man många ändringar i laget och hade svårt att skapa något. Man blev utan skott på mål i en match som slutade 0-0 och även här väntar alltså omspel. Chelsea ser fortsatt ut att vara i form och vi spikar.

Crystal Palace – Burnley

Crystal Palace har börjat plocka poäng och klättra i tabellen efter att länge varit nere i den absoluta botten. Senast vände man 0-1 borta mot Southampton till en 2-1 seger de sista 20 minuterna. Man började svagt i den första halvleken och hamnade tidigt i underläge men skiftade spelsystem i andra, vilket gav resultat. Burnley har haft ett riktigt tufft schema den senaste tiden, vilket också visat sig i resultatraden med bara två poäng de senaste fem matcherna. Motståndet har dock bestått av bland andra Tottenham, Liverpool, United och senast City i cupen. Vi hoppades förra veckan att de skulle kunna sno åt sig poäng borta mot City och hoppet levde när de gick in till halvtid med en 1-0 ledning och hade hållt hemmalaget i schack. City gjorde ett par byten efter halvtid och efter att ha kvitterat på frispark föll det ihop för Burnley, som tillslut förlorade med 1-4. Vi gillar dock lagets chanser här och väljer bort hemmafavoriten.

Huddersfield – West Ham

Efter den något sämre insatsen i 0-3 matchen mot Leicester senast i ligan avancerade man i cupspelet efter 2-1 borta mot Bolton. Bägge lagen roterade i startelvorna och Huddersfield gjorde det som krävdes när man fem minuter in i andra tog ledningen och sedan ökade på bara minuten senare. West Ham hade stora problem i cupmötet med League One-klubben Shrewsbury senast och kunde inte alls skapa några farliga lägen framåt. Det var hemmalaget som pressade och West Ham ska vara nöjda med 0-0 och omspel efter den insatsen. Hemmalaget ska vara favoriter och krysset åker med.

Newcastle – Swansea

Newcastle gör vad de kan för att hålla sig över nedflyttningsstrecket och de senaste omgångarna har man lyckats rätt så bra. I den senaste ligamatchen vann man en jämn kamp med Stoke på bortaplan efter att Perez satt matchens enda mål i 73e. Efter det besegrade man Luton med 3-1 i cupen och avancerade till nästa runda. Swansea är fortsatt jumbo efter 0-2 hemma mot Tottenham och gästade senast Championship-ledarna Wolverhampton i cupspelet. Man fick spela med en man mer i nästan 30 minuter innan man själva också drog på sig en utvisning med drygt 20 minuter kvar att spela, men man hade svårt att hota även med numerärt övertag. Wolves var de som var närmast segern men Swansea lyckades hålla tätt. Vi tror på ettan här och testar spiken.

Watford – Southampton

Formen på Watford har inte vart den bästa och i matchen mot City senast i ligan var det över efter 13 minuter då hemmalaget hade tagit en tvåmålsledning. I cupen såg det bättre ut, dock mot ett Bristol City som vilade många spelare. Troy Deeney var tillbaka i truppen och målade och Watford kunde vinna med 3-0 i en match man hade full kontroll på. Efter ligaförlusten mot Palace tog sig Southampton vidare till nästa runda i FA-cupen efter 1-0 borta mot Fulham. Det var en jämn match som kunde slutat hur som helst men gästerna kunde försvara den ledning man skaffade sig halvtimmen in i matchen. Fördel Watford.

West Bromwich – Brighton

20 raka matcher, så lång tid har det gått sedan West Brom tog sig senaste seger i ligan. Laget ligger nu näst sist, på samma poäng som jumbon Swansea, och har det riktigt tufft just nu. I senaste ligamatchen tappade man 0-1 borta mot West Ham till 2-1. West Ham kvitterade med halvtimmen kvar och på stopptid snodde man åt sig alla tre. Det tuffa schemat såg ut att ta på spelarna och man gjorde en sämre andra halvlek. I cupen besegrade man dock Exeter med 2-0. Brighton borde fått med sig alla tre poäng senast hemma mot Bournemouth men tappade ledningen två gånger om i en match där man var det bättre laget. Det var lagets andra raka oavgjorda och det skiljer nu tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Här får man med sig minst en och vi plockar bort hemmalaget.

Barnsley – Wolverhampton

Efter en seger mot Sunderland i ligan blev det förlust i cupen när man besökte Millwall. Man tog ledningen efter elva minuter men fick gå in till halvtid med 1-1 och strax efter avspark i andra tog hemmalaget ledningen. Barnsley skulle sedan få Williams utvisad i 52a och efter det gjorde Millwall ytterligare två mål. Wolverhampton stod för en fin insats när Brentford besegrades med 3-0 och efter det borde man stått som segrare i cupmatchen mot Swansea. Man var det laget som skapade vassast chanser och trots att man spelade med en man mindre i drygt en halvtimme så hade man fortsatt kontroll på matchen. Man blir favoriter här och vi spikar.

