Speltips: Wu Wu!

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Hej,

Inte lika trevande denna dag som föregående, men nästintill där ändå. Delmas/Diep började rätt så bra och tog även ledningen i första set men man lyckades inte alls hålla det momentumet och tappade serven två gånger där för att förlora första set. I andra ryckte man upp sig men lyckades inte ta breakbollarna så där dröjde det till ett tiebreak innan man fick utdelning. Efter andra set var det i stort sett raksträcka för våra fransmän och därav kan vi stoltsera oss med 2-0 denna vecka och 2-0 på fransmän. Tro mig, det är bra mycket svårare än det låter att plussa på fransmän. 

Bachinger/Mousley - Wu/Wu (2) @ 2.00

Turnering: Challenger Shanghai

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 07:30

Hur låter tåget när det swishar förbi? WU WU! 

Okej, ett dåligt skämt, men det får ni ändå ta. Förhoppningsvis dock så kanske Di Wu och Yibing Wu kan lyckas med bedriften att gå som tåget imorgon? Väldigt mycket talar för att de i alla fall har kapaciteten till det. Men som ni alla vet, på förhand och när det väl gäller är två vilt skilda världar.

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om min förtjusan för Yibing Wu men jag vill försöka hålla mig kort och till relevant fakta i mina blogginlägg. Så gott det går i alla fall. Vi kan i alla fall säga så här: Asiens framtid är Yibing Wu. I helgen som var vann han både singeln och dubbeln i US Open, vilket också placerar honom som världens bäste junior. Två dagar senare åker han tillbaka till Kina och spöar 120-rankade Peter Polansky här i första omgången. Det ni, det är talang. 

Det jag fascineras mest av Yibing Wu är att han är väldigt duktig i dubbeln också, vilket många unga spelare oftast knte brukar vara. Redan gjort bra ifrån sig på futurestouren i dubbeln och denna vecka imponerade han och Di Wu när de igår slog ut andraseedade Hsieh/Zhang. 

Di Wu håller när han är motiverad hög klass i dubbeln med, även om han är en singelspelare främst så här han också noterats med en hög dubbelranking och bra resultat på just den här nivån. De är så pass skickliga Wu/Wu i grundspelet att de blir ett oerhört farligt par att möta, speciellt på hemmaplan.

Motståndarna är väldigt oklara får man säga. Bachinger har en enorm rutin från singeln men trots att han är 30 år nu har han knappt spelat någon dubbel i sin karriär och hans inställning får nog ses som ett stort frågetecken. Han spelar ihop med Mousley denna vecka, vilket är en spelare som överrankas enormt. Han gjorde ett galet resultat i Australian Open och fick därigenom massor rankingpoäng men sen dess har det varit väldigt blandade resultat från honom. 

Bachinger och Mousley spelade ihop även förra veckan så de kanske börjar få in ett litet samspel där. Dock så blev de helt utklassade förra veckan då de mötte ett rätt så mediokert par på den här nivån och denna vecka har man bara mött två tänkande ryssar i första omgången. Så de har inte bevisat någonting för mig än.

Jag tror att Bachinger inte riktigt håller måttet och att Wu/Wu kommer vara lite för bra i de längre duellerna. De kan båda slå ut sina motståndare och har samtidigt bra resultat i dubbeln. Det i kombination med att man spelar på hemmaplan tror jag blir avgörande imorgon och i min fantasivärld så tycker jag att kineserna ska vara favoriterna inför den här matchen.

Sebastians blogg

Sebastian

Finns på Twitter som cirseb

Sebastian är helt galen i tennis, på gott och ont. Han lägger dagligen ned både hjärta och själ i att försöka förstå spelarna och hur de agerar. Framför allt älskar han att spela på ITF-touren, den lägsta professionella nivån, där spelarna krigar för sin överlevnad och för möjligheten att någon gång bli ett namn inom sporten. Oftast tittar han på dubbelmatcher, som han tycker är den vackraste formen av tennis. Sebastian gillar att spela många spel, så följare lär få en hel del att bita i!

Sveriges bästa

Kända profiler