Speltips: Sydkoreansk deja vu

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Hej!

Nu går det riktigt bra igen, det känns fantastiskt, men det gör det nog för alla när det kommer till den här punkten. De senaste två dagarna har varit full pott och sex spel har vi lyckats pricka in på dessa dagar. Hundraprocentig här igåe och idag, tyvärr blev det inget inlägg då jag vaknade för sent. Men nu så, nu kör vi på igen som vanligt och siktar in oss på tidig morgon i Sydkorea.

Roelofse/Yi - Hsieh/Peng (2) @ 1.66 

Turnering: Challenger Busan

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 08:30

Rubriken talar ett tydligt språk här, vi bjuds på förra veckans semifinal från Seoul i denna veckans semifinal i Busan. Samma land, annan stad men samma motståndare. 

Det var faktiskt ganska lätt att välja just det här spelet för blogginlägget. Hsieh/Peng har varit fantastiska den senaste tiden och förra veckan stod man som vinnare efter vinst i två raka mot dagens motstånd och sedan en WO i finalen. En rätt så stabil vinst då och jag har svårt att inte se samma sak ska hända imorgon igen.

Roelofse/Yi har om man tittar på resultattavlan gjort bra ifrån sig de senaste veckorna men ju närmare man tittar på resultaten desto mer fel finner man. Många av vinsterna har varit tajta matcher där man vunnit i sent avgörande under ett supertiebreak och i några av dom har man också varit riktiga illa ute där man med nöd och näppe vunnit mot väldigt svagt motstånd. De matcherna jag sett av dom under Asien-swingen här har jag inte alls blivit imponerad och tycker att de spelat med för lågt tempo där man också haft en del trubbel  i sina egna servegem. Framför allt Yi har visat prov på dessa svagheter.

För Hsieh/Pengs del har det varit lite tvärtom, bra servande, högt tempo och en hel del kontroll i duellerna. Igår hade man inga problem att avfärda Krajicek/Withrow i två raka set. Ett par som under 2017 visat sig vara en av Challengerns bästa par. Dessförinnan hade man heller inte några problem med ett annat farligt par i form av Ebden/Klein, så deras form verkar onekligen fortfarande hålla i sig. Rätt imponerande facit överlag för taiwaneserna, två Challengertitlar i år och ett totalt facit tillsammans på 14 vinster och bara 3 förluster i karriären.

Jag tycker att Hsieh och Pengs samspel är på en helt annan nivå än Roelofse och Yi, trots att man nästan spelat lika många matcher tillsammans. Just på returspelet har dom en stor fördel också, där jag ser dom som starkare än motståndarna och om Roelofse/Yi inte får upp servenivån på en bra procent, så kommer det också bli tufft precis som under förra veckan.

Hsieh/Peng är verkligen på en så hög form som det bara går för tillfället och jag tycker det vore fel att inte fortsätta backa dom tills motsatsen bevisats. De trivs oerhört bra här i Sydkorea och jag tror på att dom kommer ha en väldigt god chans att plocka hem ytterligare en titel här om man tar sig förbi morgondagens match. 1.66 bjuds vi på och jag tycker det mer känns korrekt ned mot 1.55 på dom för morgondagens match.

Vi håller tummarna helt enkelt och hoppas att denna fina form fortsätter hela vägen ut i maj. 

Vamos! 

 

 

Sebastians blogg

Sebastian

Finns på Twitter som cirseb

Sebastian är helt galen i tennis, på gott och ont. Han lägger dagligen ned både hjärta och själ i att försöka förstå spelarna och hur de agerar. Framför allt älskar han att spela på ITF-touren, den lägsta professionella nivån, där spelarna krigar för sin överlevnad och för möjligheten att någon gång bli ett namn inom sporten. Oftast tittar han på dubbelmatcher, som han tycker är den vackraste formen av tennis. Sebastian gillar att spela många spel, så följare lär få en hel del att bita i!

Sveriges bästa

Kända profiler