Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 48

Stryktipset promo

Fin utdelning på 272 000 kronor för 13 rätt senast men vi nådde inte fram till de betalda platserna och får sikta in oss på veckans kupong istället. Vi kan dock gläjda oss åt en jackpot på 13 miljoner och en tuff kupong, vilket bådar för ännu en vecka med bra betalt för de som hittar dit. Vi inleder med en rolig match i toppen när Arsenal tar emot United hemma på Wembley.

Arsenal – Manchester United

Vi bjuds på toppmatch i Premier League när Arsenal tar emot United. Arsenal spelade senast i helgen då man på stopptid besegrade Burnley efter ett straffmål av Sanchez. Burnley visade återigen upp en stark samlad defensiv och trots stort bollinnehav av bortalaget så var det också Burnley som hade de vassaste chanserna innan man tappade poäng på stopptid. Arsenal spelade innan dess Europa League där man förlorade borta mot Köln, men var redan klara där och hade inte ordinarie uppställning. Man tar ikväll (onsdag) emot Huddersfield, så håll ett öga på den matchen. United segrade med 1-0 hemma mot Brighton i helgen och tog en bortaseger i tisdags när man besökte Watford. Man var det klart bättre laget och hade en bekväm 3-0 ledning, med bud på fler, innan hemmalaget kunde reducera på straff i 77e för att sedan näta igen med sex minuter kvar att spela och göra det hela spännande. Lingaard gick dock bara minuten efter på en härlig soloräd och punkterade till 4-2. Skadeläget har ljusnat i laget och även om det har funnits en del frågetecken i insatserna emellanåt så har vi laget som knappa favoriter här. X2.

Brighton – Liverpool

Brighton förlorade med 1-0 borta mot United i en okej insats näst senast innan man kryssade hemma mot jumbon Crystal Palace i veckan i en svag insats. Det var en rätt så händelsefattig tillställning där man inte skapade mycket framåt mot ett svagt bortalag och det fanns mer att önska ur laget i den matchen. Liverpool hade en tuff intensiv match mot Chelsea i helgen där man såg ut att gå mot en seger efter att skytteligaledaren Salah nätat mot sitt gamla lag. Bortalaget skulle dock kvittera med fem minuter kvar att spela och det blev delade poäng. Överlag en bra insats av laget, som roterades en del av Klopp med det tuffa schemat. På onsdagskvällen möter man Stoke på bortaplan. Liverpool ska vara favoriter och vi spikar.

Everton – Huddersfield

Det börjar likna kris i Everton efter 1-5 hemma mot Atalanta i Europa League och sedan 1-4 borta mot Southampton i helgen och tillfälliga tränaren Dave Unsworth har gått ut och berättat att självförtroendet är i botten och att ledningen måste hitta en ny lösning. Man hade väldigt svårt att ta sig upp i plan och kontrollera boll i matchen mot Southampton och man är långt ifrån det lag man var för någon säsong sedan. Huddersfield har inte heller gått som tåget direkt och har två raka förluster i ryggen. Senast i helgen hemma mot City, där man tog ledningen precis innan halvtid bara för att se poängen rinna ut i sanden. Bortalaget kvitterade på straff två minuter in i andra och trots att man kämpade i defensiven för att hålla krysset så blev man lottlösa med drygt fem minuter kvar. Offensivt hade man inte mycket att säga till om förutom målet och hade inget skott på mål, men man stod upp bra mot världens just nu kanske bästa lag. Både Everton och Huddersfield spelas på onsdagen så håll koll på vad som händer där. Hemmalaget blir för stora favoriter här mot ett Huddersfield som har mer att ge än vad man visat de senaste matcherna. Vi tar bort ettan och spelar X2.

Leicester – Burnley

Leicester har så smått börjat smyga sig upp i tabellen och de gamla ligavinnarna har jobbat sig upp till sjundeplatsen bakom ”the big six”. Man har bara förlorat en av de nio senaste, 0-2 mot City, och besegrade i den senaste matchen Tottenham hemma med 2-1. Det var en mycket bra laginsats mot ett offensivt bortalag och med en 2-0 ledning i halvtid så fick man ligga rejält pressade i försvar större delar av andra halvleken. Kane reducerade i 79e minuten med sitt tionde ligamål för säsongen, men man lyckades hålla undan och tre poäng var ett faktum. Burnley, som hade tre raka vinster, föll i helgen mot Arsenal med 0-1 efter straffmål på stopptid. En stor besvikelse för ett lag som annars stod upp bra med ett kollektivt defensiv och skapade faktiskt de hetaste målchanserna, även om det var bortalaget som hade mest boll. Även dessa två lag spelar under onsdagen. Leicster har ryckt upp sig efter tränarbytet och även om Burnley gör det bra defensivt så tror jag man får svårt att ta alla tre poäng här och 1X bör räcka.

Stoke – Swansea

Efter tre raka utan förlust var Stoke återigen i det röda fältet efter 1-2 borta mot Palace senast. Det var en jämn, svängig match därman tog ledningen genom Shaqiris fina soloprestation 53 minuter in i matchen me de defensiva svårigheterna från de tidigare matcherna visade sig igen när man släppte in ett mål knappt tre minuter senare och sedan ytterligare ett på stopptid. Man borde fått med sig en poäng från insatsen, men det är liten tröst när man missar markeringar i försvaret. Som tur är är helgens motståndare, Swansea, långt ifrån det hetaste laget i offensiven och kanske kan det vara ett välkommet möte. Laget spelade 0-0 senast hemma mot Bournemouth och har bara gjort ett mål de senaste fem matcherna. De gick in till matchen med fem raka förluster och problemen skulle fortsätta även där. Man lyckades bara med ett skott på mål trots att man hade kontroll på stora delar av andra halvlek. Stoke är det bättre laget och trots att vi inte är helt bekväma med att spika laget så måste vi spara våra garderingar till senare matcher.

Watford – Tottenham

Watford besegrade Newcastle med 3-0 i en bra insats innan man föll hemma mot United med 2-4 i tisdags. United såg ut att springa iväg med matchen och hade 3-0 och var aldrig riktigt hotade innan Watford fick en straff man förvaltade väl med dryga kvarten kvar att spela och sedan reucerade återigen med sex minuter kvar. Hoppet var dock bara vid liv i två minuter innan Lingaard punkterade matchen och rättvisa tre poäng för sitt Manchester. Tottenham gjorde en halvbra första halvlek senast mot Leicester och fick betala för det med 0-2 i baken. I den andra vaknade man till och pressade som sig bör på i offensiven och skapade fina lägen. Kane gjorde sitt tionde för säsongen, men kvitteringen uteblev och man tappade viktiga poäng i toppen, framförallt eftersom man kryssade mot West Brom i matchen innan. Här blir det revansch och seger.

West Bromwich – Crystal Palace

West Brom har två raka oavgjorda bakom sig efter att ha tappat ledningr mot först Tottenham och senast hemma mot Newcastle. Man såg ut att gå mot tre poäng senast efter att har haft en tvåmålsledning, men fick alltså nöja sig med en poäng. Newcastle såg ut att ha kontroll på matchen i den första halvleken innan hemmalaget tog ledningen på stopptid och sedan utökade tio minuter in i andra. Bortalaget jobbade sig dock tillbaka och reducerade bara minuterna senare och satte kvitteringen med sju minuter kvar för att undvika femte raka förlusten. Palace är fortsatt jumbo, men har vaknat något och tagit sex av sina nio poäng de senaste fem matcherna. Man besegrae Stoke med 2-1 i en svängig match i helgen innan man kryssade i en mållös tillställning borta mot Brighton i tisdags. Inget av lagen skapade särskilt vassa chanser i den matchen, men varje poäng är välkommen nere i botten. West Brom blir knappa favoriter här men vi får feeling på tvåan och garderar upp med krysset.

Brentford – Fulham

Brentford kryssade i en match man borde vunnit mot nästjumbon i helgen innan man i tisdags lyckades med bedriften att tappa en tvåmålsledning efter 92 spelade minuter. Det var en jämn match i första halvlek men Brentford var de som var närmast att ta ledningen. Man skulle också få utdelning i den andra när Lasse Vibe satte dit ettan efter sju minuter och när han med nio minuter kvar gjorde sitt andra såg saken klar ut. Men två insläppta i 93e och 94e förstörde dagen för bortalaget och man fick bara med sig en poäng. Fulham tog andra raka segern trots en halvdan insats mot Millwall efter att Norwood gjort matchens enda mål på straff på stopptid i första halvleken. Fulham förde mycket boll men Millwall hotade försvaret flertalet gånger och det såg inte helt stabilt ut för hemmalaget. Det kommer bli en tuff match men hemmalaget ska vara små favoriter och bör kunna knipa minst en poäng.

Ipswich – Nottingham

Efter en förlust mot Villa tog Ipswich en seger borta mot Derby i veckan. Man började matchen bra och fick snabbt ledningen tack vare Connollys mål och lät inte hemmalaget komma till allt för farliga lägen i den första. I den andra backade man hem mer och lät Derby föra boll medan man försvarade sitt straffområde och kunde hålla tätt matchen ut. Nottingham hade en tuff hemmamtch mot tabelltvåan Cardiff senast och hamnade i underläge med 2-0 i den första halvleken. Uppförsbacken blev alldeles för brant för att klättra och laget blev nollade. Man har spelat bra i övrigt på hemmaplan men haft det svårt borta och vi tror svårigheterna fortsätter här. 1X.

Millwall – Sheffield U

Svårigheterna fortsätter för Millwall, som nu har sex raka utan seger. I helgen förlorade man mot Fulham med 1-0, trots att man lyckades pressa bak hemmalagets försvar flertalet gånger under matchen. Man hamnade i underläge på stopptid i första halvleken efter att ha orsakat en straff och man kunde aldrig riktigt hålla i bollen länge nog för att skapa ett ordentligt tryck framåt. Sheffield ligger trea i serien men har tappat lite efter först 4-5 matchen hemma mot Fulham förra helgen och nu i helgen bara 1-1 hemma mot Birmingham. Man dominerade bollinnehavet och var de som var farligast framåt, men Jeremie Boga kunde ge bortalaget ledningen med ett vackert skott i borte efter att man misslyckats med att rensa bort en hörna ordentligt. Sheffield fortsatte att pressa på och skulle kvittera med 20 kvar att spela, men det känns som två tappade poäng mot toppen. Här tycker jag man ska vara större favoriter än man är och vi testar spiken.

Preston – QPR

Efter en seger mot tuffa Bristol City kryssade Preston borta mot Norwich senast efter att ha hämtat upp ett underläge. I en jämn match fick man se Norwich Maddison stänka in en frispark tio minuter före halvtid och började sedan jaga kvitteringen. Man gjorde det bra och skapade lägen och fick utdelning 20 minuter från slutet när Barkuizen nickade in kvitteringen. QPR går tungt och efter tre raka förluster såg det ut att gå mot nummer fyra senast. Man låg rättvis under med 0-2 hemma mot Brentford och fansen hade börjat lämna arenan när klockan började gå upp på stopptid. Då skulle man i 93e minuten reducera till 2-1 och snabbt efter avspark snodde man till sig bollen och utjämnade matchen. Kanske inte en helt välförtjänt poäng men kämparglöden kan man inte ta från dem. Preston blir favoriter och vi ser om spiken håller.

Sheffield W – Hull

Sheffield har sex raka utan förlust, men de tre senaste matcherna har man kryssat. I helgen blev det 0-0 borta mot Reading i en match där man valde att backa hem lågt i försvaret och gå på kontringar för det mesta. Båda lagen kom till en del lägen men det blev tillslut alltså mållöst. Hull har kryssat två och förlorat fyra av de sex senaste och är nu bara två platser över nedflyttning. Senast hade man en tuff hemmamatch mot Bristol City och man började bra i den första halvleken och tog också ledningen med 1-0. Med halvtimmen kvar att spela gjorde man även 2-0 och tre poäng var steget närmre. Bristol ryckte dock upp sig rejält och svarade med tre mål de sista 22 minuterna och ännu en förlust var ett faktum för managern Slutsky, som uttryckte oro över situationen efter matchen. Sheffield ska han bra chans till full pott och vi spikar.

Sunderland – Reading

Sunderland tog en sällsynt seger nere i botten av tabellen när bottenkollegan Burton stod för motståndet senast. Det var långt ifrån den snyggaste segern, men man lyckades motstå pressen i den första halvleken och jämna ut spelet i andra och fick belöning två gånger om efter 88e minuten. Reading är långt ifrån nöjda med sin 16e plats i tabellen efter att ha vart i playofffinal förra året, där man åkte ut på straffar. Man har dock samlat sig i truppen och hittat spelet den senaste tiden och den enda förluste de senaste sex matcherna kom mot ledande Wolves. Man gjorde en bra match när man spelade 0-0 mot Sheffield W näst senast och i tisdags besegrade man Barnsley med 3-0 hemma. Med en 2-0 ledning efter dryga halvtimmen var jobbet i den andra att försvara ledningen och även om gästerna kom nära med bland annat ett stolpskott så gjorde man sitt jobb och utökade två minuter från slutet. Reading är på gång och det bättre laget. X2.

Stryktipset 128 kr

X2

2

X2

1x

1

2

X2

1x

1x

2

1

1

X2

Topptipset 72 kr

X2

2

1x2

1x

1

2

X2

1x2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.