Sebastian Cirins blogg

Speltips: Viva La Mexico

Hej,

Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens bloggspel. Var dominanta under första set vilket de borde klart och tydligt vunnit trots fler vunna poäng. Sen i andra kändes det som att de sket fullständigt i det. Vet att Kwiatkowski hade en del problem i sin singelmatch och att regnet stoppade upp matchen för senare start men ändå...man bör vara missnöjd med den insatsen. Jag är det väldigt i alla fall men jag står fast vid spelet. I grunden var det ett bra spel trots en riktig usel genomförd match. Sånt är tyvärr det svåraste att avgöra.

Gomez/Lopez Villasenor - Diaz-Figueroa/Gonzalez @ 2.25

Turnering: ITF Mexiko F2

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 01:00

Vi ska försöka oss på en match från Mexiko i detta inlägg. Har ju spelats en hel del turneringar i det här landet de senaste månaderna men nu är det två veckor här där futuresturneringarna varit i fokus istället för Challengern.

Vi tar motståndet igen här och börjar med att konstatera att dom är väldigt samspelta El Salvadorerna. Spelat ihop i många år nu och på den här nivån skulle jag säga att de ändå tillhör bland de bättre paren. Har ett gäng futurestitlar ihop och har senaste tiden spelat bra där man har finaler och titlar som de senaste veckornas form. Så det är bra spelare här och ska inte underskattas kapacitetsmässigt. Däremot är de inte lika starka individuellt som i par och det är just den anledning jag tror vi kan vinna på. Jag har följt bådas singelmatcher den senaste tiden och tycker de båda haft nämnvärt svårt i serven. Den är inte så jämn för någon av dom och man blandar och ger väldigt mycket där. Lägg också till att man gör en hel del misstag och det främst i form av dubbelfelen som jag tycker är lite väl höga allt som ofta.

Jag tror att det kan utnyttjas bra från våra spelare idag. Jag tycker vi har den starkaste dubbelspelare och den mest individuellt skickliga i Alejandro Gomez som har spelat bra på Challenger nivå när han fått chansen. Ett par bra resultat i dubbeln här i Mexiko under Challengern och ja han har ett tillräckligt bra returspel för att skada Diaz-Figueroa/Gonzalez i deras servegem.

Lopez-Villasenor är lite av ett wildcard här men en spelare jag tycker underskattas ofta. Visat bra spel här nu när han inte kör college fullt ut längre och jag tror han i framtiden kan nå en bra futuresnivå minst. Var en väldigt stark spelare på college och rankades i topp där och det är en individuellt skicklig spelare som kan ställa till en del problem. 

Så summa summarum vi har två starkt individuellt spelare mot ett starkt dubbelpar som är tydligt sammansvetsade. Diaz-Figueora och Gonzalez ska ha en liten fördel gentemot det men i spelet i sig tycker jag vi har en större fördel så korrekt odds på Gomez/Lopez Villasenor skulle jag sätta till ungefär 2 gånger pengarna. En bra chans här för oss att studsa tillbaka.

Sebastian Cirins blogg

Sebastian Cirin

Finns på Twitter som cirseb

Sebastian är helt galen i tennis, på gott och ont. Han lägger dagligen ned både hjärta och själ i att försöka förstå spelarna och hur de agerar. Framför allt älskar han att spela på ITF-touren, den lägsta professionella nivån, där spelarna krigar för sin överlevnad och för möjligheten att någon gång bli ett namn inom sporten. Oftast tittar han på dubbelmatcher, som han tycker är den vackraste formen av tennis. Sebastian gillar att spela många spel, så följare lär få en hel del att bita i!

Sveriges bästa

Kända profiler