Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 44

Stryktipset promo

Vi var helt okej ute senast men fick tillslut nöja oss med tio rätt efter att några lag inte var sammarbetsvilliga med oss. Nya tag denna vecka där vi har ännu en intressant omgång som väntar på lördagen. Vår idé dennavecka blir att fälla Southampton, som vi tycker blir väl stora favoriter hemma mot Burnley. Men vi börjar i matchen mellan West Ham och Liverpool, där vi inleder med en spik på bortalaget.

West Ham – Liverpool

West Hams svårigheter i ligan fortsätter och senast fick man bara med sig 2-2 efter en svag insats borta mot jumbon Crystal Palace. Trots en tvåmålsledning i halvtid så hade man bara två mål på skott och skulle bli rejält pressade av hemmalaget. Fem minuter in i den andra kom reduceringen på straff och Palace skulle också få rättvisa efter ett par ramträffar när Zaha satte kvitteringen i matchens sista spark. West Ham hade väldigt svårt att skapa lägen framåt och Palace fick styra stora delar av matchen. På lördag tar man emot Liverpool, som kommer färska från en 3-0 vinst. Efter en riktigt svag insats mot Tottenham repade sig laget senast mot Huddersfield och std för en fin insats både spelmässigt och resultatmässigt. Efter en hyfsat lugn första halvlek satte man lite högre tempo och gjorde alltså också tre mål. Försvaret gjorde en cäldigt bra match och man tillät bara Huddersfield att komma med ett skott hela matchen. Man förde boll och stressade inte fram något och kunde tillslut springa hem med en bekväm seger. Man ska vara favoriter mot ett svagt West Ham och vi väljer att spika här.

Huddersfield – West Brom

Huddersfield hade efter segern mot United inte mycket att säga till om borta mot Liverpool. Hemmalaget kunde kontrollera matchen och sticka ifrån offensivt i den andra halvleken. Huddersfield själva hade väldigt svårt att skapa något framåt och lyckades bara skicka iväg ett enda skott under hela matchen. Man försvarade sig bra i den första halvleken men efter målet öppnade det upp sig och Liverpool kunde visa sina kvaliteer. Rent resultatmässigt ser 2-3 förlusten hemma mot City senast helt okej ut, men sanningen är att siffrorna borde vart något störreän så och man var aldrig riktigt nära att ta poängen. Efter en händelserik inledning med tre mål mellan minut 10 och 15 hade man hunnit hamna i underläge, kvittera, och återigen hamnat i underläge efter 1-2 av Fernandinho och efter det var det uppförsbacke hela dagen. City skapade en mängd lägen att dra ifrån och gjorde också 1-3 i minut 64 innan reduceringen kom på stopptid. West Brom var som väntat rejält bakåtpressade och hade svårt att stå emot de snabba anfallen och skapa sig ett eget bollinnehav. Huddersfield hade en tuff match senast och har vart skakiga under en period, men på hemmaplan har man bara förlorat en match och vi tror man som minst kan undivka att göra den siffran till två mot ett ljummet West Bromwich.

Newcastle – Bournemouth

Newcastle hade två oavgjorda och en vinst inför det tuffa bortamötet med Burnley senast. Efter en jämn första halvlek var resultatet 0-0 och det såg länge ut att kunna stå sig till slutet, även om det fanns en del lägen åt båda håll. Med kvarten kvar skulle dock hemmalaget ta ledningen och trots att Newcastle pressade på för kvitteringen och skapade ett par fina chanser så stod resultatet sig matchen ut. Bournemouth hade två raka segrar, en i ligan och en i cupen, inför sitt möte med Chelsea senast och hoppades att den lilla nytändningnen skulle stå sig. Dessvärre hade man väldigt svårt att skapa något framåt, framförallt i den första halvleken, och trots att man blev lite mer offensiva efter Chelseas ledningsmål fem minuter in i den andra så saknade man kvaliten för att kunna bygga upp anfallen ordentligt. Man lyckades inte få ett skott på mål förrän på stopptid och man slarvade bort alldeles för många enkla bollar. Vi tror man får det svårt även här och testar spiken på hemmalaget.

Southampton – Burnley

Southampton blir vår favorit att fälla denna vecka och vi hoppas att Burnley kan hjälpa oss att höjautdelningen. Southampton blir hårt betrodda här men har inte visat oss vad vi vill se för att ge dem det förtroendet. Senast mot Brighton tog man ledningen efter sju minuters spel, men skapade i övrigt inte jättemycket framåt i en tight match. Brighton kvitterade tidigt i den andra halvleken och inget lag kunde efter det riktigt bryta igenom och komma till anfall ordentligt. Burnley spelade, som sagt ovan, en jämn match mot Newcastle, där båda lagen hade ett par chanser att näta genom matchen. Med kvarten kvar tog man ledningen efter att en retur studsat ut till Gudmundsson som slog en fin krossboll till Hendrick som satte bollen i öppet mål och det stod sig sedan matchen ut. Att Southampton blir så pass hårt betrodda är svårt för oss att gå med på och vi väljer att helgardera vad vi tror kommer att bli en tight match.

Swansea – Brighton

Swansea åkte på sin tredje raka förlust senat när man besökte Arsenal. Laget tog ledningen i den första halvleken och Ayew hade chans att utöka till 2-0 innan halvtid men Cech var med på noterna. Istället började Arsenal ta över allt mer av spelet och skulle göra två snabba mål tidigt i den andra. De spelade en kontrollerad fotboll och lät inte Swansea komma allt för nära en kvittering. Brighton hamnade underläge i sömnpillret mot Southampton senast men skulle kravla sig tillbaka till ett kryss i andra halvleken. Det var ingen bländade fotboll som visades upp i den matchen och ett steg ner från matchen med West Ham. Även om Brighton kan bättre än så så vill vi tro att Swanseas chanser att försvara minst en av de tre poängen här hemma är goda. 1X.

Aston Villa – Sheffield W

Aston Villa fortsätter att gå bra och tog i onsdags hem en 2-0 seger borta mot Preston. Chester satte 1-0 efter en hörna dryga tio minuter in i matchen och man kunde senare i samma halvlek utöka ledningen till 2-0. Efter det kontrollerade man matchen och försvaret kunde för femte gången de senaste sex matchena hålla tätt bakåt. Efter en händelserik första halvlek var vasse Jordan Rhodes tillbaka på måltavlan och hans Sheffield hade en 2-1 ledning att försvara hemma mot Millwall. Bortalaget var något vassare i den andra men Wednesday kunde hålla undan, en skön seger efter två förluster och innan dess en oavgjord mot Barnsley. Tuff bortamatch nu och Villa känns för vassa för att Sheffield ska kunna stå emot. Vi spikar hemmalaget.

Barnsley – Birmingham

Barnsley har börjat plocka poäng och klättra lite i tabellen efter att bara ha förlorat en av de sex senaste matcherna och senast mot nästjumbon Burton blev det återigen seger i en målrik tillställning. Efter att ha tagit ledningen och tappat den två gånger om vart det 2-2 i halvtid och det var lägen åt båda håll. Med drygt 20 minuter kvar att spela drog Joe Williams in en härlig volley för bortalaget och efter det dog Burtons kämparglöd något och matchen slutade tillslut 4-2. Birminghams svårigheter i offensiven fortsätter och efter att man något förvånande klarat 0-0 hemma mot Villa åkte man återigen på en röd plupp i protokollet senast mot Brentford, där man blev mållösa för tredje matchen i rad. Man har dessutom anfallaren Isaac Vassell långtidsskadad efter matchen mot Villa. Fördel Barnsley här men vi tar med krysset på kupongen.

Bolton – Norwich

Efter den första segern för säsongen i matchen mot Sheffield Wednesday har Bolton kryssat i tre raka, men innehar alltäjmt sistaplatsen i tabellen. I bottenmötet med Sunderland senast vände man 1-2 till 3-2 strax över 20 minuter kvar att spela och såg ut att kunna gå mot ytterligare en trea. Med tio minuter kvar skulle dock McNair göra matchens sista mål för hemmalaget och Bolton fick nöja sig med en pinne även där. Norwich åkte på en förlust mot Arsenal i cupen och har efter det förlorat två tuffa ligamatcher. Först 1-2 mot Derby och senast 0-2 hemma mot serieledarna Wolverhampton, som var det bättre laget matche igenom. Norwich är dock ett klart bättre lag än Bolton och har bra chans att vända den dåliga trenden här. Rättvisa favoriter och vi spikar.

Derby – Reading

Derby har verkligen kommit igång den senaste tiden och kan stoltsera med sju obesegrade och fyra raka segrar. Först bröt man Norwich fina svit med 2-1 på bortaplan och senast besegrades Leeds, som man därmed passerade i tabellen för stunden, med samma siffror. Man vilade sin bästa målgörare, Matej Vydra, senast och i hans ställe klev Sam Winnall med två mål, varav ett på straff. Reading har vart skakiga men gjorde en bättre insats senast när man besegrade Nottingham med 3-1 på hemmaplan. Efter en väl genomförd första halvlek hade man ledningen med 1-0 och även om Nottingham började skapa fler chanser i den andra så stack man iväg till 3-0 innan gästerna fick ett tröstmål i slutet av matchen. Derby är heta just nu och är starka hemma. Reading har bättre kapacitet än vad tabellen visar, men har en riktigt tuff uppgift framför sig och vi spikar hemmalaget.

Ipswich – Preston

Två formsvaga lag gör upp när Ipswich, med fyra förluster på de fem senaste, tar emot Preston, med tre raka förluster i ryggen. Ipswich tog en seger mot bottenlaget Burton näst senast efter att ha vänt 0-1 till 2-1 under matchens sista 25 minuter, men åkte på ännu en förlust senast när man besökte Cardiff. Man gjorde en helt okej match men skapade för få lägen och lät Cardiff komma igenom för lätt. Preston har haft ett par tuffa matcher bakom sig, bland annat senast mot Aston Villa då man hade svårt att försvara sig mot bortalagets offensiv. Inte blev läget lättare med ytterligare två försvarare som tog plats på skadelistan. En jämn match mellan två svårbedömda lag och vi väljer att helgardera.

Millwall – Burton

Efter en seger mot Birmingham och en välspelad 0-0 match mot Cardiff, där man mycket väl kunde fått med sig tre poäng, åkte Milwall på en förlust borta mot Sheffield W senast. Man började matchen trögt och hamnade snabbt i underläge men jobbade till sig en kvittering bara tio minuter senare och jobbade sig in i matchen. Hemmalager skulle dock göra 2-1 precis innan paus och man fick återigen börja i uppförsbacke i andra. Man skapade lägen för att kvittera men kunde inte kovertera. Man fick dessutom Cooper utvisad i slutminuten, vilket gör att han inte är tillgänglig denna match. Burton har bara tagit en poäng de senaste sex matcherna och svårigheterna fortsätter. Laget fortsätter att släppa till alldeles för många lägen och mål till motståndarna och har offensiven är inte hetast i ligan direkt. Efter fem mållösa matcher i rad har man dock nu gjort tre mål på de två senaste och det är alltid något. Senast mot Barnsley hämtade man upp underläge två gånger om i den första halvleken och skapade faktiskt en del chanser framåt. Efter att gästerna gjort 2-3 gick dock luften ur och det slutade tillslut 2-4 till Barnsley. Att man iallafall fått igång något framåt är en start för Burton, men Millwall är klart det bättre laget och vi väljer att spika här.

Nottingham – Queens PR

Nottingham hade två raka segrar innan förlusten mot borta mot Reading senast. Det var hemmalaget som började bäst och hade ledningen i halvtid och Nottingham försökte sätta press och skapa anfall men fick se sig i underläge med 0-3 innan man fick in en reducering i slutet av matchen. En sämre insats än tidigare matcher och förlusten var rättvis. QPR har kommit igång och efter kryss mot bottenlagen Bolton och Sunderland har man vunnit två riktigt tuffa matcher, först mot Qolverhampton och senast mot Sheffield United. Man fick tidigt ett turligt mål efter att motståndarlagets målvakt kolliderat med en försvarare och Idrissa Sylla kunde sätta bollen i öppet mål och kunde sedan försvara sig väl och resultatet stod sig matchen ut. Nottingham blir små favoriter här men QPR är heta och vi plockar med alla alternativ på lappen.

Sheffield U – Hull

Sheffield förlorade inte bara matchen senast mot QPR, man förlorade också ledningen i ligan, där nu Wolverhampton toppar. Efter tre raka vinster så visade man inte samma glöd senast när man besöktre Queens Park Rangers senast och tidigt hamnade i underläge efter en oturlig situation där målvakten kolliderade med en egen försvarare och lämnade öppet mål till motståndaren som enkelt kunde sätta 1-0. Det var en slarvig eftermiddag överlag för Sheffield, som inte kom upp i samma nivå som tidigare och matchen slutade tillslut också 1-0. Hull åkte på sin andra raka förlust senast hemma mot Middlesbrough efter att ha hamnat i underläge med 0-2 i första halvleken och man hade problem att skapa ordentliga lägen mot ett tight bortalag. Man skulle reducera med 20 minuter kvar att spela men drygt tio minuter senare drog Michael Hector på sig ett rött kort och man gjorde 1-3 på den efterkommande straffen. Hector missar alltså även detta möte. Sheffield kom inte upp i nivå senast men är absolut det bättre laget och är rättvisa favoriter här. Vi testar spiken.

Stryktipset 216 kr

2

1x

1

1x2

1x

1

1x

2

1

1X2

1

1x2

1

Topptipset 72kr

X2

1x2

1

1x2

1x

1

1x

2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.