Speltips: Inför: Liverpool - Arsenal

Det börjar lukta kris i Liverpool-lägret, när man efter förlusten mot Leicester såg sig själva halka ned till 5:e plats i tabellen. Klopp har nu på samma tid som Rodgers lyckats ta mindre poäng än den sistnämnda och förlusten mot Leicester var rakt av katastrofal. På Liverpools pluskonto kan man dock lägga att laget ständigt under hela säsongens gång lyckats förbättra sig flertalet nivåer varje gång motståndet blivit mer namnkunnigt. Arsenal har i nuläget sin "patenterade" fjärdeplats, men är endast en pinne ovanför just Liverpool.

Liverpool
Varför det går som det gör för Liverpool efter nyår är svårt att säga. Man har visserligen haft en del manfall, men det är samtidigt oacceptabelt dåliga resultat man levererat. Laget har spelat blott två bra matcher på över två månader, och dessa var mot Chelsea samt Tottenham. Som ovan nämnt är väl just den faktorn att man spelat bra mot de enda två riktigt lagen man mött under hela perioden, det som verkligen talar i Liverpools favör inför den här drabbningen. Det och att hemmaplan brukar väga tungt i den här typen av matcher.

Mot Leicester låg Liverpool under med 2 bollar i paus, och faktum är att det hade kunnat vara det dubbla. Mignolet stod för ett par riktigt fina räddningar, för att minska skadan någorlunda. Det var först när det stod 3-0 till Leicester som Liverpool börajde bilda något form av tryck, mycket också för att Leicesterl backade tillbaka med hela laget för att tryggt kunna förvalta sin jätteledning. Sista 30 var Liverpool iallafall okej, och Coutinho fick sätta en efterlängtad strut. Den struten kanske faktiskt kan ge brassen precis det självförtroendet han behöver, och Liverpool behöver, inför Arsenalmatchen.

Pressen på den hyllade Jurgen Klopp ökar drastiskt och skulle Liverpool missa Champions League är det frågan hur fansen reagerar. Man lär knappast sparka honom oavsett då han som bekant är en tränare som bygger långsiktigt, men ändå, missar han Champions League får det nog ändå ses som ett misslyckande. Faktum är ju också att Klopps sista säsong i Dortmund var katastrofal, så han har en del att bevisa framöver, den gode Klopp.

På skadelistan ser det varken katastrofalt eller bra ut för Liverpool. Framförallt är det den ständigt skadade Sturridge och Lovren som saknas. Sturridge hade förvisso problem att ta sig in i elvan även då han var frisk, men visst är det ett avbräck oavsett. Lovren däremot får ses som ett stort avbräck med tanke på att Liverpools defensiv för det mesta ser totalt anskrämlig ut. Lucas som mittback, exempelvis, har visat sig vara ett minst sagt misslyckat experiment.

Senast dessa bägge lag möttes så drog Liverpool det längsta strået i en fullständigt galen tillställning, som slutade 3-4 på Emirates. Hemma på Anfield har Liverpool dock inte slagit Arsenal sedan den 2:a Augusti 2014.

Arsenal

Om den gode Klopp börjar bli aningen ifrågasatt, så kan man väl lugnt säga detsamma om Arsenal-legenden Wenger, som väl varit ifrågasatt i fem år nu. Att Arsenal har mycket att tacka honom för är odiskutabelt sant, men snart måste droppen vara rågad även för de flesta gunners-fans. Wenger har gjort ett stabilt jobb och tagit Arsenal till Champions år ut och år in, men utan nå titeln på tvåsiffrigt med år nu. Någonstans måste Arsenal, som är en storsatsande klubb, ha lite större ambitioner än så. Speciellt då man kontinuerligt dessutom åker ur relativt tidigt i Champions League.

Arsenal har likt Liverpool också varit inne i en svacka nyligen, även om den inte varit riktigt lika djup som Liverpools. Man förlorade med 3-1 mot Chelsea och blev därmed mer eller mindre avhängda från titelracet, såvida inte Chelsea klappar ihop fullkomligt, men det känns onekligen otroligt. Det blev dock en enkel seger senast mot Hull och Wenger är nu tillbaka från sin avstängning, vilket laget garanterat mår bättre av. Matcherna utan Wenger vid sidlinjen var rakt av katastrofala för Arsenals del.

Det här är tveklöst en match som betyder mer än mycket för bägge parter, då det förlorande laget sätter sig själv i makaber sits utanför Champions League. Vid Arsenal-vinst kommer laget att skapa sig en lucka bestående av fyra poäng ner till Liverpool, men frågan är hur mycket Gunners bör riskera, och hur mycket man vågar gå för hela kakan. Ett kryss hade trots allt Arsenal mått bättre av i den här matchen. En bortamatch mot Liverpool är alltid oerhört tufft, oavsett hur illa det går just för stundo, För Liverpool.

På Arsenals skadelista ser det förhållandevis bra ut. Ramsey saknas, och Cazorla saknas sedan länge. De bägge är förvisso bra spelare, men långt ifrån Arsenals bästa.Den det mesta hänger på nuförtiden är Alexis. Spelar Alexis bra, då fungerar Arsenal. De matcher Alexis bleknar i, så följer hela laget efter. Özil är en annan som kan bära matcher själv, men dessa prestationer börjar bli alltmer sällan och Özil ses ständigt på videoklipp efter de olika matcherna mest stå still och tycks ofta strunta i allt vad kämpa heter.

Slutsats
Liverpool har varit bedrövliga sedan starten av 2017, det går verkligen inte säga något annat. Ljuspunkterna har varit extremt få, men samtidigt har samtliga ljuspunkter varit mot toppkonkurrenterna. Den egenskapen, att iallafall kunna höja sig när pressen är som störst, är givetvis något som kommer in väldigt händigt när det 19:30 på Lördag ska sparkas fotboll på Anfield.

Liverpool har, iallafall framåt, full kraft även om Sturridge saknas. Precis som vanligt med Liverpool så känns det också som att hela laget står och faller på om man lyckas göra minst två strutar framåt eller ej. Mål mot Arsenal, det vet man dock hur man gör. På de senaste två matcherna mot Arsenal har Liverpool lyckats göra sanslösa sju kassar. Det är är väl föga troligt att vi återigen får se en match med 6 mål eller mer mellan dessa bägge lag, men att vi får en fartfylld och chansrik match känns nästan garanterat. Mest eftersom att bägge lagens absolut främsta kvalitéer ligger på den offensiva planhalvan och bägge har försvar som emellanåt definitivt kan ifrågasättas.

Liverpool har absolut ingenting för att försöka spela på resultat och ta det lugnt i den här matchen. Laget är bedrövligt på egen planhalva utan boll och således lär man göra allt i sin makt för att ha så mycket bollinnehav som möjligt. Arsenal är å sin sida sannerligen inte kända för att spela på resultat, oavsett tabell-läge och motstånd. Många menar att Arsenal, med en gnutta mer taktiskt tänkande i den här typen av bortamatcher, för längesedan hade kunnat vinna ligan igen.

Det är onekligen uppdukat för en fantastisk fotbollsmatch mellan dessa enorma rivaler. Matchen i sig är en riktigt 6-poängsmatch, sett till tabell-läget, men därtill kan man givetvis också addera den extrema rivalitet mellan Arsenal och Liverpool. Det är väl kanske inte riktigt lika hett som Liverpool - United, men inte heller inte långt därifrån.

Ingenting talar för en tråkig match. Bägge lagen har som ovan nämnt alla sina styrkor framåt i banan och det vore väl mer eller mindre genomkorkat att försöka spela ett spel där svagheterna blottas. Vidare så är detta en match som historiskt sett innehållit väldigt mycket mål, och väldigt mycket drama.

Det är svårt att motivera varför Liverpool borde vinna den här matchen, men ändå går det inte skaka av sig känslan, den där känslan som får en att återigen tro att Liverpool ska höja sig i en stormatch. Anfield kommer att koka som aldrig förr och nerven i den här matchen kommer att vara speciell, med tanke på det utsatta läget för bägge klubbar. Vi har två lag under stor press, två tränare under stor press och 3 massiva poäng på spel. Ingenting bör kunna gå fel, iallafall inte om man primärt är ute efter ren och skär dramatik och härlig fotbollsunderhållning!
Liverpool må vara i urtaskig form, men att Arsenal ska ta alla tre poäng känns ändå relativt osannolikt.

2-1? 2-2?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.