Stryktipset & Topptipset vecka 49

Publicerades för

Svenska Spel bjuder på ännu en jackpotvecka här i december och det ligger cirka 13 miljoner kronor att spela om i potten. Vi har ett par stora favoriter i bland andra Tottenham och Wolverhampton som spikas, medan vi letar värde i andra svårlösta matcher fär bland andra Fulham blir något stora favoriter och ett kryss kan höja utdelningen. Vi inleder dock med Newcastle mot Leicester, där vi tror på ett bortalag som börjat hitta formen.

Newcastle – Leicester

Newcastle fortsätter att tappa placeringar i tabellen efter 1-3 borta mot Chelsea senast. Man började matchen bra och tog också ledningen efter tolv minuter, men Chelsea ryckte upp sig och 20 minuter senare var matchen vänd. Hazard var matchens spelare och gjorde sitt andra mål för dagen på straff med kvarten kvar att spela och fastställde slutresultatet 3-1. Newcastle har nu bara tagit en poäng på de sex senaste och halkat ner till plats 15 i tabellen. Leicester är på väg åt andra hållet efter en trög start och tog andra raka segern när man hemmaslog Burnley med 1-0 senast. Målet kom efter bara sex minuters spel och därefter kämpade man hårt i en jämn match med ett defensivt starkt Burnley, som kom nära att kvittera ett par gånger i den andra. En fin insats av ett lag som bara förlorat en av de tio senaste. Laget har fått en nytändning och ska enligt mig vara små favoriter här trots bortaplan. Vi testar bortaspiken i inledningsmatchen och använder våra garderingar längre ner.

Burnley – Watford

Burnley förlorade, som sagt ovan, en jämn kamp med Leicester i den senaste omgången och kunde mycket väl fått med sig en poäng därifrån. Man har visat upp en bra defensiv och även om man inte har det vassaste anfallet i ligan så skapar man tillräckligt framåt för att vara ett hot varje match. Nu tar man emot ett Watford som kommer från 1-1 hemma mot Tottenham, efter att omgången innan besegrats av ett annat storlag, Manchster United. Man nickade in ett ledningsmål efter 13 minuter i en match med många hårda dueller, men bortalaget skulle kvittera drygt tio minuter senare genom Son Heung-min efter en situation där Watfordspelarna skrek efter straff bara sekunderna tidigare på den andra planhalvan utan respons. Tottenham fick Sanchez utvisad efter 50 minuters spel och Watford kunde försöka gå något mer på offensiven, dock utan resultat. Burnley känns snäppet hetare och vi spelar 1X.

Crystal Palace – Bournemouth

Både Crystal Palace och Bournemouth har vaknat till något i botten av tabellen och börjat plocka viktiga poäng. Palace har nu fyra raka utan förlust, men har kryssat i två raka mållösa bortamatcher. Man har haft problem med målskyttet och skapade inte mycket framåt mot West Brom senast heller. En poäng var dock välkommet efter en strulig förberedelse för matchen, som bland annat innehöll missade tåg och en förstamålvakt som fick utgå med ryggproblem innan avspark. Bournemouth fick även de med sig en poäng senast efter en väl genomförd match hemma mot Southampton. Efter dryga halvtimmen såg man ut att kunna få en straff när Smith fälldes, men han fick något tveksamt motta ett gult kort för filmning istället, vilket gör att han missar helgens match. Man var dock det bättre laget i första och skulle få utdelning innan halvtid genom Fraser. Southampton jobbade sig in i den andra och kvitterade med halvtimmen kvar för delad poäng. Palace blir favoriter på hemmaplan men bortalaget känns något vassare och vi väljer bort ettan.

Huddersfield – Brighton

Två lag utan någon direkt toppform. Huddersfield dras med fyra raka förluster efter 0-5 mot Arsenal följt utav 0-2 borta mot Everton förra helgen. Man hade återigen svårt att skapa vassa lägen offensivt och måste få till någon förändring i det uddlösa anfallet. Brighton hade också en tuff kväll senast då man åkte på hela 1-5 hemma mot Liverpool, som fått rull på anfallet. Man hade väldigt svårt att hänga med bortalagets snabba omställningar och klasskillnaden i trupperna var tydlig. En tuff match som kommer att bli jämnt spelad och krysset känns inte helt långt borta.

Swansea – West Bromwich

Swansea är jumbo efter ännu en förlust senast borta mot Stoke. Efter fyra matcher utan att göra mål tog man ledningen efter bara tre minuter senast och hoppades att det skulle kunna vara en ljuspunkt i mörkret, men hemmalaget hade vänt innan halvleken var slut och var det lag som var farligast i matchen. West Brom spelade sin tredje raka oavgjorda men borde kunna ha kommit iväg med en seger senast hemma mot Crystal Palace. Man var det bollförande laget och skapade en del lägen framåt under ny ledning men kunde inte kapitalisera. Två svårbedömda lag där formen sviktar, men vi väljer att spela X2 här.

Tottenham – Stoke

Tottenham har blandat fina matcher i Champions League med något sämre insatser i ligan den senaste tiden och tappat värdefulla poäng i toppen, där man ligger sexa. Efter att ha kryssat borta mot Watford vann man som väntat hemma mot Apoel i europaspelet med bekväma 3-0 trots en del rotation i laget. Efter två raka förluster fick Stoke med sig en seger hemma mot formsvaga Swansea senast efter att ha vänt ett tidigt underläge. Shaqiri gjorde ännu en bra match och gjorde också lagets första mål för dagen. Desvärre fick man backen Martins Inri skadad och han kommer att missa denna match. Hemmalaget blir klara favoriter och vi spikar.

Aston Villa – Millwall

Villa är i bra form och var nära fjärde raka segern senast när man spelade 1-1 borta mot Leeds. Hemma laget var något bätre i den första och tog också ledningen innan paus, men Villa var klart vassare i andra och kunde mycket väl fått ett mål till. Millwalls form har vart ett frågetecken och man har inte visat upp något finspel den senaste tiden. Man tog dock överraskande en seger senast hemma mot Sheffield United där man blev belönade för 90 minuters slit. Sheffield hade mycket boll och intensivpress emellanåt men Millwall lyckades vinna boll i rätt lägen och göra mål i avgörande skeden i matchen som svängde momentum. Villa är det bättre laget och vi spikar ettan.

Barnsley – Derby

Fjärde raka förlusten för Barnsley senast efter 1-3 borta mot Bolton. Hemmalaget var de bättre i första halvlek och tog ledningen innan bägge lagen konverterade varsin straffspark. Barnsley gick på offensiven i andra men hade inte spetsen som krävdes och åkte istället på ytterligare ett baklängesmål. Derby gjorde en bra match i segern mot Burton senast efter att Russell kapitaliserat på en miss av bortalaget med tio minuter kvar att spela. Man hade visat upp en offensiv fotboll och även om Burton hade ett par vassa chanser så var segern rättvis. Man ska vara favoriter även här och vi testar att spika.

Fulham – Birmingham

Fulham hade två raka segrar innan mötet med Brentford men hade inte övertygat i insatserna. Man övertygade inte heller i 1-3 förlusten senast, då man började okej men tappade en 1-0 ledning och fick sedan Odoi utvisad efter att han dragit på sig sitt andra gula för dagen och släppte in ytterligare ett efter det och Brentford var rättvisa segrare. Birmingham försöker jobba sig upp över nedflyttningsplatserna men har haft ett par tuffa mather bakom sig, senast mot ledande Wolverhampton, som tog ledningen efter åtta minuters spel. Wolverhampton ar också det bättre laget och trots att hemmalaget lyfte upp spelet i den andra så hade man svårt att komma till vassa lägen. Fulham blir stora favoriter men vi är inte övertygade och tar med krysset.

Hull – Brentford

Hull har nu fått sju raka matcher utan vinst och frågan börjar gå om tränarens framtid i laget. Senast hade man en del tur med sig när man efter att ha tappat en ledning mot ett bättre Sheffield Wednesday lyckades kvittera i den femte övertidsminuten och rädda en poäng. Brentford har en bit upp till playoffplatserna men gjorde en fin insats mot Fulham senast där man välförtjänt fick med sig en 3-1 seger och tre sköna poäng. Man ligger elva i tabellen efter fem poäng på de tre senaste och har bra chans för ännu en fullpott här. Krysset åker dock med.

Middlesbrough – Ipswich

Middlesbrough har haft två tuffa matcher bakom sig och det har slutat med två förluster. Först 0-3 hemma mot Derby och senast 2-1 borta mot Bristol City, som visade upp fin kvalitet. Hemmalaget var de som skapade farligast lägen och visade mest anfallsglädje och gjorde två mål inom loppet av ett par minuter en bit in i andra. Först då fick Middlesbrough fast på spelet men skapade bara tillräckligt för ett mål. Ipswich har tagit två raka segrar och även om det inte var lagets bästa match så fick man med sig 4-2 hemma mot Nottingham senast. Nottingham hade ett bra bollinnehav men gjorde mycket misstag som blev kostsamma och Fulham var bra på att dra nytta av dessa. Hemmalaget skavara favoriter men vi garderar.

Queen PR – Leeds

Fortsatta problem för QPR som efter att turligt fått med sig ett kryss mot Brentford senast åkte på en 0-1 förlust i den 88e minuten mot Preston. Man förtjänade inte segern i den matchen och fick dessutom både Mackie och Baptiste utvisade, vilket gör att de missar denna match. Leeds har siktet på playoffplatserna och behöver just nu ta igen fem poäng på Derby för att ta sig dit. Senast blev det 1-1 hemma mot Villa efter att man börjat bäst i den första och också gått in med en ledning i paus. Villa tog dock över andra halvleken och fick en välförtjänt poäng med sig. Leeds ska vara knappa favoriter här trots bortaplan och vi testar spiken.

Wolverhampton – Sunderland

Wolverhampton blir en av veckans största favoriter på kupongen och mycket riktigt så. Serieledaren tog sjätte raka segern senast när man besegrade Birmingham med 1-0 på bortaplan. Man tog ledningen tidigt i den första och Birmingham kom aldrig riktigt nära att sno poäng. Sunderland är nästjumbo och åkte på stryk senast när Reading kom på besök. Man höll tätt i den första men pressen blev för mycket i den andra efter att McManaman dragit på sig det andra gula för dagen. Reading drog iväg till en 3-0 ledning innan man fick ett tröstmål på straff med kvarten kvar. Vi spikar ettan.

Stryktipset 128 kr

2

1x

X2

X2

X2

1

1

2

1x

X2

1x

2

1

Topptipset 54 kr

2

1x2

1x2

1x2

X2

1

1

2

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord