Speltips: De måste stoppas

Hej,

Blev en bra tidig morgon igår då Soeda och Uchiyama gick på helfart och totalt körde över Altuna/Hurkacz med 6-1 6-2. Fin vinst för dom och nu vann man även semin idag vilket gör att de spelar finalen imorgon här på hemmaplan, precis som jag trodde de skulle göra. Om de kan gå hela vägen då? Möjligtvis, men tufft motstånd då australiensarna Thompson/Saville står för motståndet.

Sock/Withrow - Mclachlan/Nys (1) @ 1.91
Turnering: ATP Delray Beach 250
Spelbolag: Pinnacle Sports
Värdering: 5/10U
Spelstopp: 18:30

DE MÅSTE STOPPAS! Så känner jag och caps-locken var inte omedvetet, de var planerade så in i...Hur långt kan det gå egentligen för Mclachlan och Nys? De är snart rankade inom de 30 bästa i världen, från i stort sett ingenstans och det säger rätt mycket tycker jag.

Gemensamma nämnaren för dom båda är att de gjorde under 2017 en bra turnering var och då helt plötsligt flög som två raketer på rankingen. Annars innan det harvade man på Challengern där det blev att man kom någon omgång in men aldrig var riktigt dominerande. Nys gick långt i Monte Carlo förra året och flög enormt på rankingen där och Mclachlan vann sjukt nog Tokyo 500 i slutet av året och sedan helt från ingenstans fortsatte han med det och tog sig till semi i Australian Open. Hur sjukt är inte det? Och nu har dessat två poängraketer hittat varandra med och tydligen är man hur bra som helst tillsammans. Vilken enormt rolig historia!

Ni märker nog min smått ironiska ton. Jag överdriver lite såklart och det finns inget att ta ifrån dom båda. De har verkligen lyckats maximera sina prestationer och jag tycker det är oerhört starkt och fascinerande. Jag tycker bara sättet är verkligen mirakulöst på hur man gjort det men de ska absolut inte underskattas för det. Båda två servar rätt så bra och visat här tillsammans att det funkar bra, trots att man är rätt lika i spelstilarna. Mclachlan är den lite mer aggressivare av dom och vågar ta för sig lite mer från nät, samtidigt som Nys kan variera lite mer och ta för sig i spelet från baslinjen med.

Slagit bra par på vägen till semifinalen här, igår slog man Lispky/Sharan i en jämn fight där man var illa ute ett tag men höjde sig när det verkligen gällde. Sedan slog man två tuffa spelare i form av Huey/Johnson i första omgången här, en match som velade fram och tillbaka väldigt mycket men precis som igår. De var enormt starka när det väl gällde - och hur vinner man poäng tro? - jo att vara starkast när det väl gäller.

Är deras tredje turnering ihop här, gick hela vägen fram till final i Montpellier för två veckor sedan och förra veckan gick man till kvarten i New York där man fick se sig besegrade i ett super tiebreak mot veckans vinnare där, Mirnyi/Oswald. Så det har varit en fruktansvärt bra start för dom tillsammans här.

Trots att dom verkar vara helt ostoppbara så kommer vi trots det inte backa dom här idag. Utan vi kommer att gå på det helamerikanska paret Sock/Withrow. Det är ett par som inte spelat så mycket tillsammans men som går väldigt långt tillbaka i tiden ändå. De spelade ihop för första gången redan 2011 där man spelade i US Open genom wilcard och under juniortiden var det ändå två spelare som stötte på varandra rätt ofta. Sedan valde Withrow college medans Sock spelade professionellt, så kanske inte så lustigt att det inte blivit mer tillsammans.

Withrow har i alla fall utvecklats väldigt mycket på den vägen och så även Sock, men Wihtrow har det senaste året visat att han är topp 100 material i dubbeln och får nu äntligen chansen att spela lite på ATP-nivån. Gjorde en kanonvecka här för inte så länge sedan när han tillsammans med Krajicek tog sig till final i ATP-turneringen i Quito bland annat. Sock behöver egentligen ingen större prestation, i min mening bland de absolut bästa dubbelspelarna i världen när han verkligen vill, och mycket för honom handlar ju om just viljan. När han vill är han hur bra som helst och när han inte vill så följer resultaten samma bana.

I veckan här känns det dock som att han vill lyckas med Withrow och de har spelat bra under veckans gång där man i första matchen enkelt besegrade Paes/Raja och igår slog man ut bröderna Bryans efter att ha vänt från första set förlust till att ta över andra set och vara bäst i super tiebreaket. Så en bra vecka för dom - där jag verkligen tror de vill prestera bra här på hemmaplan.

Så idag följer vi hemmaspelarna och jag tror att dom är paret som kan stoppa Mclachlan/Nys till slut. Sock är absolut banans bästa spelare och är han motiverad kommer han vara svårtstoppad i serven och väldigt gifitg i returspelet. Det kommer bli en tuff match, men motivationen och hemmaplansfördelen tror jag väger tyngre i denna semifinal.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt