Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 43

Stryktipset promo

Veckans Premier League-matcher på kupongen bjuder på en knippe storfavoriter i from av Chelsea, Arsenal, City och Liverpool, där vi tror att ett utav lagen kan tappa poäng och höja utdelningen åt oss denna lördag. Liverpool har inte vart att lita på i år och vi försöker fälla storfavoriten på hemmaplan. I det alltid lika livliga Championship får vi se en hel del tuffa och svårlösta möten och vi har fått tänkta till rejält med var vi stoppar våra ack så värdefulla streck.

Bournemouth – Chelsea

Bournemouth har vaknat till och börjat plocka lite poäng där nere i botten. Senast tog man ledningen med två mål på två minuter i den första halvleken borta mot Stoke och trots att hemmalaget pressade på för kvittering så kom de aldrig närmare än 2-1. Efter det avancerade man i cupen efter att ha besegrat Middlesbrough med 3-1 hemma och hoppas säkerligen på att formen ska hålla i sig när Chelsea kommer på besök i helgen. Chelsea låg illa till ett tag hemma mot Watford senast då man tappade ledningen i slutet av första halvlek och sedan fick se gästerna ta ledningen med 2-1 i början av de andra halvleken och försvaret såg bitvis riktigt skakigt ut. Watford hade bud på fler mål men man lyckades samla laget och vända matchen till 4-2 efter två sena mål. Formen är något av ett frågetecken men här ska man vinna och vi sparar strecken till senare.

Arsenal – Swansea

Arsenal vann mycket rättvist i den senaste ligamatchen borta mot Everton och man genomförde matchen på ett mycket bra sätt, även om man hamnade i underläge tidigt. Man behöll lugnet och var de som skapade absolut mest framåt mot ett mycket formsvagt Everton. 5-2 skulle matchen tillslut sluta och efter en liten svajig inledning på säsongen verkar Arsenal ha hittat en formvåg att rida på. Man har vunnit sju av de åtta senaste och tar emot ett Swansea som har mestadels röda pluppar i protokollet den senaste tiden. Efter 1-2 hemma mot formsvaga Leicester i en match där man inte visade upp sig från sin bästa sida. Det var framförallt försvaret som läckte för mycket, vilket resulterade i 0-2 i den första halvleken och man saknade udden framåt för att kunna hota på riktigt. Man förlorade även mot United i veckan i cupen med 0-2 och vi tror på något liknande här. Arsenal har bra chans till full pott och vi spikar.

Crystal P – West Ham

Efter den förvånande segern mot Chelsea så har Crystal Palace fallit tillbaka i gamla mönster och borta mot Newcastle i ligan senast så blev det ännu en förlust och ännu en match utan att göra mål. Även om man visade lite anfallsvilja och skapade ett par chanser framåt så var effektiviteten inte som önskad och man hade inte ett enda skott på mål under matchen, som slutade 1-0 till hemmalaget. Efter det blev man utslagna i Carabao Cup efter at ha tappat 1-0 till 1-4 mot Championshiplaget Bristol City. Tränare Hodgson bytte ut nio spelare jämfört med senaste ligamatchen men resultatet uteblev och förlusten var rättvis. West Ham gjorde även de en sämre insats senast då man på hemmaplan fick stryk av Brighton med 0-3 och hemmafansen lät spelare och tränare höra vad de tyckte om lagets insats med burop och krav på tränarens avgång. Laget har bara åtta poäng efter nio omgångar och är nu nerdragna bland den massa lag som placerat sig i botten av tabellen. Palace har riktigt svårt att skapa något framåt och även om man blir knappa favoriter här hemma så ser vi inte några direkta lösningar på anfallsproblemen. West Ham känns snäppet vassare trots den sämre insatsen senast och vi spelar X2.

Liverpool – Huddersfield

Liverpool var slarviga i förlusten senast mot Tottenham och hamnade tidigt i underläge med 0-2, vilket skulle bli för tufft att hämta upp mot ett effektivt Tottenham. Man reducerade till 1-2 men skulle få se slutsiffrorna bli hela 1-4 i en match där Tottenhams Kane med sina två mål visade varför han hör hemma bland de bästa målskyttarna i ligan. Kanske hade man svårt att ställa om efter urladdningen i Champions League där man krossade Maribor med hela 7-0 bara dagarna tidigare. Nu tar man emot Huddersfield, som efter en tung period lyckades producera lite framåt och till och med ta tre poäng hemma mot Manchster United senast. Lagetgick upp i tvåmålsledning efter ett mindre lyckat ingripande från Lindelöf som missade att nicka bort en utspark, vilket resulterade i ett kanonläge som Depoitre förvaltade väl. Huddersfield stod sedan emot Uniteds press i den andra halvleken och tog tre rättvisa poäng från det tidigare obesegrade laget. En väl genomförd match och något positivt att bygga på. Liverpool blir klara favoriter på hemmaplan och vi tycker att procenten blir lite väl stora på hemmalaget som inte vart några vinstmaskiner såhär långt. Vi garderar med krysset som höjer utdelningen.

Watford – Stoke

Watford såg ut att kunna plocka poäng borta mot Chelsea senast och förtjänade inte att åka hem tomhänta. Man hade ledningen med 2-1 tidigt i andra och hade bud på fler mål för att stänga matchen. Chelsea backade hem och slarvade i försvaret men kvitterade med 20 kvar att spela och Watford började backa hemåt mer ju längre matchen led. Chelsea lyckades göra två mål efter den 87e minuten och det var besvikna miner hos Watford som efter en bra genomförd match fick åka hem med tomhänta. Innan dess hade man två vinster och en oavgjord och formen verkar sitta i. Stoke är riktigt forsvagt för tillfället och efter 2-7-överkörningen av City så föll man mot bottenkollegan Bournemouth med 1-2 hemma senast. Efter att ha släppt in två mål på två minuter i den första halvleken tog man sig samman något i den andra och började skapa lägen, men man kom aldrig närmare än 1-2 och laget har nu förlorat fem av sina sex senaste. Watford ska vara favoriter här och vi väljer att spika hemmalaget.

West Brom – Manchester C

West Bromwich har åtta raka utan vinst och det kommer inte bli lättare de kommande omgångarna då man ska ställas mot bland andra Chelsea, Tottenham och, nu på lördag, City. Senast blev det 0-1 förlust borta mot Southampton i en match där man hade svårt att skapa lägen framåt. I den första halvleken skapade man nästa ingenting alls och hotade inte hemmalagets försvar överhuvudtaget. I den andra klev man upp något men det var ändå värdarna som skulle ta ledningen och rättvist vinna matchen med fem minuter kvar att spela. City fortsätter att gå som tåget och visar upp ett skinande offensiv. De Bruyne är riktigt het för stunden och man kommer nog att kunna styra spelet på mittfältet lite som man vill här. Vi har svårt att se West Brom hota de ljusblåa här och slösar inga streck.

QPR – Wolverhampton

QPR vägrar att vinna och efter 1-1 mot nästjumbon Sunderland så blev det återigen samma siffror mot jumbon Bolton senast. Man hamnade i underläge efter drygt 20 minuter men pressade på för en kvittering i andra halvlek. Med tolv minuter kvar kom utdelningen och efter det var man laget som var närmast segern. Man fick dock alltså nöja sig med en poäng återigen och man har nu sju raka utan seger. Wolverhampton har tagit sig upp på förstaplatsen efter tre raka segrar i ligan och senast segrade man med 3-2 hemma mot Preston. Efter en lugn första halvlek gick man upp i tremålsledning i den andra då spelet öppnade upp sig. Preston pressade på och tog igen två mål men Wolves kunde inkassera ytterligare tre poäng. Efter det stod man i veckan upp bra mot City, som förvisso inte ställde upp med ordinarie lag, i cupen där man höll 0-0 matchen igenom innan man föll efter ett straffavgörande som slutade 4-1 till City. Ett av ligans starkaste lag och vi väljer att testa spiken här.

Reading – Middlesbrough

Två formsvaga lag som vi förväntar oss kommer att ligga högre i tabellen än vad de gör för tillfället när säsongen är slut. Reading har bara en vinst och tre förluster på de fyra senaste, men man har haft ett par tuffa matcher som slutat med uddamålsförluster. 1-2 hemma med Reading följdes upp med en seger borta mot Leeds, men senast blev det återigen förlust när glödheta nykomlingarna Sheffiel United stod för motståndet. Man var pressade större delen av matchen och ett 0-2 underläge blev för mycket att hämta igen i andra halvlek. Middlesbrough hade även de en tuff match senast då man tog emot Cardiff i en jämn tillställning. Gästerna avgjorde matchen på straff i den 84e minuten och Middlesbroughs vinstlösa svit förlängdes till fem. I veckans ligacupmatch mot Bournemouth bytte man ut i princip hela startelvan och blev besegrade med 1-3 i en match som inte säger mycket. Middlesbrough blir knappa favoriter men Reading verkar något mer på gång och vi väljer att stoppa in veckans första helgardering i detta svårlösta möte.

Burton – Ipswich

Burton är utan tvekan ett av de svagaste lagen i ligan just nu och det är ingen chock att de ligger under nedflyttningsstrecket. Man har nu sex raka utan vinst och i de fem senaste har man inte heller lyckats få bollen i mål. Man får inte alls spelet att stämma framåt och det ser alldeles för tafatt ut på mittfältet. Ipswich har halkat i tabellen efter en sämre period i resultatprotokollet. Man har haft tuffa matcher den senaste tiden och har nu tre raka förluster i ryggen. Man började bra mot Norwich senast och hade flera lägen att gå upp i ledning i den första halvleken, men momentum svängde något i den andra och gästerna tog ledningen med dryga halvtimmen kvar och stängde igen efter det. Lättare motstånd nu och det känns som en seger ligger på lut. Vi spikar tvåan.

Cardiff – Millwall

Cardiff föll överraskande mor Birmingham för två omgångar sedan men repade sig borta mot Middlesbrough senast där man efter en tuff match kunde avgöra på straff med fem minuter kvar att spela. Man ligger tvåa bakom Wolveerhampton i tabellen och trots en missberäkning näst senast så verkar formen inte svikta. Millwall är lite upp och ner och har svårt att hålla nivån uppe. Efter två raka förluster var man dock tillbaka i vinnarcirkeln senast efter 2-0 hemma mot Birmingham. Man tillät inte gästerna att hota allt för mycket och kunde ta en hyfsat bekväm seger framför hemmafansen. Cardiff ska givetvis vara favoriter här men Millwall har potential att hämta och blir något underskattade. Vi garderar med krysset.

Norwich – Derby

Tuff match mellan vå formstarka lag som är på väg uppåt i tabellen. Norwich förlängde sin svit till nio raka utan f örlust i och med segern mot Ipswich i den senaste ligamatchen och man har visat att det krävs mycket för att rubba laget. I veckan bröts dock den sviten lite oturligt efter att man föll i ligacupen med 1-2 efter övertid mot Arsenal. Man gjorde en mycket bra match och hade ledningen, med bud på mer, fram till minut 85 då Nketiah klev fram och kvitterade. Samma man skulle sedan sätta vinnarmålet på lvertid och Norwich fick lämna cupen. Derby har efter tre raka oavgjorda nu två raka 2-0 segrar bakom sig, senast hemma mot Sheffield W. Man gjorde mål på straff redan i den femte minuten efter att Loovens blivit utvisad för gästerna, men trots en man mer på planen så psleade man slarvigt och kunde inte kontrollera matchen som man ville. 2-0 skulle dock komma med fem minuter kvar att spela och ytterligare tre poäng var ett faktum. Norwich ska vara favoriter hemma men Derby kan mycket väl hota i en på förhand jämn tillställning och vi väljer att helgardera.

Preston – Brentford

Ännu ett svårlöst möte mellan två starka lag, där framförallt Preston visar upp en riktig kanonform. Efter hela nio obesegrade matcherbröts sviten senast i en tuff match borta mot Wolverhampton. Efter en jämn och ganska händelsefattig första halvlek öppnade spelet upp sig i den andra och trots att man hamnade i ett tremålsunderläge så tog man sig samman och började avancera för reducering. Man gjorde det bra och tog igen till 3-2 men lyckades inte knipa poängen. Brentford är det många sägerär underskattade och jag håller med. Man borde legat högre i tabellen men har kryssat sig igenom matcherna alldeles för mycket. Tre kryss har det också blivit på de fem senaste matcherna, men den goda nyheten är att de andra två slutat med segrar. Efter 1-0 hemma mot Millwall hämtade man upp 1-3 till 3-3 senast mot bottenlaget Sunderland. Misstag blev kostsamma i början av matchen och sett till hur matchen såg ut så borde man åkt hem med tre poäng. Man kan mycket väl knipa poäng här men att ta alla tre av Preston på bortaplan blir inte lätt. 1X.

Sunderland – Bristol C

Sunderland är fortsatt nere i botten av tabellen, men kan iallafall glädja sig åt att man tagit sig ur den värsta svackan och samlat ihop tre raka oavgjorda. Senast mot Brentford blev man bjuda på väldigt mycket och hade ledningen med 3-1. Trots detta lyckades man inte hålla ledningen och man skapade inte mycket själva framåt. Matchen slutade tillslut 3-3 och insatsen måste nog ändå ses som en besvikelse. Bristol trodde vi på i mötet med Leeds i senaste ligamatchen men skador störde och efter en skakig inledning låg man under med två mål efter knappa kvarten spelad. Uppförsbacken blev för stor och det var inte en av de bättre dagarna på jobbet för laget, som innan dess hade tolv raka utan förlust. Man revascherade sig i cupen där man slog ut Crystal Palace med 4-1 och det var aldrig något snack om saken. Bristol blir lite väl lågt spelade ser det ut som och vi stoppar gladeligen in spiken!