Speltips: Klasskillnad trots underlaget?

Hej!

Så blev ju inget spel igår då Kohli och Thiem tyvärr valde att ställa in sin dubbelmatch. Verkar som att Kohli är den krisdrabbade utav dom då han även inte syns till i singeln. Nåja, tråkigt, då det hade varit hyperintressant att få se den matchen. Men men...det finns ju fler som man brukar säga.

Kekercheni/Lock - Lawson/Quigley (2) @ 1.66 Turnering: ITF USA F14 Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 22:00

Nu är ju jag ingen oddssättare, långt ifrån. Helt ärligt så tror jag att jag hade varit rent ut sagt urusel på det. Jag tycker faktiskt det är svårt att värdera och framför allt som en oddssättare behöver göra, innan matchen spelas. Däremot, att slå oddsen och att analysera det odds som blir erbjudet. Det tycker jag att jag kan någorlunda, det verkar ju som det i alla fall.

Så varför drar jag in massor med tjäbbel om oddssättning då kanske ni undrar? Jo, för jag tycker helt enkelt att dagens odds är helt fel. Grunden till det är också egentligen bara en tanke som jag har och det är att favoriterna är alldeles för bra här. Det skiljer en nivå i dubbeln mellan dom.

Varför är det så då kan man också undra sig, men den är rätt enkel så jag har inga problem att förklara varför här. Båda Lawson och Quigley har pendlat mellan spel på Challengern och Futures här den senaste tiden. Quigley är dock i grund och botten alldeles för bra för den här nivån och när han väl presterar så håller han faktiskt en rätt så bra nivå på Challengern också. Har tappat en hel del på rankingen sen förra och för-förra året men det är ingen slump att han varit rankad bland de 200 bästa i dubbeln. För det är han.

Lawson däremot har inte haft många år som proffs men redan här på sitt andra så är han rankad bland de 250 bästa i dubbeln. Hans karriär har gått spikrakt uppåt i den här spelformen och det är inte så lustigt heller, han satsar fullt ut på den här spelformen och kommer nog snart bara spela på högre nivå.

Nu är det grus som den här turneringen spelas på och jag undrar om det inte är därför man värderar dom så högt som man gör. Jag förstår egentligen inte skälet till det heller, man mosade ett rätt så skapligt motstånd igår och man verkade inte alls ha några problem med gruset. Är ju två spelare som annars servar väldigt bra och oftast spelar på mycket kraft, så det är rätt förståeligt att dom båda föredrar de Snabbare underlagen.

Motståndarna är inte så dåliga men överskattas något enormt. På den här nivån så är dom faktiskt bra och de båda håller futuresnivå, men det kommer hjälpa föga när Lawson/Quigley ändå håller snäppet högre klass. Kekercheni är en spelare som är okej, på grus får han mest utdelning då han inte är någon kanonservare och där har han också skördat störst framgångar i dubbeln. Samtidigt är det dock ingen spelare som är bättre än 500 i dubbeln på rankingen och den senaste tiden har han haft det riktigt svårt att vinna matcher.

Benjamin Lock däremot har fått sig en riktigt bra ranking i dubbeln då han plockat en hel del turneringar på futuresnivå, börjar nästan närma sig 300 i världen på rankingen och ja, det är väldigt bra för honom. En oerhört limiterad spelare som spelar på sin storlek och tungd, där ni kanske också förstår så har han skördat alla sina turneringsvinster i stort sett på hardcourt. Ingen direkt spelare som får utdelning av sin speltyp på det här underlaget.

Kekercheni och Lock hade det väldigt tufft i sin första omgång i måndags trots att man vann första set med 6-0. Tappade sedan andra set med 6-4 och vann på håret med 10-8 i super tiebreak. Det här mot ett motstånd som är bra mycket sämre än Lawson/Quigley.

Nej som ni kanske förstår det så tycker jag att Lawson/Quigley är alldeles för bra för att förlora den här matchen. De båda satsar som sagt på dubbeln och även om inte underlaget alltid är deras favorit så bör de kunna anpassa sig bäst här och spela på sin kapacitet. Självklart är de inte oslagbara och man måste hålla ett högt fokus om man ska vinna det här. Gör man dock det så ser jag inte dom ha några problem att vinna den här matchen i två raka set. Ett bra odds och jag tycker absolut de bör ligga ned mot 1.5-isch för att vara mer korrekt. Jag hade i alla fall spelat på dom ända ned dit.

Nu får vi hoppas att sin egna tro inte får ett enormt bakslag bara och att de verkligen presterar som man analyserar. Annars blir det skämskudde i morgondagens inlägg. Vi håller alltid tummarna istället, lets go!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt