Speltips: Upp till bevis för världens bästa par

Hej!

Dagen fick sig en liten käftsmäll får man väl allt säga. Eller nja, egentligen inte, men visst kändes det som att Marach och Pavic var på god väg till titeln i Stuttgart efter att de lyckades sno åt sig det första setet? Tyvärr höll de ju inte ihop det i andra och mot slutet av det setet blev man bruten, sedan i supertiebreak, så fanns det egentligen bara ett par på banan och det var tyvärr inte vårt par. Allt som allt, så tycker jag tre gånger pengarna var helt klart värt investeringen och trots att vi inte kommer ut med några pengar i den affären. Det är såna som gör det i slutändan. Inga tårar behöver heller spilas för dagen, tittar vi närmare på den så räddades den ändå upp utav Begemann/Puetz som några timmar efter kunde vinna sin kvalmatch till ATP-turneringen i Halle. Så trots debaklet, plus idag, och vi lämnar en skitvecka efter oss. 

Kontinen/Peers - Isner/Johnson (1) @ 1.543
Turnering: ATP Queens 500
Spelbolag: Pinnacle Sports
Värdering: 5/10U
Spelstopp: 16:30

Det är dags att visa varför man är världens bästa par och varför man individuellt sett är nummer ett och två på världsrankingen. Det har inte alls sett lika glasklart ut som det gjorde under 2016 detta år. Efter att ha vunnit Australian Open så saknas det väldigt mycket av just resultaten från Kontinen och Peers sida. 2016 var man nästan helt dominerande i slutskedet av året och man avslutade det dominanta i World Tour Finals. 

Det har sedan Mars månad varit grussäsong och det är inget underlag som direkt gynnar någon av Kontinen/Peers, men lite besviken är man trots det över deras resultat, samtidigt som många otippade par verkligen visat framfötterna under grusdelen av säsongen. Det märkte vi inte minst under Franska Öppnan. 

Nu är det dock dags för något helt annat och vi är som ni självklart redan vet inne i grässäsongen. Den drar på riktigt igång denna vecka då vi bjuds på två 500-turneringar från här i Queens och så även i Halle, Tyskland och just gräset, det är ett underlag som passar utmärkt för Kontinen/Peers.

Med tanke på att året varit rätt så svängigt för dom, så tror jag verkligen de är sugna på att bevisa motsatsen nu under sommaren. De bör nog beaktat gruset som ett form av fiasko och jag är helt säker på att de nu känner sig mer bekväma när man nu når gräset. Båda servar otroligt bra och nu när de utvecklats en del under åren, framför allt Kontinen, så tror jag de kommer vara svårstoppade här under gräset, speciellt om de lyckas hålla nivån på serven genomgående i matcherna. Otroligt samspelta nu med och det är dags att visa allvaret. Man vill nog komma till en bra start och få in några vinster är inför stundande Wimbledon, och vad passar bättre än på "lillebror"-turneringen att göra det på.

De möter ett rätt tufft motstånd, Isner och Johnson är två spelare som passar ypperligt på gräset. Isner vet vi ju varför, han är en självklarhet här med sin serve, och Johnson besitter en bra sådan med, så de kommer noga passa bra ihop sett till underlaget. Inte riktigt säkert på att deras spelstilar funkar riktigt ihop, och en ännu större fråga är, hur mycket de prioriterar dubbeln? Jag tror att man faktiskt ser det mer som en möjlighet till att spela in sig på underlaget och Isner är framför allt en sådan som har mycket poäng att tjäna på gräset, så han lär definitivt vara fullt fokuserad på singeln. Johnson märkte vi av lite under förra veckan att han kanske inte helt prioriterar dubbeln för tillfället, han och Lopez, åkte på en rätt så komfortabel förlust mot två spelare man sett till kapaciteten bör vara mycket bättre än.

Det råder inga som helst tvivel från min sida att Kontinen och Peers kommer vara fullt fokuserade på morgondagens uppgift. Detta är en match som lär bli väldigt jämn eftersom båda paren servar väldigt bra, men i volleyspelet och i den taktiska skickligheten/upplägget har Kontinen/Peers en klart större fördel. Man kommer enklare kunna ta vara på misstag från Isner/Johnson och framför allt måste man våga pressa på bådas andraservar under morgondagen och inte vara för passiva där. Ett litet frågetecken ligger i Kontinen/Peers självförtroende också, det måste dom ha om de ska kunna vinna imorgon, spela säkert och visa varför man är världens bästa par. Då tror jag inte det i slutändan kommer råda allt för stora problem för dom.

Vi bjuds på dryga 1.54 för Kontinen/Peers hos Pinnacle och trots att oddset inte är så högt så ser jag en hel del värde i det. Många bookies ligger klart lägre och snuddar mot mer korrekta 1.4 och därför tycker jag att det bara är att hugga morgondagens odds. En liten oro att det ska sänkas under natten och det är därför inlägget kommer nu ikväll istället för under morgondagen. Oavsett hur detta slutar, så tycker jag det är ett bra spel, formen talar tyvärr inte för mig, men det måste vända någon gång och jag känner mig oerhört trygg med att backa världens bästa par under morgondagen där jag verkligen tror de kommer göra jobbet. Jag har svårt att se annat. 

Kontinen är också det största hoppet vi har för tillället från Norden, så det finns många andra skäl att ändå heja fram honom imorgon. Vi låter det vara så och håller helt enkelt tummarna som vanligt. Glöm inte att titta till Twitter och spelboken under dagen, för det lär nog dyka upp en hel del spel imorgon. Sov så gott och så är vi på återseende under veckan!

 

Sebastians blogg

Sebastian

Finns på Twitter som cirseb

Sebastian är helt galen i tennis, på gott och ont. Han lägger dagligen ned både hjärta och själ i att försöka förstå spelarna och hur de agerar. Framför allt älskar han att spela på ITF-touren, den lägsta professionella nivån, där spelarna krigar för sin överlevnad och för möjligheten att någon gång bli ett namn inom sporten. Oftast tittar han på dubbelmatcher, som han tycker är den vackraste formen av tennis. Sebastian gillar att spela många spel, så följare lär få en hel del att bita i!

Sveriges bästa

Kända profiler