Speltips: Sista veckan i Qatar

Hej!

Fruktansvärt bra spanjorerna igår, Lopez och Lopez visade verkligen varför de är bland dom absolut bästa dubbelparen i världen när det kommer till grus och hade man inte slarvat lite i första set så hade segersiffrorna blivit ännu större. 6-4 6-2 till slut och dom var bra, riktigt bra.

Reed/Verbeek - Hurkacz/Sekulic (2) @ 1.83 Turnering: ITF Qatar F3 Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 16:30

Så vi beger oss in till finalen i dubbeln för den sista turneringen i Qatar på ett tag här. Har varit tre rätt så intressanta veckor här med bland annat en hel del unga talanger som tagit farten och en del comebacker från gamla spelare. Annars så har det faktiskt också varit bra svenskveckor här i Qatar och då talar jag framför allt för den personen vi backar idag, Milos Sekulic. Detta blir hans andra final här på de tre veckorna som han spelat i Qatar och den första under förra veckan, slutade med en titel.

Sekulic har sedan Jönköping förra året tillsammans med Eriksson verkligen börjat visa på allvar hur duktiga dom är i dubbeln. Dom två har tillsammans absolut nått högsta futuresnivån och är ett par som i stort sett alltid tar sig långt i turneringarna. Lite fler titlar och Sekulic skulle på allvar kunna försöka sig på några Challengers också om han vill. Denna vecka dock, så är det inte Eriksson han spelar med, utan en annan. Om man följer tennisen en del så är det nog ingen okänd spelare, men för de flesta är han nog det, men den unge polacken Hubert Hurkacz har verkligen börjat ta för sig på touren på allvar. I år har han gått riktigt bra och tagit sig en bit in i Challengers där han utmanat mot riktigt bra motstånd. Nackdelen med Hurkacz är att han inte är en flitig dubbelspelare, vilket gör att hans ranking är rätt så skev och nog värderas lite annorlunda av spelbolagen. Faktumet kvarstår dock att detta är en spelare med riktigt vassa dubbelkvaliteter, framför allt med sin otroligt tunga serve som när han är fokuserad kan vara ostoppbar i bästa fall.

Tillsammans så är detta första gången Sekulic och Hurkacz spelar ihop men man har gjort det riktigt bra fram till finalen här. Tre raka 2-0 segrar och gårdagens är den som imponerar mest på mig där de fullständigt körde över Hampel och Shyla. Två spelare som också håller väldigt hög klass i dubbeln.

Jag tror att det är två väldigt bra spelartyper ihop Sekulic och Hurkacz, framför allt då Sekulic är väldigt spänstig och duktig framför nätet med sitt volleyspel och sin rörlighet och där Hurkacz kan få ut mycket från sitt tunga grundspel och sitt vassa servande. Troligtvis är det också på den vägen de lyckats ta sig till finalen med.

Motståndarna är bra, väldigt bra där med, men det finns en del svagheter hos dom båda också som gör att jag inte riktigt rättfärdigar detta som en 50/50 match. Främst är det Anderson Reed som jag tycker varit riktigt svag detta år som jag fokuserar mest kring. Har inte alls fått spelet att stämma och på något sätt tror jag att hans kvaliteter nått sin maxkapacitet redan. Reed är en spelare som måste serva på en bra nivå om han ska kunna prestera och tendenserna visar mest på att han kanske inte riktigt når det målet varje gång längre. Däremot så har han en fruktansvärt duktig partner denna vecka, Sem Verbeek, som utan tvekan mosat dubbeln så gott det går. Eller i alla fall innan han parade ihop sig med Anderson Reed, då han innan deras turnering förra veckan, hade ett fantastiskt facit på fyra raka titlar och ingen förlust sedan början av februari i år. Verbeek är helt klart en spelare som jag tror kommer spela högt, väldigt högt i dubbeln. Det är nog bara en tidsfråga innan han gör det.

Däremot så var Reed och Verbeek på väg ut tidigt i den här turneringen då man redan i första omgången stötte på problem mot ett rätt så svagt motstånd. Vann första set enkelt, men tappade sedan det andra och det tog ett tag innan man kunde stänga matchen i ett super tiebreak i slutändan. Man hade också det tufft i första set under gårdagens semifinal då första set var ett riktigt tajt och tufft mot två helt okej dubbelspelare. Dessa tendenser tycker jag inte riktigt talar för dom, Hurkacz och Sekulic har samtidigt inte haft något problem att avfärda några av sina motståndare denna vecka och just sett till spelkvaliteten så tror jag att de båda för tillfället är de bättre spelarna. Verbeek kanske bör anses vara minst lika bra, men individuellt så blir Hurkacz och Sekulic det starkare paret.

Jag tror absolut att det blir en tuff match men samtidigt så tycker jag att spelkapaciteten och veckans resultat talar för att Hurkacz och Sekulic idag kommer ha en större fördel i spelet och att de bör ses som favoriter i dagens match. Det är dock en final, så inget kommer komma gratis och båda paren lär vara riktigt taggade på att avsluta sina Qatar-veckor med en vinst. Däremot, det ska vara en lite större chans för vårt par att plocka hem titeln denna vecka.

Det är bara att hålla tummarna för att det går vägen och förhoppningsvis får vi återigen en svensk med en titel denna vecka. Sverige behöver alla titlar de kan få. Så HEJA!

Just det, matchen streamas med såklart, så fram med popcornen och bänka er för en härlig tillställning denna vackra fredag! Trevlig helg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt