Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 41

Stryktipset promo

Som väntat blev det låg utdelning senast då VM-kvalet tog upp större delen av kupongen och många stora favoriter höll för trycket. Vi prickade i alla fall in 13 rätt och fyllde på spelkassan med ett par hundralappar. 580 kr betalade 13 medan 12 gav 18 kr. Ingen utdelning på tio och elva ger extra pengar och en jackpot på cirka 13 miljoner denna vecka. En svårlöst kupong denna vecka ger förutsättningar för bra utdelning och vi har ett par idéer vi tror på.

Watford – Arsenal

Watford har hämtade sig bra efter 0-6 förlusten mot City och har efter dess segrat mot Swansea efter mål i slutminuterna och senast innan landslagsuppehållet blev det 2-2 borta mot West Brom, även där efter ett sent mål. Man hamnade tidigt i underläge med 0-2 men fortsatte att spela sitt spel och satsa framåt. Man reducerade innan halvtid och i den 95e minuten kom kvitteringen via nyförvärvet Richarlison, som är het just nu. Arsenal kommer in till matchen med fin form och har sex vinster och en oavgjord på de sju senaste, det enda poängtappet kom i en yuff bortamatch mot Chelsea som slutade 0-0. Senast besegrades Brighton bekvämt med 2-0 när Wenger firade 21 år i Arsenal och den fina formen står sig. Man ska vara favoriter här och vi spikar.

Burnley – West Ham

Burnley går bra i ligan och har bara förlorat en match såhär långt i år. Efter den förlusten har man radat upp sju raka utan att bli nollade och har snott poäng av bland andra Tottenham, Liverpool och nu senast Everton, som besegrades med 1-0. Man tog ledningen efter fint lagspel i minut 21 och kunde sedan försvara sin fördel matchen ut. West Ham har vaknat till något efter en tung start och gått från noll poäng till sju poäng de senaste fyra omgångarna. Man föll näst senast mot Tottenham men revascherade sig hemma mot Swansea när man vann med 1-0 efter ett mål i 90e. Laget är fortsatt under press, även om det kanske lättade något med senaste vinsten, och man måste höja nivån på sitt spel för att inte dras ner i botten ordentligt. Tufft att ta tre poäng här och vi väljer bort tvåan.

Crystal P – Chelsea

Sju raka matcher utan poäng och sju raka matcher utan att göra mål är Palace ”svit” såhär långt i ligan och snacka om att man har det svårt just nu. Näst senast föll man med 0-5 mot City och efter det föll man mot ett annat Manchesterlag, alltså United, med 0-4. Och inte blir det lättare nu när Chelsea kommer på besök och det är den tredje raka matchen där man bjuds på toppmotstånd. Chelsea föll även de senast mot City, siffrorna där var dock mildare 0-1. Innan dess besegrade man Atletico i Champions League-gruppen och vi har svårt att se annat än tre poäng här. Vi spikar tvåan och går vidare.

Man City – Stoke

City är allt annat än lättstoppade just nu och man har hållt nollan i sex av de sju senaste matcherna, där man har en målskillnad på hela 25-1. Seger och hålld nolla blev det även mot Chelsea senast där Kevin De Bruyne satte segermålet 1-0 i 67a minuten. Det kunde dock vart större siffror än så och City stod för en riktigt fin insats som yterligare bekräftade att de andra lagen har en riktigt svår nöt att knäcka. Stoke fick äntligen med sig tre poäng efter fem vinstlösa matcher när man besegrade Southampton med 2-1 hemma senast, men det finns mer att önska spelmässigt från detta gäng. Man saknar fortsatt kaptenen Shawcross och att man ska rubba City här känns långsökt. Spik.

Swansea – Huddersfield

Viktigt möte mellan två lag som vill vända en dålig trend och få formkurvan att peka uppåt efter en tuff period. Marton Olssons Swansea har bara fått med sig fem poäng efter sju matcher och har två raka förluster bakom sig när man tar emot Huddersfield, som efter en bra start har hamnat i en tuff period och har ett dystert skadeläge i truppen. Swansea kommer som sagt in med två raka förluster och bägge dessa har kommit i matchens sista ordinarie minut, och det är tunga poäng som försvunnit. Mot West Ham senast blev det 0-1 efter tveksamt försvarsspel på en crossboll i matchens sista minut och såna missar har man inte råd med om man vill undvika nedflyttning även i år. Huddersfield har hamnat i en riktigt svacka och dras med många skadeproblem i truppen som försvårar läget ytterligare. Man har sex raka utan vinst i ligan och cupen och har bara lyckats göra ett mål under dessa matcher. Offensiven saknar udd och även om man visade vilja och vågade attackera i 0-4 förlusten senast mot Tottenham så fick man inte in någon boll. Sex spelare saknas inför mötet med Swansea och vi har svårt att se att de får med sig alla poäng härifrån som läget ser ut. Vi plockar bort tvåan och spelar 1X.

Tottenham – Bournemouth

Tottenham hade 3-0 efter 23 minuter mot Huddersfield senast och matchen var över innan den ens hann börja. Harry Kane var återigen på måltavlan med två fullträffar och laget har nu sex vinster och två oavgjorda på de åtta senaste. Man ligger trea i tabellen och får till detta möte tillbaka Aurier i backlinjen efter avstängning. Bournemouth gjorde en bra match mot ett svajigt Leicester senast och skapade många chanser att trycka dit en boll men fick tillslut nöja sig med 0-0 och en poäng. Det var lagets fjärde poäng för året och man ligger fortsatt näst sist i tabellen. Tottenham borta blir för tufft och vi slösar inga streck.

Barnsley – Middlesbrough

Barnsley fick med sig tre sköna poäng senast efter tre raka förluster och en oavgjord. Man besegrade Millwall på bortaplan med 3-1 efter en händelserik match, med bland annat ett straffmål för vardera lag och en tränare uppvisad på läktaren. Barnsley var det lag som skapade de bästa chanserna och kontrollerade boll bäst och förtjänade tre viktiga poäng efter entung period. Middlesbrough ligger längre ner i tabellen än vad vi väntat oss i det här läget men har haft ett par tuffa matcher mot Fulham och Norwich innan man kryssade senast mot Brentford. Man gjorde för många misstag med bollen som blev kostsamma och hamnade i underläge två gånger om men kom tillbaka båda gångerna i en match som slutade 2-2. Man är det bättre laget och trots bortaplan har man bra chans att ta tre här. Vi testar spiken.

Brentford – Millwall

Brentford har ett bra lag och lär sluta högre i tabellen än vad man ligger just nu, man har haft det jobbigt med skador, något som dock börjar ljusna. Macleod, Vibe och kapten Egan är alla tillbaka och det är spelare som saknats. Efter 3-0 segern mot jumbon Bolton har man kryssat mot både Derby och Middlesbrough. Nu står nykomlingen Millwall för motståndet och de kommer in med en 1-3 förlust mot Barnsley bakom sig. Man får in lite ny energi framåt när anfallaren Tom Elliot kommer tillbaka men har drabbats av bekmmer i backlinjen då Webster ser ut att bli borta resten av säsongen. Man har inte vunnit på bortaplan såhär långt i år och vi räknar inte med en seger här heller.

Fulham – Preston

Fulham är ett av de bästa lagen i ligan och lär absolut vara med och slåss om uppflyttningsplatserna vid säsongens slut. Efter en tuff kryssmatch mot Middlesbrough har man tagit två raka segrar efter 3-1 borta mot Nottingham och 2-1 borta mot QPR senast. Man är i bra slag och får nu tillbaka Rafa Soares efter skada och kanske får vi se backen göra debut mot Preston. Preston har åtta raka utan förlust, men fick bara med sig ett oavgjort mot nästjumbon Sunderland senast. Backen Darnell Fisher drog även på sig sitt femte gula och missar därmed detta möte. Fulham blir en tuff nöt att knäcka hemma, men vi garderar upp med krysset.

Sheffield U – Ipswich

Nykomlingarna Sheffield har börjat överraskande bra och ligger trea i tabellen med 21 poäng. Senast föll man dock på bortaplan mot Nottingham trots en bra genomförd match där man fötjänade minst en poäng. Man saknar viktige mittfältaren Paul Coutts som är avstängd i helgens möte med Ipswich. Ipswich ligger tre poäng bakom i tabellen efter att även de förlorat sin senaste match. Man föll med 1-3 mot heta Bristol City, men gjorde en bra andra halvlek men kunde inte vända det 0-2 läge man hamnat i. Man är dock fortsatt i bra form och vi tycker hemmalaget blir väl stora favoriter i denna tuffa match. Vi helgarderar och hoppas på att Ipswich kan höja utdelningen åt oss.

Sunderland – QPR

Sunderland ligger näst sist i tabellen och har inte segrat sedan inledningsmatchen mot Norwich. Senast blev det dock en poäng efter att först ha tappat ledning och sedan kommit tillbaka från underläge i 2-2 matchen mot Preston. Skön poäng efter att ha släptt in fem mål mot Ipswich matchen innan. QPR stod upp bättre än väntat mot Fulham senast, trots 1-2 förlust. Man satsade framåt och skapade fina lägen, men det räckte inte hela vägen. Sunderland blir favoriter hemma men vi plcokar bort ettan och spelar X2.

Häcken – Eskilstuna

Häcken har en tuff uppgift framför sig för att försöka ta sig in bland topp tre och Europaplatserna efter hela 1-6 mot toppkonkurrenten AIK och 0-0 senast mot Östersund. Man har fem poäng upp med fyra matcher kvar att spela och ska man ha chans måste det bli poäng i matcher som denna. Man skapade många lägen mot Östersund senast, men fick också många mot sig i en mållös match och effektiviteten måste bli bättre om det ska bli Europaspel. Eskilstuna hade en livsviktig match mot bottenkollegan Jönköping senast och vi trodde på tre poäng. Det såg länge ut att bli så med i matchens 82a minuten kvitterade Jönköping och behöll sex poängs avstånd ner till Eskilstuna, som jagar playoffplatsen. Även om Eskilstuna gjort det bra de senaste matcherna så tror vi hemmalaget tar hem full pott här och väljer att spika.

Östersund – Örebro

Efter 0-0 mot Häcken i senaste ligamatchen har man nu en bra bit upp till Europaplatserna, som ser allt mer avlägsna ut. I årets Europaspel går det dock lysande och man vann även senast med 1-0 hemma mot Hertha Berlin. Man avancerade också i Cupen i veckan efter 0-2 borta mot Härnösand. Örebro besegrade först Sirius med 4-3 borta och senast blev det 1-0 hemma mot formstarka Kalmar. Viktiga Igbonanike har vaknat till ordentligt och gjorde mål för tredje matchen i rad. Teoretiskt sett har man chansatt nå Europa, men det ska vääldigt mycket till för att så ska ske med elva poäng att ta igen. Östersund ska vara favoriter men Europaspelet tar mycket fokus och Örebro känns på gång. Vi garderar med krysset då favoritskapet kanske blir lite väl stort här.

Stryktipset 192 kr

2

1x

2

1

1x

1

2

1x

1x

1x2

X2

1

1x

Topptipset 54kr

2

1x2

2

1

1x2

1

X2

1x2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.