Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 50

Stryktipset promo

Vi fick nöja oss med åtta rätt senast då vi bland annat missade våra spikar på Aston Villa och Wolverhampton, som båda spelade mållösa matcher. Utdelningen för de som hittade 13 rätt hamnade i och med Svenska Spels decemberjackpot på en bit över 140 000 kronor och med ännu en jackpotvecka framför oss så siktar vi återigen mot toppen. Vi inleder med stormötet mellan serieledarna City, som går som tåget, mot Tottenham, som försöker hitta rytmen i ligan.

Manchester City – Tottenham

City spelade i helgen derby borta mot United och plockade 14e raka segern i ligan, vilket är nytt rekord. Matchen slutade 2-1 och även om City var det bättre laget i matchen så var samtliga tre mål något turliga och missar i försvaret. Man tog ledningen efter en hörna som hemmalaget misslyckades med att rensa och hamnade framför Silva, som stötte in bollen. United skulle få revansch bara minuterna senare, precis innan halvtid, då Cityförsvaret missbedömde en crossboll som hamnade hos Rashford som kunde rulle in kvitteringen. Ännu en försvarsmiss, denna gång av Lukaku, skulle ge City trean efter att hans rensning efter en frispark hamnat i ryggen på en lagkamrat och seda n framför Otamendi som satte 2-1 en meter från mål. Lukaku och Mata hade sedan varsitt jätteläge framför Ederson, som gjorde en fenomenal dubbelrädding och utökade avståndet i tabellen till elva poäng. Tottenham har haft ett par plumpar i ligan men visade klass när man besegrade Stoke med 5-1 i helgen. Man hade ett måls ledning i halvtid men bud på fler och man fick belöning i en andra när man stack ifrån till 5-0 innan bortalaget fick ett tröstmål med tio kvar att spela. En mycket fin insats där man återigen visade prov på den snabba anfallsfotboll man besitter. City kommer få slita hårt för att förlänga vinstsviten här, men vi tror att man lyckas framför hemmafansen och testar spiken.

Arsenal - Newcastle

Arsenal hade en dålig första halvlek, framförallt defensivt, borta mot Southampton senast. Efter knappa tre minuter spelae låg man under med 0-1 och blev många gånger åskådare när hemmalaget anföll. I den andra trappade man upp spelet och höll boll men skapae inte allt för många lägen som oroade hemmalaget. Med två minuter kvar av ordinarie tid klev dock inbytte Giroud fram och kvitterade via pannan och räddade en poäng. En svag insats efter 6-0 borta mot Bate i Europa. Newcastle Ännu en förlust för Newcastle senast och e har nu sex förluster och en oavgjord på de sju senaste. Man var för passiva och gjorde för många misstag mot ett Leicester som vaknat till de senaste omgångarna. Leicester förde mest boll och visade mest vilja framåt, vilket också skulle löna sig då man vände ett tidigt 0-1 underläge till 2-1 i första halvleken och sedan vann med 3-2. Benitez måste få till några förändingar i laget, som plötsligt bara är två poäng från nedflyttning. Arsenal blir stora favoriter och vi tror på seger.

Brighton – Burnley

Brighton hade det tufft igen senast när man gästade Huddersfield. Hemmalaget var klart bättre i första och fick utdelning två gånger om. Laget kunde sedan försvara sin ledning relativt enkelt och Brighton kunde aldrig riktigt hota. Burnley besegrade i helgen ett Watford som blev reducrat till 10 man efter 39 minuter och gjorde en helt okej match. Man spelade även på tisdagen hemma mot Stoke, där man utan att helt övertyga tog ytterligare tre poäng. Bortalaget var de som skapade mest i en svängig match men det var Ashley Barnes som ordnade 1-0 och tre poäng för sitt Burnley med minuten kvar att spela av ordinarie tid. Burnley la sig därmed på en fjärdeplats i tabellen och fortsätter att plocka poäng. Vi lutar något åt bortalaget och spelar X2.

Chelsea – Southampton

Chelsea åkte något förvånande på en förlust borta mot West Ham förra helgen efter ett mål bara sex minuter in i matchen. Man startade matchen svagt, men tog sedan över och förrde spelet och skapade en del lägen, trots detta hade man bara två skott på mål. I tisdags var man dock tillbaka som segrare i en fin insats mot Huddersfield. Willian hade en bra match och låg bakom lagets samtliga tre mål i matchen som slutade 3-1. Southampton såg ut att kunna kapitalisera på en dålig första halvlek av Arsenal senast och efter att ha tagit ledningen tre minuter in i matchen hotade man ett skakig försvar ett par gånger om. I den andra kom Arsenal tillbaka in i matchen och med två minuter kvar att spela kom kvitteringen som kostade hemmalaget två poäng. Chelsea blir klara favoriter och rättvist så mot ett rätt uddlöst bortalag.

Stoke – West Ham

Stoke hade det extremt tufft i matchen mot Tottenham förra helgen och var aldrig nära i en 1-5 förlust. Efter det gjorde man en bättre insats mot Burnley, där man skapade en del fina läge, dock utan utdelning. Istället åkte man på ett mål bakåt med en minut kvar att spela och har nu förlorat fyra av de fem senaste. West Ham besegrade oväntat Chelsea under helgen som gick efter att ha tagit ledningen med bara sex minuter spelade. Man stod sedan emot bortalagets press och trots stort bollinnehav och ett par farliga lägen framåt så tillät man bara två skott på mål. Tre viktiga poäng nere i botten. Svårlöst match där vi ger Stoke liten fördel.

Watford – Huddersfield

Watford åkte på en utvisning 39 minuter in i mötet med Burnley och sex minuter senare släppte man in 0-1, som också skulle bli slutresultatet. Det var också en utvisning som skulle visa sig bli förödande i tisdagens match mot Crystal Palace där man såg ut att ha kontroll på matchen med en 1-0 ledning fram till dess att Cleverley dragit på sig dagens andra gula i 87e minuten. Två minuter senare gjorde Sako 1-1 och på stopptid kom segermålet för hemmalaget. Huddersfield gjorde en bra match när man besegrade Brighton med 2-0 på hemmaplan förra helgen men hade det desto tuffare när storlaget Chelsea kom på besök i veckan. Chelsea kontrollerade matchen och hade en 2-0 ledning i halvtid som aldrig var hotad. De gjorde även 3-0 tidigt i andra innan Huddersfield kunde få ett tröstmål på stopptid. Watford får rotera en del i laget men ska ändå kunna få med sig minst en poäng.

Birmingham – QPR

Andra raka förlusten för Birmingham senast efter 0-1 borta mot Fulham. Man missade dessutom en straffspark, men ska vara något glada att de inte släppte in fler mål också. Fulham dominerade stora delar av matchen och Birmingham hade bara ett skott på mål. Queens Park Rangers åkte även de på andra raka förlusten senast mot Leeds. Man började matchen mycket bra och borde kanske tagit ledningen i första halvleken, men fick istället se bortalaget lyfta sig i den andra och göra två mål inom en femminutersperiod för att göra dagen tyngre. QPR fick upp lite hopp med en reducering i 90e men Roofe fullbordade ett hattrick fyra minuter senare och fastställde slutresultatet. QPR blir små underdogs här på bortaplan men vi tror det här är matchen man behöver och testar spiken.

Bristol C – Nottingham

Bristol tog tredje raka segern senast efter ett sent 2-1 mål borta mot Sheffield United. Sheffield gjorde en stark match och träffade målramen fyra gånger om, men en utvisning med halvtimmen kvar skulle förändra matchbilden. Bristol hade tagit ledningen sent i den första innan Clarke kvitterade för hemmalaget tre minuter in i andra. Efterutvisningen tog Bristol över matchen och utdelningen kom på stopptid. Efter två raka förluster tog Nottingham en seger hemma mot Bolton senast. Det var dock ingen enkel seger och Bolton hade flertalet fina lägen att göra mål i matchen och trots att hemmalaget gjorde 3-1 i minut 89 så kom man tillbaka med 3-2 minuterna senare och hade läge att kvittera utan att kapitalisera. Bristol är det bättre laget och ska vara favoriter.

