Speltips: Gott nytt år

Hej,

Ni vet vad det innebär när jag börjar skriva här, det är dags att kicka igång säsongen 2018! En välbehövlig vila har nu haft sitt och samtidigt som vi ska fira in det nya året så ska vi också ta tag i det framtida. Ska bli oerhört intressant och se om man kan igen mäta sig med samma siffror som under 2017. Jag vet inte, jag tar det dag för dag och sen får vi se hur det går. Nåja, vet ni vad, jag ska inte snacka ihjäl mig här. Det finns en anledning till varför vi är här, så då ska vi allt ta vara på det. Nu kör vi 2018!'

Just det, gott nytt år på er också! Jag hoppas ni får en underbar dag och kväll med nära och kära. Må dålig kan ni allt göra när matchen startar, det är okej säger jag.

Bozoljac/Dzumhur - Ebden/Millman (2) @ 1.925 Turnering: ATP Brisbane 250 Spelbolag: Pinnacle Värdering: 5/10U Spelstopp: 09:30

Säsongen 2018 kickas igång på bästa tänkbara plats när det allt börjat snöa här igen i Sverige. Tennisen har förflyttat sig "down-under" och det finns väl ingen anledning egentligen till att vi inte ska hänga med dom va? Dubbeln startar inatt, under den första dagen på det nya året, och jag tycker det finns en rätt så intressant match att titta lite närmare in på.

I stort varje år, varje turnering på hemmaplan så överpresterar australiensarna i dubbel. Titta bara på senaste årens Australian Open och ni kommer hitta australiensare ni aldrig hört talas om ta sig långt i dubbelturneringarna. Det är någonting med atmosfären här nere, spelarna har alltid stort publikstöd och man går alltid helhjärtat in i dubbelspelet, även om spelarna i sig kanske inte riktigt är utpräglade dubbelspelare.

Lite så tror jag det kommer infinna sig även under vår match här, vi kommer att backa hemmaspelande Ebden och Millman. Matchen kommer att spelas på den näst största arenan här i Brisbane och just på dom här arenorna brukar det vara fullsmockat med stöd för dom och jag tror det kommer att gynna dom i matchen imorgon.

Inga dåliga spelare i dubbeln dock, så trots publikstödet, kan man också spela. Även om man kanske inte satsar så mycket i spelformen. Ebden har varit högt rankad i dubbeln, faktiskt bäst av alla fyra, där han nästan var runt 50 i världen ett tag. Inte riktigt där nu, men han har alla vapen för att spela dubbel. Bra i volleyspelet, bra serve och stark framme vid nät. Ebden har också prickat in formen under slutet av 2017 här och det känns lite som att han möjligtvis är på väg tillbaka en sista gång nu.

Millman är i stort sett en singelspelare skulle jag säga, men han underskattas lite i dubbeln, trots att han sällan spelar. Tittar man dock på hans resultat här så kan han spela, bland annat hade han en semifinal i Washington i somras på 500-nivå, där han slog ut ett par vassa par, som jag sticker ut. En stor fördel i dubbeln har han genom att han är riktigt vass i returspelet.

I grunden tycker jag dock att kanske motståndarna är lite lite bättre i dubbeln, däremot så finns det tveksamheter gällande formen. Ilja Bozoljac har haft en massa problem med att komma tillbaka till spel sedan han skadade sig för något år sedan, spelade måttligt med tennis under 2017 och har inte spelat en professionell match sedan augusti i år. Bozoljac är faktiskt den enda spelaren här som är en renodlad dubbelspelare, men han har egentligen aldrig kommit längre än en toppspelare på Challengern, så jag vet inte riktigt. Kan han inte serva fullt ut, så kommer han vara oerhört sårbar i morgondagens match.

Dzumhur är banans bästa spelare, och en person som hade ett otroligt 2017. Frågan är dock, hur motiverad är han för dubbeln? Riktigt bra i spelformen, det visade han i Moskva under slutet av året när han tog sig till final där. Annars är det ett rätt så dystert facit, men jag tycker att han utvecklats mer mot att passa som dubbelspelare, så är han väldigt motiverad lär han spela bra, utan tvekan.

Jag känner dock att australiensarna har en större fördel med hemmaplan, de kommer ha ett stort stöd på läktaren och jag tycker dom passar rätt bra i spelstilarna för att få ut mycket i spelet. Millman i returerna och Ebden med servandet. Det stora frågetecknet ligger i hur Bozoljac dagsform egentligen är? Inte spelat professionellt sedan augusti och jag tror att han kan få det lite tufft inledningsvis. Nej, jag sätter nog australiensarna som liten favorit inför morgondagens fajt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt