Speltips: Speltips Tennis: Begemann/Polasek - Escobar/Galdos

Hej,

Speltipset som skrevs igår spelades tidigt svensk morgon idag och på vilket sätt det spelades. Totalt dominanta Court/Sweeny och segersiffrorna skrevs till 6-4 6-2, en siffra som kunde ha varit väldigt mycket större egentligen. De hade sina chanser om vi säger så. Skönt att i alla fall få en trevlig start på veckan, det är viktigast.

Begemann/Polasek - Escobar/Galdos (1) 2-0 @ 2.00

Turnering: Challenger Monterrey

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 23:30

Vi kliver vidare till Sydamerika och Challenger nivå inför veckans andra speltips. Mexiko är kvällens huvudmål och en intressant match där jag tycker vi har en stor favorit att spela på och så även anledningen till att jag väljer att spela en spelform som sällan skådas här: nämligen 2-0 eller "raka set" som man kan uttala det i folkmun om man vill.

Enorm rutin från högre nivå

Vi ska spela på två spelare som hållt på ett tag nu och spelat professionellt. 34 respektive 33 år har de nu fyllt, Begemann och Polasek, där båda haft rätt så bra karriärer att se sig tillbaka om. Ungefär runt 30 i världen har de båda som karriärsbästa och det är två som i stort sett bara agerat som dubbelspelare under alla dessa år. Det finns en enorm rutin från högre nivå på dom båda och det är mycket av anledningen varför jag väljer att backa dom idag.

Polasek gjorde comeback så sent som i somras och som han har gjort det! Bara sex förluster och över 30 vinster där han plockat både futurestitlar och challengertitel med olika partners. Det har gått helt okej för Begemann med men visst är det så att vissa resultat kanske varit lite sämre. Trots det en Challenger titel i somras och en del spel har det varit på ATP-nivå under året.

Underlaget en nackdel för motståndarna

I motståndet finner vi sydamerikanska Escobar och Galdos. Två spelare som ofta hållt till på Challengern men då i form av mellannivå. Rätt bra ranking på dom båda efter ett par turneringar i dubbeln men idag tycker jag det ska vara klasskillnad rakt igenom.

Galdos har inte spelat sedan tidigt i sommar någon dubbel. I grunden en dubbelspecialist som i stort sett tagit alla poäng hemma i Sydamerika där nivån varit lite sämre än standarden här. Galdos är också en typisk sydamerikan i spelet, gillar lite långsammare underlag där han kan få duellera en del. Ingen jätteserve heller så just här i Monterrey kommer det vara en nackdel för honom.

Escobar tycker jag är bäst av dom. Har collegespel i ryggen vilket gjort honom till en mångsidig spelare. Gör sig riktigt bra med sin landsman Quiroz i många turneringarna, som exempelvis Columbus häromveckan där man gick till final. Annars tycker jag inte resultaten skrämmer och jag har lite svårt att se hans kontinuitet i spelet. Det pendlar ofta och här med en ny partner denna vecka tror jag det kan ställa till problem.

Jag har svårt att se Begemann/Polasek förlorar det här. Underlaget en fördel för båda som servar bra, man har stor rutin på hög nivå och man är helt enkelt individuellt mycket bättre dubbelspelare. Enda nackdelen är om man inte riktigt är med i början och inte får in servarna, då är 2-0 speltipset väldigt hotat, annars ser jag inte några större risker utan tycker 2-0 spelet borde vara nere på 1.8 för mer korrekt värdering.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt