Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 46

Stryktipset promo

Ingen lycka förra veckan när en tuff kupong bestående av engelska tredje- och fjärde ligan. Nu är de högre ligorna tillbaka efter landslagsuppehållet och vi bjuds på tio miljoner kronor i jackpot. Det tackar vi för och tar den extra moroten med oss när vi gräver oss ner i veckans svårlösta kupong. Vi har ett par klara favoriter i högstaligan vi tror på, men förutom dessa är det svårlöst och vi förlitar oss på en del halvunderdogs på bortaplan för att ta del av miljonerna.

Manchester United – Newcastle

United ser ut att bli omgångens största favorit och mycket riktigt är väl det hemma mot Newcastle. Man förlorade sin senaste match borta mot Chelsea med 1-0 efter en hyfsat jämn, mållös första halvlek, där Chelsea tio minuter in i den andra tog ledningen via Morata och efter det kunde United aldrig riktigt ta sig in i matchen igen. Innan dess har man dock gjort bra insatser med tre raka hållna nollor och hemma har man visat sig riktigt starka. Newcastle kommer från ett par mindre bra insatser, där man efter 1-0 hemma mot jumbon Palace förlorat två raka 0-1 matcher. Först borta mot Burnley och senast hemma mot Bournemouth. Man skapade faktiskt ett par fina chanser att ta ledningen och tre poäng, men det svängde fram och tillbaka och det var tillslut gästerna som skulle slå till på stopptid. United tar revansch för förlusten mot Chelsea och Newcastle blir offret.

Bournemouth – Huddersfield

Bournemouth har börjat få igång lite spel och plocka poäng nere i botten av tabellen. Man har två förluster på de sex senaste, men det har vart två 0-1 förluster mot Tottenham och Chelsea. Senast säkrade man en trea efter en hård kamp borta mot Newcastle. Det var en svängig tillställning där det såg ut som att hemmalaget var de som tog kommandot och var närmast att näta innan man jobbade sig in i matchen och letade sig framåt. Anfallsspelet skulle betala sig men det skulle dröja ända fram till på stopptid innan Sam Cook satte segermålet för gästerna, vilket innebar att de tog sig över nedflyttningsstrecket. Huddersfield fick en ganska bekväm uppgift senast då iskalla West Bromwich kom på besök. Man förde spelet och var de som skapade mållägen, vilket lönade sig med 1-0 precis innan HT. Tio minuter in i andra skulle dock Schindler få sitt andra gula och visas av planen, vilket ändrade matchbilden, men man var aldrig riktigt i fara att tappa trean mot ett uddlöst anfall. Hemmalaget har vaknat till och även om Huddersfield känns något underskattade här så bör det räcka att gardera med krysset.

Burnley – Swansea

Vi trodde på Burnley senast när de var undervärderade borta mot Southampton, vilket lönade sig då man tog hem en 1-0 seger efter en fin nick av Sam Vokes med drygt tio minuter kvar att spela. Man låg på defensiven större delen av matchen, men gjorde det bra och resolut och höll nollan för andra raka matchen. Swansea fortsätter att gå tungt och efter fjärde raka förlusten börjar fansen tröttna ordentligt. Man buade ut laget i halvtid senast hemma mot Brighton, då laget låg under med 0-1 och inte kunde skapa några chanser framåt. Man lyfte sig något i andra halvlek men kom aldrig riktigt nära och man saknar tro på sitt eget spel. Nu ser man ut att kunna få tillbaka Bony och Sanches i truppen, vilket skulle vara stora plus, men frågan är om de är startklara efter sina skador. Vi tror återigen på Burnley och testar spiken på en svår kupong.

Crystal Palace – Everton

Crystal Palace stod upp oväntat bra senast borta mot ett något skadedrabbat Tottenham, som kom färska från en vinst mot Real Madrid i Champions League. Man saknade viktiga Dele Alli och var nere på sin tredjemålvakt efter att Lloris vart skadad och Vorm sjuk. Palace hade dock fortsatt svårt att ta vara på de chanser man lyckades skapa och efter 64 minuters spel lönade sig hemmalagets press då man fick 1-0 genom Son Heung-Min. Man är fortsatt jumbo och har sex poäng upp till säker mark. Everton fick äntligen med sig en seger efter en galen andra halvlek hemma mot Watford. Efter en ganska händelsefattig första halvlek där man höll Watford under kontroll kom bortalaget ut Snabbare i den andra och hade ledningen med 2-0 efter 64 minuters spel. Niasse skulle dock efter en försvarsmiss rulla in reduceringen bara tre minuter senare och med kvarten kvar kom kvitteringen på hörna. Efter diverse skador fick vi sedan se hela 12 minuters tilläggstid, där fick först fick se Baines ge Everton ledningen på straff och saken såg klar ut. Men med minuten kvar att spela skulle Watford få ett gyllene läge att kvittera när man själva tilldömdes en straff, bara för att få se Cleverly skjuta utanför. Evertons form och spel är inget som övertygar, men man är det bättre laget och bör kunna få med sig ett poäng här trots bortaplan.

Leicester – Manchester City

Leicester spelade en jämn match borta mot Stoke senast och en poäng vardera kändes rättvis i en match som slutade 2-2. Man började matchen bäst och tog ledningen efter 33 minuter genom Iborra, som senare utgick skadad, bara för att få se hemmalaget kvittera sex minuter senare. Man hade ett par fina lägen att näta ytterligare gånger i den första men fick nöja sig med 1-1 i halvtid. Kvarten in i andra var man återigen i ledningen, innan Peter Crouch kom in och kvitterade. Efter det var det Stoke som pressade på och tvingade målvakten till ett par vassa räddningar för att rädda en poäng. Nu ställs man mot Englands just nu bästa lag, serieledarna City. Manchesterlaget fortsätter att se ostoppbara ut och senast mot Arsenal fortsatte man på högsta växel. De Bruyne är glödhet på mittfältet och gjorde också det första målet i matchen, som tillslut slutade 3-1. Siffrorna kunde absolut vart högre och Arsenal hade inget att sätta emot. Tillslut kommer ju oftast det där bottennappet även för lag som dominerar så här, men vi har svårt att se att Leicester rör på City just nu och sparar våra streck.

Liverpool – Southampton

Liverpool har verkligen fått igång anfallsspelet och har tre raka fina segrar bakom sig. Efter två raka 3-0 segrar stod man senast för en mycket bra instats i 4-1 segern borta mot West Ham. Snabba kontringar var det främsta vapnet och lönade sig ett par gånger om. Man var aldrig riktigt hotade bakåt och kommer tillbaka från landslagsuppehållet med fin form. Mane skadade sig dock under uppehållet och verkar kunna missa denna match. Southampton var favoriten vi fällde senast och är ett av de svagare lagen i ligan just nu. Visst hade man lite otur att bli nollade senast, men man tog inte vara på de lägen man skapade i första halvleken och i den andra halvleken tappade man tempo, vilket tillät Burnley att näta med tio kvar. Liverpool ska vinna här och vi spikar.

West Bromwich – Chelsea

West Brom är ett annat lagg som har det svårt just nu och man får inte spelet att stämma riktigt. Man har tre raka förluster i ryggen, senast 0-1 borta mot Huddersfield där man inte skapade mycket alls framåt, detta trots numerärt övertag i drygt 35 minuter. Chelsea gjorde en fin insats hemma mot Manchster United senast och belönades med en 1-0 seger efter ett mål av Morata. Man var det laget som skapade mest och efter målet kunde United aldrig riktigt komma upp i nivå. Man har nio poäng upp till ledarna och har inte råd att tappa poäng i matcher som denna. Det tror vi inte heller att man gör och spikar favoriterna.

Birmingham – Nottingham

Birmingham åkte på ännu en förlust och en mållös match senast efter 0-2 borta mot Barnsley. Redan i den andra minuten hamnade man i underläge och man hade svårt att ta sig till avslut när man jagade kvitteringen. Barnsley försvarade sig väl och var det bättre laget även framåt. 2-0 skulle komma på frispark med dryga 20 kvar att spela. Fjärde raka utan mål för Birmingham, som fortsätter att ha svårigheter i botten av tabellen. Nottingham stod för en mycket fin insats senast mot QPR och 2-0 ledningen i halvtid kunde var en eller två bollar till. Två bollar till skulle det dock bli i andra och det fanns dessutom bud på flera. Bortalaget var aldrig nära en comeback och Nottingham lägger sig som nia i tabellen. Hemmalaget blir knappa favoriter här men vi går emot!

Hull – Ipswich

Här måste vi återigen gå emot hemmafavoriten när Hull ser ut att bli hårt betrodda mot Ipswich. Efter två mindre bra insatser föll laget som väntat senast mot tabelltvåan Sheffield United i en match som slutade med siffrorna 4-1 till hemmalaget. Hull ledde i halvtid men det var Sheffield som var vassare och efter kvitteringen föll laget ihop och kunde inte hålla uppe försvaret eller etablera något eget spel. Sheffields Leon Clarke blev fyramålsskytt i matchen. Ipswich är kanske inte det mest attraktiva laget i serien men de ser åtminstone hetare ut än helgens motståndare. Senast besegrades Preston på hemmaplan, där man lyckades ta ledningen med 1-0 precis innan halvtid i en jämn tillställning. När man sedan gjorde 2-0 kort efter avspark i andra så kunde man spela hem matchen och dessutom sätta trean med dryga halvtimmen kvar. Mittfältaren Skuse fick kliva av skadad i den matchen men är tillbaka till detta möte. Vi har svårt att spela Hull här och väljer X2:an, som dessutom höjer utdelningen för oss.

Queens PR – Aston Villa

En av många svårlösta matcher på denna kupong. QPR vägrade att förlora innan man senast gjorde en riktig plattmatch mot Nottingham där man redan i den första halvleken kunde legat under med 0-4. 0-4 blev dock slutresultatet i en insats där man inte kunde hylla många spelare. Man hade otroligt svårt att hota och blev ständigt pressade i defensiven. Aston Villa hade det riktigt, riktigt tungt senast när man efter bara 20 sekunder hamnade i underläge bara för att få se Terry och Snodgrass gå sönder och ytterligare ett mål i baken innan halvleken hade hunnit ta slut. Man hade det svårt efter det och fick bara ett tröstmål på topptid. Terry kommer att bli borta 6-12 veckor och missar alltså denna match, medan Snodgrass troligtvis kan spela. Riktigt svårlöst och vi stoppar in veckans enda helgardering.

Reading – Wolverhampton

Reading har börjat leta sig upp från botten och visar upp mer av det spel man förväntat sig än vad vi fått se tidigare. Man har nu två raka segrar bakom sig och det positiva är att man verkar ha fått igång offensiven. Sju mål på de två senaste ser lovande ut, men man har en svår nöt att knäcka när serieledarna kommer på besök. I den senaste matchen spelade man 4-2 borta i en tuff match mot Derby efter att ha roffat åt sig en 2-0 ledning efter bara 13 minuter. Derby kämpade för att ta sig tillbaka men såg inte lika vassa ut som tidigare och Reading var välförtjänta vinnare. Wolverhampton leder ligan med två poängs marginal efter två raka 2-0 segrar, senast hemma mot Fulham. Det var aldrig något snack om saken och efter två mål i första halvlek var matchen över. Fulham kunde inte hota och Wolverhampton kunde inkassera ytterligare en trea. Skytteligaledaren Bonatini kunde dessutom göra sitt tionde mål för säsongen. Reading är inte ofarliga men Wolves ska givetvis vara favoriter och vi tycker våra garderingar behövs på andra ställen. Vi testar spiken på tvåan.

Sheffield W – Bristol City

Jag vet inte om jag ska säga att Sheffield fick en drömstart eller Aston Villa en mardrömsstart när laget senast spelade ligamatch. Efter drygt 20 sekunders spel tog man ledningen med 1-0, innan hemmalaget fick kaptenen John Terry skadad bara för att tre minuter senare utöka till 2-0 i den 23e minuten. Efter det skulle Villa även få Snodgrass skadad och utbytt och man hade svårt att jobba sig in i matchen igen. Sheffield gjorde det helt okej utan att glänsa och Villa fick ett tröstmål på stopptid. Bristol City tog tredje raka ligasegern, och fjärde överlag, i och med 2-1 hemma mot Cardiff senast. Man tog ledningen i mitten av den första halvleken och var det spelförande laget men fick se motståndarna kvittera strax innan halvtid. I den 55e minuten skulle dock bortalaget få se den tidigare målgöraren Bogle få ett direkt rött kort efter en ful tackling och tio minuter senare gjorde Bristol rättvist vinnarmålet. Motståndet har inte vart det tuffaste innan mötet med Cardiff, men formen är fin och vi tror på minst en pinne här.

Sunderland – Millwall

Det är tungt för Sunderland just nu. Efter nedflyttningen från högstaligan har man fått långt ifrån den säsong man önskat i Championship och efter att ha sparkat tränaren förlorade man ännu en match borta mot Middlesbrough senast. Hemmalaget gjorde 1-0 efter bara sex minuter, och även om Sunerland skapade chanser i en ganska öppen tillställning så kunde man inte kapitalisera. Det fanns dock glimtar av positivitet att ta med sig in till denna match, bara man får ordning på effektiviteten i anfallspelet. Millwall går också tungt och åkte på andra raka segern senast när bottenkollegan Burton kom på besök. Millwall var de som inledde starkast och skapade bäst lägen att näta i den första halvleken men kom ur balans när Wallace visades ut i andra halvlek. Burton kunde då tar lite mer kontroll över spelet och med 20 minuter kvar gjorde man matchens enda mål. Oturligt för Millwall efter en okej insats. Laget har nu bara gjort ett mål på de fem senaste och måste rycka upp sig för att inte dras längre ner mot botten. Svår match på förhand men vi lutar något åt hemmalaget som garderas upp med krysset.

Stryktipset – 192 kr

1

1x

1

X2

2

1

2

X2

X2

1x2

2

X2

1x

Topptipset – 54 kr

1

1x2

1x

1x2

2

1

2

1x2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.