Speltips: Dubbeln mot singeln

Hej!

Vi har haft en rätt bra period nu under maj månad, men det är mycket kvar och risken är att man lägger sig alldeles för bekvämt och tar sig vidare mot nästa dag. Lite så kanske det blev igår, eller ja, det med en blandning av resultat som gick åt helvetet. Inget inlägg igår på grund av...ja ni, spretande marknad kanske man kan kalla det? Idag kör vi i alla fall vidare och hoppas på att bege oss in mot helgen på bästa sätt.

Mies/Otte - Coppejans/Fucsovics (1) @ 1.66 Turnering: Challenger Rom Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 16:30

Jag tycker att jag är rätt så spot-on när det gäller rubirken idag, två dubbelspecialister mot två singelspelare. Man kan tro att dubbelspecialisterna ska vara överlägsna singelspelarna, men så är ofta inte fallet. Till störst del är det oftast så att singelspelarna (de som håller hög nivå) också är bra i dubbeln, på grund av att de kan bemästra så många delar av spelet att de inte behöver satsa nämnvärt på dubbeln för att resultaten ska gå sin väg.

Idag så tycker dock inte att så är fallet, utan idag, så tror jag att de som är dubbelspecialister sitter på den stora fördelen här. Det mesta handlar egentligen om formen och samspelet, Mies och Otte har gjort det riktigt bra tillsammans de senaste veckorna. Tog sig till final i Kina för någon vecka sedan där man var väldigt nära att plocka titeln på Challengernivå. Man tappade ett andra set i tiebreak och hade inte riktigt med sig flytet men annars var man överlägsna den veckan. I denna turnering har man också sett bra ut, man har gått igenom alla matcher fram till finalen i raka set och vara mycket vassare mot andra dubbelpar också. Till och från har man också spelat med varandra sedan 2012, där man också under förra året tog sig en bra bit in i några Challengers. Fortsätter de så här, så kommer de ha kapaciteten till att bli ett av dom bättre paren på den här touren, än så länge ser det lovande ut.

Coppejans och Fuscovics känner ni säkert redan till, två som för några år sedan spåddes en riktigt lovande framtid men som de senaste åren kanske mest försökt hitta sin position på Challengern. Gjort det väldigt bra den här veckan de båda, det får man allt ge dom. Körde över Cecchinato/Donati igår (som vi spelade på förövrigt) vilket jag verkligen inte trodde dom skulle göra.

Men som sagt, trots denna vecka, så är detta två spelare som inte alls satsar på dubbeln. De gör väl någon gång ibland enstaka resultat som gör att dom tar sig längre i Challengers, men för det mesta är det förlusterna som dominerar deras individuella statistik. Kollar man också hur frekvent de spelar så kan man ju säga som så att både Mies och Otte spelade fler dubbelmatcher under förra året än dom gjort totalt i sin karriär så det visar lite också inställningen.

Däremot är det final idag och jag tror att Coppejans och Fuscovics kan bli farliga beroende på deras inställning. Coppejans lär satsa fullt ut på sin semifinal i singeln under dagen och frågan är hur utgången i den matchen påverkar hans motivation till dubbeln. Annars är det som så att singelspelarna kommer nöta baslinje spel idag, de kommer passa på att nyttja sina styrkor från grundspelet och kommer nog inte spela så mycket vid nät och där gäller det för Mies och Otte att verkligen vara aggressiva, försöka locka fram dom båda till nätet och inte komma in i längre dueller. En rätt så enkel taktik - kanske inte lika enkel att få in, men gör de på ett ungefä så, så kommer tyskarna att vara det starkaste paret idag.

Jag tror också att Mies/Otte kommer vara fullt fokuserade idag på att vinna titeln, det betyder så mycket mer för dom att vinna här då dom satsar på spelformen och tjänar mest på rankingpoängen de får för att vinna turneringen. Det tillsammans med att dom är så pass samspelta vid det här laget och att man har fördelen med att man är dubbelspecialister. Det tror jag kommer väga till stor fördel idag och att 1.66 är ett bra odds på dom att vinna dagens final.

Vi får hoppas att det går vägen och att vi kan börja helgen på bästa sätt. Annars får vi helt enkelt bara rycka upp oss och kötta vidare.

Oavsett, ha en riktigt trevlig helg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.