Derby – Aston Villa

Derby tog andra raka segern senast och har fin form inför denna match. Man besegrade Barnsley med 3-0 på bortaplan och även om vinsten kanske inte var precis så överlägsen som siffrorna visar så fortsätter man visa upp ett fint spel. Aston Villa har även de fin form men tappade något senast när man kryssade hemma mot Millwall. Bortalaget pressade högt och var det bättre laget och Villa var nog nöjda med en poäng. Knapp fördel Derby tack vare hemmaplan men det kan sluta hur som helst och vi helgarderar.

Leeds – Norwich

Leeds segrade återigen i jakten på de sex första placeringarna, dit det skiljer sju poäng för tillfället, när man besegrade QPR med 3-1 på bortaplan. QPR började matchen starkast och skapade lägen i första men Leeds jobbade sig in i matchen och tog en tvåmålsledning halvvägs in i andra, vilken man försvarade. Nu står Norwich för besöket, ett lag som tog sin första vinst på åtta matcher när an besegrade Sheffield W med 3-1 senast. Man gjorde en fin insats och trots att man hamnade i underläge i första så skapade man fina chanser och tog med sig positiviteten in i andra. Det lönade sig med en kontringsmål tio minuter in i andra och efter det tog man över matchen något mer. 2-1 kom med drygt 20 kvar att spela och spiken i kistan var en straffspark på stopptid. Ett klart steg framåt från Norwich, men Leeds ska vara favoriter här och vi testar spiken.

Millwall – Middlesbrough

Millwall har två starka insatser i ryggen efter för 3-1 hemma mot Sheffield United och senast 0-0 borta mot Aston Villa. Man var det laget som hotade mest i offensiven och pressade Villas backlinje, men fick aldrig den utdelning man förtjänade. Middlesbrough var tillbaka som segrare efter två tuffa matcher som slutat med förlust. Man besegrade Ipswich med 2-0 på hemmaplan efter att ha visat upp en fin offensiv fotboll. En skön seger efter en tuffare period och man har nu fem poäng till playoffplatserna. Middlesbrough knappa favoriter men vi garderar med krysset.

Preston – Sheffield U

Preston är i bra form och tog tredje segern på fyra matcher när Burton besegrades med 2-1 på bortaplan senast. Man var det bättre laget större delen av matchen och även om man gick mållösa ur den första halvleken så betalade det sig i andra då man gick iväg till en tvåmålsledning och kunde säkra ytterligare tre poäng. Sheffield United har bara tagit en poäng på de fyra senaste och en utvisning skulle störa laget senast. Man började matchen bra och hade tre ramträffar innan Bristol tog ledningen och ytterligare en efter att man kvitterat i den andra halvleken. Man fick dock Fleck utvisad med halvtimmen kvar och Bristol kunde tillslut dra nytta av fördelen med ett segermål på övertid. Sheffield är bättreän raden visar de senaste matcherna och vi väljer att helgardera.

Sunderland – Fulham

Sunderland har haft problem med en del skador och avstängningar och Cattermole drog på sig ytterligare en avstängning med dryga halvtimmen kvar att spela senast mot Wolverhampton. Trots en man mer och ett rejält bollinnehav så lyckades serieledarna inte få utdelning och en poäng var välkommet hos Sunderland, som spenderade större delen av matchen i försvar. Man hade bara ett skott på hela matchen och 28% bollinnehav, vilket säger en del. Fulham tog tredje segern på fyra matcher när man repade sig från 1-3 förlustern mot Brentford genom att besegra Birmingham med 1-0 hemma. Man förde spelet och var de som skapade de farligaste chanserna stora delar av matchen, men hade ocks lite tur med sig när motståndarna sköt en straffspark över ribban. Helt klart en välfötjänt seger dock och fler mål kunde hamnat på tavlan för laget. Man ska vara favoriter här och vi spikar.