Birmingham – Derby

Birmingham har lyckats ta tre raka segrar och tre raka hållna nollor, men laget ligger fortsatt under nedflyttningsstrecket på näst sista platsen i tabellen. I den senaste matchen besegrade man kollegan Burton i FA-cupen med 1-0 på hemmaplan. Man skapade som vanligt inte jättemycket framåt och hade bara et skott på mål, men med matchen enda skott i mål så räcker det gott och väl. Derby blev utslagna ur cupen när man besökte Manchester United, men innan dess har man sex raka utan förlust i ligaspelet och har tagit över andraplatsen i tabellen. Här har man bra vinstchans igen trots uppåtform för hemmalaget och vi testar spiken.

Bristol City – Norwich

Bristol City vilade sju startspelare i senaste ligamötet med Watford där man inte hade mycket att säga till om i en 0-3 förlust på bortaplan. Man satsade istället på den första semifinalen i Carabao Cup mot borta mot Manchester City, efter att ha slagit ut grannarna United i kvartsfinalen. Man gjorde en riktigt bra insats och tog rättvist ledningen på straff strax innan halvtid. City jobbade sig in i matchen och kvitterade tio minuter in i andra genom De Bruyne, men Bristol såg ut att gå mot ett välförtjänt 1-1 resultat inför den andra matchen på hemmaplan. Aguero nickade dock in 2-1 på stopptid och såg till att Premier League-laget har fördelen inför den avgörande matchen. Norwich har nio poäng upp till playoffplatserna, men har plockat sju poäng på de senaste tre matcherna mot lättare motstånd. Man kryssade mot Burton och besegrade Birmingham och senast Millwall i en fin insats. Efter det kryssade man hemma mot Chelsea i cupen och tvingade fram omspel. Chelsea roterade mycket i truppen och Norwich var det bättre laget i den första halvleken. I den andra tog Chelsea över och var det laget som var närmast segern. Fördel Bristol här och vi tar med krysset.

Ipswich – Leeds

Ipwich fortsätter att gå tung och föll hårt i den senaste ligamatchen där man spelade 1-4 borta mot Leeds efter att ha tappat ledningen. Man fick dessutom Spence utvisad via ett direkt rött i den matchen. Efter det var det FA-cupspel hemma mot Sheffield United och man blev utslagna efter att ha förlorat med 0-1. Man fick inte ett enda skott på mål och hade svårt att lyfta laget efter att ha hamnat i underläge. Leeds vilade nio spelare i sitt cupmöte med Newport men såg ut att kunna gå mot en seger när man tog ledningen efter bara nio minuter. Ledningen höll sig till kvarten kvar och med en minut kvar av ordinarie tid så chockade Newport med sitt andra mål för dagen och slog ut gästerna. Leed har tappat poäng i ligan de senaste två matcherna men ligger fortsatt på playoffplats. Man ska vara favoriter här och vi tror på seger.

Middlesbrough – Fulham

Två formstarka lag som jagar playoffplatserna. Middlesbrough har vunnit tre av de fyra senaste ligamatcherna och har nu bara två poäng upp till topp sex-platserna. Man besegrade också bekvämt Sunderland i FA-cupen och avancerade till nästa runda i en match som slutade 2-0. Fulham fick lämna cupen efter att ha förlorat en jämn kamp hemma mot Southampton. Man hamande i underläge halvtimmen in i matchen men skapade tillräckligt för att kunnat göra minst ett mål själva. Så blev dock inte fallet och man får fokusera på ligan, där man har fyra segrar och en oavgjord de fem senaste. Senast en fin 4-1 seger mot Ipswich. Svårlöst match som kan sluta hur som.

Millwall – Preston

Ännu en tuff match att tippa i Championship. Millwall gjorde en sämre insats mot Norwich i den senaste ligamatchen då man tapade 1-0 till 1-2 men återhämtade sig i cupspelet mot Barnsley. Man tog en betrggande 4-1 seger efter att ha vart en man mer i 40 minuter och var aldrig illa ute. Preston avancerade även de i cupen efter hela 5-1 borta mot Wycombe. Man undvek att underskatta motståndet och visade upp en fin insats framåt. Senaste ligamatchen var en tuff 2-3 förlust mot Middlesbrough men man ser ändå på gång ut och har bra chans trots bortaplan här. Svårlöst möte där alla alternativ åker med. X?

Stryktipset 144 kr

1

1

X2

1x

1

1

X2

2

2

1x

2

1x2

1x2

Topptipset 36 kr

1

1

1x2

1x

1

1x

1x2

2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.