Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 12

Stryktipset promo

Det är VM-kval och därmed landslandsuppehåll i de stora ligorna vilket innebär att vi, förutom de europeiska VM-kvalmatcherna, får se en hel del matcher från League One på veckans kupong. Det är därmed inte en helt lättlöst omgång som står på schemat. Här kommer 1x2.se's tipsförslag inför helgen!

Den första matchen på kupongen är den mellan Sverige och Vitryssland, en match där Sverige bör plocka med sig tre pinnar inför hemmapubliken. Man har gjort det bra i de första kvalmatcherna utan Zlatan och ligger på sju poäng, lika många som Holland på andraplatsen. I den senaste matchen blev det dock förlust med 2-1 mot gruppettan Frankrike efter en bra första halvlek och en mindre bra andra halvlek. Vitryssarna inledde kvalspelet med en 0-0 match mot samma fransmän, men efter det har det enbart blivit ytterligare en poäng, mot Luxemburg. Ska Sverige ta sig vidare från denna grupp så har man inte råd med poängtapp i matcher som denna, även om Guidetti inte finns tillgänglig. Spik.

Bulgarien och Holland håller alltså till i samma grupp som Sverige och Bulgarerna ligger på fjärdeplatsen, en poäng bakom duon Sverige/Holland. Man har en seger mot Luxemburg och senast besegrade man även Vitryssland med 1-0. Nu tar man alltså emot ett Holland, som är långt ifrån det lag man en gång var, hemma på Vasil Levski National Stadium. Holländarna har gjort det okej i kvalet och samlat sju poäng utan att briljera. Man är ändå en klass över Bulgarien, som även saknar sin lagkapten Svetoslav Djakov i detta möte, och bör kunna ta tre poäng trots bortaplan. Krysset lockar till gardering, men vi sparar det till matcherna längre ner.

Schweiz har tagit full pott i sina fyra inledande matcher och leder gruppen med tolv poäng. Före Portugal på nio poäng. Man besegrade just Portugal i första matchen med 2-0 och har sett bra ut mot lättare motstånd efter det. Lettland har inte haft det lika lätt och efter den inledande 1-0 vinsten mot Andorra så har det blivit tre förluster och 1-8 i målskillnad. Borta mot Schweiz tar man inte heller poäng.

Tvåan i Grupp B, Portugal, tar emot Ungern som ligger en plats och två poäng bakom i tabellen. Portugal inledde kvalet med en förlust mot Schweiz men har sedan dess tagit tre fina segrar och har i dessa matcher hela 16-1 i målskillnad. Ungern har även de en förlust mot Schweiz, 3-2 slutade den matchen. I de resterande tre matcherna har man dock hållit tätt bakåt och plockat sju pinnar. Portugal förlorar Nani men blir förstärkta av Pepe och Joao Moutinho inför detta möte och bör vara favoriter. Ungern är dock inte ofarliga och vi tar med krysset som kan höja utdelningen en del.

Belgien har gått som tåget i detta VM-kval och man har fyra segrar och hela 21-1 i målskillnad. Det enda insläppta målet kom senast mot Estland, där man vann med 8-1. Gästande Grekland ligger tvåa i gruppen, två poäng bakom. Man har bara släppt in två mål i kvalet, men saknar i detta möte två viktiga försvarsspelare i förstemålvakten Karnezis och mittbacken Papadopoulus. Belgarna blir för mycket i detta möte och vi spikar ettan.

Cypern och Estland har båda tre poäng och ligger på plats fyra respektive fem i Grupp H, bägge lagen har tagit sina segrar mot jumbon Gibraltar. Cypern spelade senast mot just Gibraltar och fick med sig 3-1, medan Estland åkte på en rejäl kalldusch mot Belgien då man förlorade med 8-1. En jämn match där Cypern bör vara knappa favoriter till segern och vi garderar med krysset.

Fleetwood ligger trea i tabellen och jagar direktuppflyttningsplatserna, dit man har fyra poäng att ta igen. Man reser nu för att möta Bury, som ryckt upp sig på slutet och skapat en liten, liten lucka ner till nedflyttningsplatserna i den tuffa bottenstriden. Man har hållt nollan i tre raka matcher och tog senast en poäng mot Millwall. Fleetwood har dragits med en del skador i truppen och fick bara med sig en poäng senast mot mittenlaget Wimbledon. Vi utgår från tvåan med garderar upp med krysset.

Matchen kommer att lottas och fördelningen ser ut som följande: Elva lotter för Charlton, tre lotter för krysset och två lotter för MK Dons. Vi sätter en spiketta på denna match och hoppas lotten faller vår väg.

Hemmalaget Chesterfield har fyra vinstfria matcher bakom sig och närmar sig nedflyttning allt mer. Man ligger just nu näst sist och har tio poäng upp med en match mer spelad för att säkra kontraktet. Senast blev det förlust mot Bristol och läget ser allt mörkare ut. Gästande Rochdale jagar uppflyttning och verkar efter en tyngre period ryckt upp sig en del. Näst senast vann man med 4-1 mot Gillingham och i tisdags blev det 3-3 mot Millwall, som även de jagar uppflyttningen. Målskyttet verkar vara på gång och man bör vinna denna match. Spiktvåa.

Coventry har inte alls sett bra ut i år och trots en seger i veckan mot Port Vale så krävs det ett smärre mirakel för att jumbon ska undvika nedflyttning denna säsong. Man har haft problem med målskyttet och innan segern hade man fyra matcher i rad utan att göra mål. Nu får man tillbaka anfallarna Beavon och Thomas, medan Marcus Tudgay är tveksam till spel. Bristol knackar på dörren till playoffplatserna och om någon ska öppna bör det bli seger här. Man har haft en förmåga att kryssa sig genom matcher, men vi litar på att de gör sitt jobb här och spikar bortalaget.

Det är två svajiga mittenlag som möts i denna match och det är inte helt lätt att avgöra utgången. Gillingham hade två raka segrar i bagaget innan man åkte på två storförluster mot Bolton (0-4) och Rochdale (1-4) i de senaste matcherna. Man jobbar för att försöka hålla avståndet till nedflyttningsplatserna och tränaren Ady Pennock har uttalat sig om hur viktig lördagens match är för just detta. Peterborough ligger på en tolfteplats men har fem raka matcher utan vinst i bagaget och man har tappat en del mot lagen ovanför. En helgardering känns helt rätt.

Om en helgardering kändes rätt i förra matchen så gör det så även här. Det är två tighta lag med hyffsad form som möts och viktiga poäng på spel, kanske framförallt för Oxford i jakten på playoff. Bortalaget saknar dock succéspelaren Ryan Ledson, som är uttagen till U20-landslaget, och åkte på en förlust mot Bolton med 2-4 i tisdags. Denna match kan sluta precis hur som helst och vi stoppar in ännu en helgardering.

Den sista matchen är också en klurig sådan. Wimbledon har gjort det bra på slutet och efter en derbyseger mot Milton Keynes med 2-0 så kryssade man senast mot topplaget Fleetwood, då man än en gång höll nollan. Southend ligger efter två raka segrar mot Coventry och Walsall just nu på den sista playoffplatsen, har inte vart helt övertygande. Vi plockar bort tvåan och hoppas att Wimbledon kan knipa minst en poäng här på hemmaplan.

Stryktipset (144 kr):

1
1
2
2
3
1
4
1
X
5
1
6
1
X
7
X
2
8
1
9
2
10
2
11
1
X
2
12
1
X
2
13
1
X

Topptipset (108 kr):

1
1
X
2
1
X
2
3
1
4
1
X
5
1
6
1
X
2
7
1
X
2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Susarn
  • 50
    andelar
  • 249 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Susarn
Susarn
Expert på 1x2.se
12 miljoner JP, Susarns egen Red.
Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt