Speltips: Newport Beach

Hej,

Vilken dag vi fick till igår! Det slutade med tre spel och av dom tre så satt alla. Relativt enkelt med, förutom bloggspelet, som valde att ta en liten omväg. Dom var inte riktigt med i första set Krawietz/Roelofse men när de väl vaknade till under andra var det inget som egentligen stoppade dom. Väldigt trevlig dag i slutändan och jag hoppas att fredagen ska bli likväl så

Huey/Kudla - Lipsky/Marrero (1) @ 2.25 Turnering: Challenger Newport Beach Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 23:30

Dags att återgå till den största turneringen denna vecka, självklart exklusive Australian Open då, det tror jag ni förstod ändå. Där vi började veckan ska vi också försöka avsluta veckan och gå in mot helgen med, nämligen i Newport Beach. Det är semifinaldags här och det är ett starkt startfält som nu trimmats ned till de fyra bästa paren för veckan.

Ett par tycker jag sticker ut lite extra den här veckan och det är paret vi ska backa idag: Huey/Kudla. Ett riktigt starkt par på den här nivån, Huey är absolut en toppspelare i dubbeln, men på grund av skadebekymmer så har han varit borta sedan slutet av oktober. Men han har sakta börjat återkomma till sin fina form där han bland annat tog en ATP-titel under 2017. Rör sig väldigt bra och har ett riktigt starkt volleyspel vilket gör honom otroligt farlig på den här nivån.

Han parar denna vecka ihop sig återigen med Denis Kudla, de spelade ihop under sommaren 2017 på gräset i Storbritannien där man tog sig till final där i en Challenger. En riktigt stark Challenger som alltid precis innan Wimbledon. De passar väldigt bra ihop tycker jag, för de skiljer sig en hel del i spelstilarna. Kudla är den som mer står för servandet och kraften där Huey mer spelar allround och med sin snabbhet och rörelse. Det har i alla fall visat sig vara ett vinnande koncept denna vecka, där man redan i första omgången fullständigt körde över Koolhof/Sitak som var förstaseedade denna vecka och som har spelat riktigt bra ihop under inledningen av året här på ATP-nivå. Tre gem tog de bara, ett par som annars så ofta är väldigt stabila i sina servegem. Omgången därefter dominerade man sedan mot Fritz/Opelka, inget direkt hotande par, men dom kan vara väldigt farliga ändå med tanke på Opelkas enorma serve. Så i min mening tycker jag att Huey/Kudla sett bäst ut denna vecka, nästan ohotat bäst, för deras motstånd idag tycker jag inte alls imponerat.

Jag vet inte varför dom är så pass stora favoriter idag, kanske är det så att gamla meriter går före i oddssättningen nu för tiden? Vem vet. Lipsky och Marrero är väldigt rutinerade i dubbelsammanhangen, nästan så pass att man nu börjar gå mot slutsejouren av sina professionella karriärer. Dom har inte alls imponerat den här veckan, de har mött rätt så mediokert motstånd och gått vinnande precis då man i båda matcherna tappat set och fått spela super tiebreak. Första omgången mot Escobedo/Oliveira, ett par som inte alls håller på den här nivån och sedan mot Rungkat/Neduncheyizan som överskattas en hel del. Däremot spelade Lipsky/Marrero bra ihop i Australian Open här senast där man tog sig till andra omgången, men man ska också veta, att motivationsmässigt så är det stor skillnad att spela den här turneringen och en Grand Slam. Det vet nog alla.

Varför har de haft såna problem denna vecka då? Jo möjligtvis för att man mött rätt returstarka spelare, Lipsky är beroende av sin serve och Marrero har inte riktigt en serve som anpassar sig för hardcourt och då kan det lätt bli att man på andraservarna inte riktigt får till den kraft som man vill. Just den aspekten kommer passa Huey/Kudla väldigt bra, som båda är returstarka och lite bättre i dubbeln än tidigare motståndare för Lipsky/Marrero. Spanjoren tycker jag är största frågetecknet för dagen med, han har tappat mycket i sitt tempo och lyckas han inte få in spelet så kommer det vara problematiskt för honom och Lipsky att stå emot.

För Huey/Kudla gäller det att hålla hög nivå hela tiden, Lispky och Marrero är så pass rutinerade att de kommer kunna nyttja eventuella dippar. Man är två rätt smarta spelare med så för Huey/Kudla gäller det att hålla tempot högt, vilket man är bra på och inte ge dom någon längre tid att spela på. En tuff match absolut, men jag tycker att 2.25 är riktigt bra på en match som i min mening är väldigt öppen på förhand. Riktigt bra form denna vecka på Huey/Kudla och jag tycker det är dom som förtjänar att ta sig till finalplatsen här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt