Speltips: The Vols are back

Hej!

Blev en in och en ut efter gårdagens bloggspel. Det ville sig inte riktigt i huvudmatchen där vi backade Eaton/Gojo och man fick se sig besegrade efter 11-9 i supertiebreak. Det där supertiebreaket...jag vet inte hur många gånger den har förstört för oss den senaste tiden. Visst, det är enkelt att ta reda på den statistiken men jag vill verkligen inte veta. Det känns hemskt, men samtidigt, jag gillar formen och ofta kan det även spela sig till en stor fördel när par med stora odds med hjälp av tillfälligheter kan vinna matcher. Så jag tror väl egentligen inte att jag bör vara så negativt inställd till den ändå, det är bara frustrerande att det inte vill sig ibland, så tror jag nog många känner av er också. Men men, vi fortsätter att gneta på ordentligt här under juni, jag vill ha gröna siffror när månaden är slut och det ska vi allt skaffa oss. Det ger lite bakslag kanske med högre volym men jag tycker det är kul att dela med mig av alla mina spel och inte sitta med några bakomgömda, vi faller tillsammans och vi vinner tillsammans.

Majchrzak/Zielinski - Libietis/Reese (2) @ 1.83 Turnering: ITF Polen F1 Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 14:00

"The Vols are back" lyder rubriken och det är mycket trevligt att äntligen få se dom tillbaka spelandes med varandra igen, Libietis och Reese. Under ett par år på college var detta en oslagbar kombination får man väl säga, Teenessee-grabbarna vann enormt mycket, där deras meritlista kan gå på ett A4, och man krönte sitt seniorår med att plocka hem NCAA-dubbelmästerskapet där man också rankades som nationens bästa par. Man gjorde också det som får se sig som den omöjliga uppgiften, när man som wildcards klev fram i en Challenger på hemmaplan och gick hela vägen till att vinna den.

Så detta är två riktigt samspelta spelare som kommer tillbaka här under sommaren för att spela ihop igen. Man har inte gjort det sedan 2015, men båda har individuellt sett på andra håll visat att man verkligen är att räkna med i dubbeln ändå. Libietis är väl den som utmärkt sig mest, tagit några titlar på Challenger under åren och för inte så länge sedan såg vi honom också i semifinal i en Challenger i USA. Att han håller på Challengern tycker jag inte det råder några tvivel om i den här spelformen, men än så länge saknar han riktigt den rankingen för att kunna spela där kontinuerligt.

Reese har det också gått bra för, men framgångarna har varit mest på futuren där han under åren plockat hem en hel del titlar. Tycker han har utmärkt sig väldigt bra på gruset också, något som jag inte trodde på innan, men i år har han gjort det riktigt bra på underlaget och har redan en titel under året här.

Libietis och Reese hade en riktigt tuff första omgång här under veckan där man ställdes mot Chadaj/Majchrowicz, två spelare som har hållt en väldigt hög nivå i dubbeln, där man gick vinnande efter att ha kommit tillbaka från setunderläge. Vann sedan i sin andra omgång väldigt enkelt mot två hyfsade spelare på den här nivån, så det känns som att man har kommit in i detta nu när man väl nått semifinalen.

Motståndarna ska dock inte underskattas för dagen, både Majchrzak och Zielinski är två giftiga spelare i dubbeln. Man har också spelat ett par turneringar ihop under några år här så man är också likväl Libietis och Reese rätt så samspelta. Har väl inte direkt samma framgångar som Libietis och Reese dock, men trots allt har man individuellt i alla fall visat sig fungera riktigt bra i spelformen. Majchrzak har det gått bäst för som också fått visa att han funkar på högre nivå då han ett par gånger tagit sig väldigt långt i turneringar på Challengernivå.

Zielinski har gått samma väg som Libietis/Reese och infinner sig nu på collegespel för det mesta. Gjorde det fantastiskt bra för bara någon vecka sedan där han spelade final i NCAA-dubbelmästerskapet (som Libieits/Reese vunnit) och har sedan juniortiden även den fantastiska bedriften att ha med sig en guldmedalj i OS. Något som nog inte många kan mäkta sig med ändå.

Däremot har de i spelet visat sig vara lite ojämna den här veckan, framför allt i servegemen. Vann relativt enkelt i första omgången mot Appelgren(Mridha men lyckades också ett par gånger bli enkelt breakade och framför allt när det drog ihop sig och man skulle serva för matchen. Man släppte hela nio breakchanser där emot dom, men trots det lyckades bara motståndarna bryta en gång och i matchen efter var det sju stycken, där man också tappade set och vann i ett supertiebreak till slut. Så det finns lite smågrejer jag tror man behöver fixa, det här är egentligen två spelare som är mer skickliga i returerna än servespelet och man förlitar sig mycket på sitt grundspel och nötande från baslijen. Det är också här jag tror Libietis/Reese kan nyttja mycket, vi har en riktig storservare i Libietis och dom båda gillar att spela aggressivt. Kan man då hålla korta bollar så tror jag det finns en bra chans för dom att vinna idag. Man ska försöka att inte spela för långa dueller, då jag tror det finns risk att man blir utnyttjade då i basspelet, men annars, så känns deras rutin och track-record tillsammans som två stora faktorer till att man bör ses som lite favoriserande par i dag, därför väljer jag att backa "the Vols" i dagens semifinal i Polen.

Kommer bli en intressant match att följa, vi får hoppas på det bästa som alltid. Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt