Tävling och speltips inför Arsenal - Tottenham

Ligafotbollen är tillbaka i helgen och inleds på de brittiska öarna med ett Londonderby när Arsenal tar emot Tottenham på Emirates.

Ett Tottenham som gick in i landslagsuppehållet med en 1-0 seger mot Crystal Palace och en hel del skador. Lloris, Alderweireld och Alli missade alla den matchen och dessutom var Winks inte helt kry och byttes ut i halvtid. Samtliga spelare och även Kane har avstått landslagsuppdragen och enligt rapporter ska dem alla vara redo för spel i helgen, men med Lloris och Alderweireld kan det bli tight, dock har man en duktig målvakt i Vorm att förlita sig till som har presterat på en hög nivå när han fått vikariera tidigare.


Att man har flera nyckelspelare som avstått landslaget denna gång är givetvis en stor fördel, man har varit slitna med dubbelspelandet i både Champions League och ligan så uppehållet kom för Tottenhams del väldigt lägligt.

Arsenal gick till uppehåll med en 3-1 förlust emot suveräna Manchester City, man kom in i matchen i andra halvlek och gjorde i överlag en hyffsad insats mot just nu världens bästa lag. Man har fortsatt att använda sig utav en trebackslinje som fortsatt också inte känns helt klockren. Man är väldigt känsliga mot omställningar och har lätt att hamna ur position flera gånger under matcherna. Offensivt har Özil varit med Tyskland men däremot har Alexis Sanchez även han fått vila under uppehållet vilket är en stor faktor här givetvis, men det är samtidigt det här med hans kontrakt ochframtid som skaver lite grann.


Frågan inför här är hur offensivt Wenger vågar att gå, i form utav hemmalag lär man inte ställa sig lågt i banan och jag vill istället tro att det är Tottenham som kommer inleda med ett lägre stående lag och då som en konsekvens locka fram Arsenal högre upp i banan för att sedan försöka slå ut dem vid vunnen boll, vilket man är extremt skickliga på. Tottenhams grundspel är dessutom mer sammanhållande och inövat än Arsenals dito, Tottenhams alla lagdelar är även dem just nu på en nivå över Arsenal och Tottenham har inte förlorar mot Arsenal i ligaspelet sedan 2014, då en viss Tim Sheerwood tränade laget.


Vi tycker både förutsättningarna samt den förväntade matchbilden talar för Tottenham här och väljer att investera på deras sida. Tottenham +0.0 spelas till 2.13 hos Pinnacle.

Tror du på Manchester United i helgen? Isåfall erbjuds du enormt fina 5.00 på Mourinhos mannar att slå Newcastle hos Betfair!

Redaktionens blogg

Redaktionen

Under kontot "Redaktionen" lägger vi på 1x2.se upp aktuell info om sidan och bloggar om erbjudanden. I vårt blogarkiv finns även våra äldre rekar inlagda.

Sveriges bästa

Kända profiler