Speltips: Dodig/Pavic - Bryan/Harrison

Hej,

Det gick bra även i senaste inlägget där Kelly/Lovett var fullständigt dominanta och körde över Ianakiev/Mercier. Otroligt skönt att återigen sitta rätt på en sån match när verkligen allt sitter. Kelly/Lovett fortsatte sin vecka i bästa möjliga mån när man igår vann hela turneringen. Väldigt välförtjänt och kul för dom.

Dodig/Pavic - Bryan/Harrison (1) @ 1.909 Turnering: Davis Cup Spelbolag: Pinnacle Sports Värdering: 5/10U Spelstopp: 14:00

Vi tittar idag till en av de lite större scenerna som tennis har att erbjuda. Den här helgen avgörs det vilka länder som ska ställas i Davis Cup finalen när semifinalerna nu inleds. I ena har vi Kroatien - USA och i den andra Frankrike - Spanien, så det är riktigt hög kvalitativ tennis med enormt mycket passion som vi erbjuds att åskåda denna helg.

Jag vill inleda med att säga att det finns en risk att spelet blir void. Detta på grund av att båda länderna får göra förändringar fram till precis innan matchstart. Jag kan tycka ändå att detta är två par med rätt stor sannolikhet att dom spelar, så därav testar jag att analysera den ändå, vi får väl se hur det blir lite senare på dagen.

I den vackra kroatiska staden Zadar har man valt att placera denna semifinal vilket spelas på grus i en tät sammansvetsad arena i utomhusmiljö. Kroatien har inlett denna semifinal på bästa sätt. Först ut var Coric att vinna i raka set mot Johnson, sedan följde Cilic upp det med att enkelt avfärda Tiafoe med, så med dom resultaten sitter man oerhört bra till dagens dubbelmatch. Vinner man idag, är finalplatsen spikad.

Så Kroatien har allt att vinna idag och det tror jag man kommer gå för hundraprocentigt att inte behöva gå ut fullt i morgon. Det finns en del fördelar här och det är varför jag har valt att backa Kroatien idag. Det största skälet är kanske inte så chockerande, man har helt enkelt en enorm hemmafördel. Kroaterna är här och stöttar sina landsmän för varje poäng och det är nästan så att man har en tredje spelare på banan idag med hemmapubliken i ryggen.

Sen så är Dodig/Pavic en bra konstellation. Man är väldigt samspelta sedan tidigare och båda tillhör fortfarande toppskiktet av dubbelspelare där Pavic seglat upp bland de allra bästa. Man har bland annat en titel i Hamburg på gruset från förra året och man har spelat ihop även under tidigare år. Det kommer vara till stor fördel att man vet hur man spelar ihop idag.

Den tredje fördelen är gruset, båda två passar bättre på underlaget än amerikanarna. Även om Pavic ofta vill gå hårt på serven så vinner dom mycket på att gruset är lite slöare när man är båda rätt aggressiva spelare. De får mer tid att justera serven och vinkla den mer utåt. Där amerikanarna antingen kommer för hård retur (Harrison) eller lobb (Bryan). Det kan nog passa dom väldigt bra och med hemmafördelen känns det som en ruggigt stark kombo.

Amerikanarna är inte dåliga, absolut inte. Världens bästa dubbelspelare ställer upp idag i form av Mike Bryan, som också är i storform med både en US Open titel och Wimbledom titel här under den senaste tiden. Harrison däremot har inte alls varit lika vass i dubbeln som han var under tidigare år. Som ni kanske minns vann han franska öppnan från absolut ingenstans men efter det har det inte sett lika bra ut på dubbelfronten, om det ens sett bra ut i singeln heller. Jag vet inte riktigt, Harrisons form får ses som halvdan tycker jag inför detta.

Bryan/Harrison har aldrig spelat ihop och det ser jag som en stor nackdel i en sån här match. Man vill ha erfarenheten ihop, där man vet hur sin partner rör sig och inte behöva justera för mycket under matchens gång. Det tror jag kan bli jobbigt för dom framför allt när Bryan är mer van att spela på ett mer specifikt sätt.

Även om matchen i sig lär bli riktigt jämn och tuff så kan man plocka isär en hel del fördelar för kroaterna som jag tror kommer bli avgörande. De vill vinna idag och säkra sin finalplats istället för att behöva kriga återigen imorgon (även om man inte hade några större problem i singeln) och publiken kommer vara med dom i varje poäng. Samtidigt som Dodig/Pavic är samspelta sedan tidigare. Jag ser stora fördelar här och därav kan jag inte tycka att oddset ska vara 50/50 som nu utan Dodig/Pavic kan med fördel spelas ned till 1.7 ungefär.

Det här kommer bli en riktigt rolig tillställning så har ni möjlighet att se matchen tycker jag ni ska göra det. För snart finns inte turneringen kvar, så passa på att njut av enorm passion i nivå som du inte ser i många andra sporter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.