Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 45

Stryktipset promo

Svår omgång att knäcka förra veckan och trots att vi prickade den största skrällen, Burnley, så nådde vi inte upp till de betalda platserna när utdelningen för 13 rätt hamnade på över 1,2 miljoner kronor. Det blir inte lättare denna vecka nät det är landslagsuppehåll och VM-playoff. Playoffmatchen mellan Danmark och Irland tar plats på en kupong som annars fylls upp av tuffa matcher från engelska tredje- och fjärdedivisionen. Vi har dock vässat pennan och försökt hitta de rätta strecken.

Danmark – Irland

VM-playoff mellan Danmark och Irland och det är Danmnark som får börja med hemmaplan. När kvalgrupperna lottades tippade många att Danmark skulle sluta tvåa bakom Polen i en relativt lätt grupp och mycket riktigt så blev så också fallet. Det danska laget stod för ett par fina insatser där 4-0 segern hemma mot Polen är det som sticker ut resultatmässigt. Defensiven visade upp fina kvaliteer och man släppte endast in åtta mål under hela kvalet. Nu dras man dock med ett par tuffa skador inför playoffmötet där man ser ut att sakna backarna Kjaer och Dalsgaard samt Feyenoord-anfallaren Nicolai Jorgensen, vilket ställer till det för förbundskapten Hareide. Irland hade en tuffare grupp och slogs borta mot Wales i en sista och helt avgörande match där man kunde säkra avancemang efter en 1-0 seger. Walesarna var de som började starkast och kontrollerade första halvlek medan bortalaget skruvade upp tempot i den andra och tryckte in ledningsmålet med halvtimmen kvar och sedan lyckades stå emot pressen. Även Irländarna har visat upp ett tight försvarsspel och släppte bara in sex mål under kvalspelet. Man har också ett par skadebekymmer inför helgens möte då strikern Sean Maguire är borta i tre månader och John O´Shea är osäker till spel efter att ha dragit på sig en vadskada. Tuff match där Danmark ska vara favoriter, men krysset är inte långt borta och vi garderar.

Blackpool – Portsmouth

Blackpool fick oväntat lämna FA Cupen efter en förlust mot national league-laget Boreham Wood senast. Man kontrollerade matchen och tog också ledningen med mindre än halvtimmen kvar men skulle släppa till två mål under de sista 20. Även Portsmouth fick lämna cupen efter 0-1 borta mot League Two-laget Luton. Man hade ett par fina chanser att kvittera men fick inte in bollen och sortin var ett faktum. I ligan har det gått svajigt för båda dessa lag, som placerar sig i mitten av tabellen. Blackpool har dock vart starka hemma och bör kunna få med sig minst en poäng här.

Bradford – Plymouth

Tabelltrean Bradford jagar toppduon och direktuppflyttningsplatserna när man tar emot jumbon Plymouth. I FA Cupen tog man sig bekvämt vidare efter en fin insats mot Chesterfield från divisionen under och i den senaste ligamatchen besegrade man Portsmouth med 1-0 efter ett sent mål i en match där man fick utstå en del press från hemmalaget som skapade fina chanser att göra mål, men målvakten Colin Doyle gjorde en bra match och höll tätt. Plymouth ligger fortsatt sists i ligan men har vaknat till den senaste tiden. Efter att oväntat ha kryssat mot serieledarna Shrewsbury har man tagit ytterligare två kryss och en seger med sig och igger nu på elva poäng. I cupen avancerade man senast mot Grimsby efter ett tidigt mål och uppåtformen håller i sig. Här ska man dock få det svårt och vi spikar ettan.

Gillingham – Bury

Gillingham fick en riktigt dålig start på säsongen men verkar kanske ha vaknat till något efter ett par bättre insatser i rad. I den senaste ligamatchen besegrade man hemmastarka Rotherham med 3-1 på bortaplan i en match där man tog ledningen efter redan två minuter och visade upp ett fint spel som betalade sig. Man tog med sig det fina spelet in i FA Cup-matchen mot Leyton och belönades med en välförtjänt 2-1 seger och avancemang till nästa runda. Bury är inte alls i slag just nu och ligger näst sist i tabellen efter fyra raka ligaförluster och är nu tränarlösa efter att man sparkat sin manager i veckan. Man kryssade också senast i FA Cupen mot National League-laget Woking efter en svag insats. Man tog ledningen efter inte ens en minut spelad men hade svårt att skapa något och innan halvtid hade hemmalaget kvitterat och var också de som hade farligast lägen att näta igen. Matchen slutade dock 1-1. Bury ser inte bra ut just nu och vi testar spiken på ett hemmalag som verkar mer på hugget.

MK Dons- Fleetwood

MK Dons gjorde sitt jobb som storfavoriter när det lilla laget Hyde sotd för motståndet i FA Cupen och man kunde åka hem med en 4-0 seger i bagaget efter en match som man hade kontroll på under 90 minuter. Man har dock haft en tyngre period i ligan, där man bara plockat två poäng de senaste fem macherna. Den senaste ligamatchen var borta mot Bristol, där man hade svårt att skapa lägen och efter en mållös första halvlek där hemmalaget skapade ett par fina chanser att ta ledningen så åkte man på två i baken i andra och fick rättvist lämna poänglösa. På lördag står Fleetwood, som jagar uppflyttningsplatserna, för sällskapet och man kommer att få kämpa hårt för att vända trenden. Fleetwood hade en jämn kamp borta mot Blackburn i den senaste ligamatchen där man efter en mållös första halvlek kom tillbaka från underläge två gånger om för att säkra 2-2 och en poäng. Efter det hade man en oväntat tuff match mot Chorley i FA Cupens första runda där man i den andra halvleken hamnade i underläge och dessutom fick en man utvisad innan man lyckades näta två gånger om efter minut 77 och avancera till nästa runda. Man har bara två förluster på de tio senaste matcherna och även om Milton är starka hemma så har man bra chans till minst en poäng här. Hemmalaget blir små favoriter men vi väljer bort ettan och spelar X2.

Oxford – Northampton

Efter två vinster och två oavgjorda i ligan har det kommit två plumpar på bortaplan i protokollet för Oxford, som jagar topplagen i League One. Först en lite sämre insats mot Fleetwood i ligan, där man i en ganska händelsefattig match släppte in två mål efter 88e minuten. Man hade svårt att skapa lägen och hade bara två skott på mål under hela matchen. Efter det hade man en mer livlig match i cupen mot Port Vale, där man skapade många lägen men inte kunde konvertera och istället åkte på ännu en 2-0 förlust. Northampton ligger just nu på nedflyttningplats och har haft svårt att skapa mycket i offensiven. Man har dock fått igång maskineriet något mot lättare motstånd i de senaste omgångarna och har nu tagit två segrar och en oavgjord i de tre senaste ligamatcherna. Senast blev det en rättvis 1-0 seger hemma mot Blackpool, vilket följdes upp med en mållös match hemma mot ligakamraterna Scunthorpe. Man hade de vassaste chanserna och två ramträffar, men får alltså nöja sig med omspel. Borta mot Oxford blir en tuff uppgift och trots stigande form så bör man få svårt. Vi testar spiken.

Rochdale – Wigan

Rochdale hamnade i underläge i senaste ligamatchen mot Plymouth efter bara 43 sekunders spel men visade upp en fin offensiv och kvitterade innan halvlekens slut. Man skapade ett par fina chanser för att ta ledningen i matchen men misslyckades att konvertera och fick för åttonde gången denna säsong nöja sig med en poäng och är fortsatt nere bland bottenlagen. Efter det tog man sig dock bekvämt vidare i cupen efter 4-0 hemma mot Bromley. Wigan ligger tvåa, en poäng bakom ledarna, och har bra form med sju raka förlustfria matcher i ligan, varav fem segrar och två oavgjorda. Senast kryssade man i en mållös match hemma mot Blackburn, trots en man mer i strax över 30 minuter efter att Bennett dragit på sig sitt andra för dagen efter en filmning. Man skapade ett par bra chanser och träffade bland annat målramen två gånger om, men fick Blackburn lyckades alltså hålla tätt och man fick nöja sig med en poäng. Efter det tog man en välfötjänt seger i cupen hemma mot Crawley efter att först ha hamnat i underläge i den första halvleken men snabbt kvitterat och efter att ha fört matchen sedan kunnat avgöra i den andra halvleken. Wigan vlir välfötjänta favoriter och vi spikar.

Scunthorpe – Bristol Rovers

Scunthorpe har haft en bra säsong och ligger just nu femma och på kvalplats. Man har en oavgjord och två raka segrar i ligan, senast borta mot Oldham. I en händelserik och chansfylld match hade man ledningen med 2-0 redan efter tio minuter, men hemmalaget skulle kämpa tillbaka med ett mål på stopptid i första och en kvittering med nio minuter kvar att spela. Scunthorpe skulle dock genom Duane Holmes näta bara två minuter senare och plocka ytterligare tre poäng. Hemma är man starka och har bara två förluster på de tolv senaste matcherna. Bristol hade en tung period med tre raka mållösa förluster i ligan innan man senast återigen kunde segra hemma mot formsvaga Milton Keynes. Man skapade en hel del chanser framåt men lyckades inte näta i den första halvleken, men fortsatte framåt i den andra och skulle bli belönade med två mål och tre rättvisa poäng. Det luktar hemmaseger men vi garderar upp med krysset.

Shrewsbury – Charlton

Matchen lottas med 9 lotter för hemmalaget, 3 för krysset och 4 för bortalaget. Vi spikar ettan och håller tummarna.

Southend – Oldham

Matchen lottas med 12 lotter för hemmalaget, 2 för krysset och 2 för bortalaget och vi spikar återigen ettan.

Cambridge – Accrington

Två formstarka lag mäter styrkan när Cambridge tar emot tabelltvåan Accrington i League Two. Cambridge har de fem senaste matcherna avancerat i FA Cupen och vunnit två samt spelat två oavgjorda i ligan. I den senaste ligamatchen kryssade man borta mot Grimsby efter en mållös tillställning. Hemmalaget var de som hade de bästa chanserna att plocka alla tre, även om det fanns lägen åt båda håll. Efter det avancerade man till den andra rundan av FA Cupen efter seger hemma mot Sutton. Trots att man fick en man utvisad i den 40e minuten skulle man näta bara fem minuter senare och sedan hålla det matchen ut, trots press från bortalaget. Accrington skulle trots en chansfylld match spela 0-0 borta mot Guiseley i cupen och därmed tvingas till omspel för att se vilka som avancerar. I ligan har man dock två raka segrar och senast visade man en fin offensiv fotboll när Barnet besegrades med 4-1 på hemmaplan och man klev upp på andraplatsen, en poäng bakom ledande Notts. Man är riktigt starka och har bra chans till tre poäng, krysset tas dock med mot ett formstarkt hemmalag.

Cheltenham – Luton

Cheltenham bjöd på enunderhållande match senast i ligan då man spelade borta mot sexan Wycombe. Det var en offensiv tillställning och efter att man tagit ledningen i den första halvleken hamnade man i underläge med 1-3 i den andra men visade styrka när man reducerade med 20 kvar innan Graham gjorde sitt andra för kvällen med minuten kvar att spela och faställde slutresultatet 3-3. Målrikt skulle det även bli i FA Cup-matchen mot Maidstone, där man hamnade i underläge med 0-3 i den första halvleken efter riktigt dåligt försvarspel. Man försökte skapa något framåt och skulle reducera bara för att få se gästerna göra mål minuten efter. Matchen slutade tillslut 2-4 och man var aldrig nära avancemang. Tabelltrean Luton hade elva raka obesegrade matcher innan man i den senaste ligamatchen förlorade med 0-3 hemma mot Coventry. Efter att ha hamnat i underläge 17 minuter in i matchen skapade man ett par fina chanser till kvittering men skulle inte få utdelning. Istället fick man en spelare utvisad i minut 91 och därefter hann bortalaget med att göra ytterligare två mål, bland annat på den efterföljande frisparken. I FA Cupen skulle man dock avancera till den andra rundan efter att ha besegrat League One-laget Portsmouth med 1-0 på hemmaplan efter en fin insats. Man skapade bra lägen i den första halvleken och belönades på stopptid, i början av den andra var man nära att utöka men sedan tog sig bortalaget upp i planen och tvingade målvakten Stech till ett par fina räddingar. Fördel bortalaget här men krysset åker med.

Stevenage – Notts Co

Stevenage ligger elva i tabellen och har haft en riktigt tung period i ligan med fyra förluster på de fem senaste. Den senaste plumpen var borta mot Yeovil, där man blev överköra med 3-0 i den första halvleken, vilket blev alldeles för mycket att hämta upp i en match där vi dessutom fick se tre röda kort i den andra halvleken, varav ett till Stevenage Kevin Toner. I cupen avancerade man dock mot Nantwich från de lägre divisionerna efter att ha haft 1-0 i den första, vilket sedan rann iväg till hela 5-0. Nu tar man sig an sereledarna Notts Co, i vad som blir en tuff utmaning. Formen har dock avtagit en del för bortalaget, som efter en obesegrad streak på nio vinster och en oavgjord nu bara vunnit två av de sex senaste i ligan. Senast tog man dock tre när Newport med tio man i nära 60 minuter besegrades med 3-0. Sedan skulle man göra en comeback mot League One-laget Bristol Rovers och vända 0-2 till 4-2 framför hemmafansen i FA Cupen. Återigen stod man för en fin offensiv och man kommer ställa till med mycket problem för hemmalaget även här. Tvåan känns trolig men garderas upp med krysset.

Stryktipset 192 kr

1x

1x

1

1

X2

1

2

1x

1

1

1x2

X2

X2

Topptipset 54 kr

1x2

1x2

1

1

1x2

1

2

1x






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream lördag 12:00
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.