Speltips: Skrällen i Basel

God eftermiddag mina vänner!

Nu äntligen börjar det lossna igen då jag under natten lyckades sätta ett spel för första gången sedan...ja okej då, sedan måndag, men det är värre än det låter, tro mig! Så oerhört glad att det inte behövdes krångla den här gången och Barton/Ebden gjorde allt enligt plan när de till slut vann med 6-3 6-3.

Egentligen vill jag inte prata någonting om det senaste spelet här i blogginlägget, det är fortfarande jobbigt och det kan nog ta priset som den värsta förlusten i historien för mig, jag tror det. Vi valde att spela på norrbaggarna Bratholm/Nordby och de gjorde det rätt så bra ifrån sig när de, trots en tung inledning lyckades ta med sig första set med 7-5. Man krigade på riktigt bra i andra set med och lyckades skrapa fram fem breakbollar i flera gem. Tyvärr så lyckades de verkligen inte förvalta någon av dom i en tid där deras servegem faktiskt var otroligt stabila. Hur som, det kommer såklart till ett tiebreak i andra set och där är man helt plötsligt chanslösa, trots att man snodde första poängen i motståndarnas serve. Aja, det var väl egentligen inte mycket mer med det men, det som skulle hända var ännu värre. De började i ett raskt tempo med super tiebreaket och plockade hem flera poäng efter varandra, till och med så pass bra att man hade 6-0 efter egen serve. Jag tror inte jag varit med om någon som tappat en sån ledning tidigare, men det finns en första gång för allt såklart. De tappar alltså sex raka, nej till och med sju raka poäng och ligger helt plötsligt under med 6-7 i STB. Jag fattade ingenting och trots att man kämpade sig till 9-8 med matchboll så lyckades man inte förvalta det utan åkte på stryk till slut med 11-9. En helt klart väldigt sjuk upplevelse. Det enda jag har lärt mig därifrån är att, ja, lira inte på norrbaggar.

Nåja, det blir ett jäkla massa skrivande om något som inte spelar någon roll längre. Det var rätt skönt att skriva av sig ändå men jag har siktat in mig på ett stort chansspel här istället som jag hoppas ska kunna nå ett bra resultat minst.

Huey/Mirnyi - Bellier/Chiudinelli (2) @ 5.58 Turnering: ATP Basel 500 Spelbolag: Pinnacle Sports Värdering: 3/10U Spelstopp: 17:30

Jag är inte riktigt säker på spelstoppet här, det är en match som pågår nu på bana 2 och det ska spelas en match ytterligare men det är nog någon gång mellan 17-17:30 som spelet bör dra igång.

Det här är en rätt stor chansning får man säga, på många sätt och vis, men jag tycker att oddset lockar och att det nog faktiskt finns en möjlighet för hemmaspelande schweizarna att plocka hem den här matchen. Vi kan börja med att titta till varför dom har det och enklast är att se över deras motståndare för dagen.

Huey/Mirnyi är mycket rutinerade och ett par som faktiskt hållt ihop under året rätt bra. Man har lyckats spela 50 matcher tillsammans i år och det blir en hel del turneringar när man räknar ihop det. Slår man ut det på hela året så har det gått bra resultatsmässigt också. Bland annat är det semifinal i Wimbledon och kvartsfinalen i Australian Open som sticker ut men man har också lyckats vinna 500-turneringen i Acapulco tillsammans. Trots att jag säger att båda är rutinerade så skiljer det en hel del i ålder mellan dom och Mirnyi börjar väl bli en av tourens äldste att faktiskt spela regelbundet. En tid tillbaka så var det här faktiskt världens bästa dubbelspelare och trots att han nu, snart fyller 40, så håller han ändå måttet för att vara bland de 20 bästa i världen. Det är otroligt starkt måste man säga. De kompletterar varann som par väldigt bra då man med Mirnyis längd och räckvidd kan serva bra och Huey snabba rörelser kan fånga upp de flesta returerna.

Det som talar för att dom kommer vinna och prestera idag är att de ligger på gränsen till att ta sig till WTF-slutspelet här i slutet på året. Man ligger för närvarande femma med drygt 500 poängs marginal och vill man inte tappa det försprånget måste man göra bra ifrån sig här. De har heller inga poäng att försvara från Basel här och i det sammanhanget betyder det att alla poäng de tar den här veckan kommer räknas på säsongsrankingen och vinner de i veckan, ja då är de nog helt klara till och med. Så där ser jag ett stort orosmoln då de lär knappast vika ner sig till kvällens fight.

Det jag dock kan se som ett mer positivt tecken är att de har varit fruktansvärt dåliga tillsammans den sista tiden. Om man blickar tillbaka så är deras senaste vinst från slutet av Augusti och man har sen dess fem raka förluster. Förlusterna är heller inget man liksom bara säger till: "ja okej det där är ju bra motstånd", utan det har varit mot rätt medelmåttiga spelare. Exempelvis är en tung förlust mot Almagro/Estrella Burgos i US Open ett bevis på sådant och sedan därefter förlusten mot Lorenzi och Pella. Så jag tycker det finns lite att hämta här, kanske är det så att man börjat tröttas ut här mot slutet av året och kanske finns det något som inte riktigt stämmer i deras spel längre?

Tittar man på en analys mellan paren så är det ingen tvekan om att Huey/Mirnyi är dom bättre spelarna men jag tycker inte att man ska underskatta schweizarna för det. Marco Chiudinelli är också han väldigt rutinerad i dessa sammanhang och hade det inte varit för alla hans skador så hade det nog blivit något bra av honom i slutändan. Trivs oerhört bra på snabba underlag och inomhus lyckas han alltid prestera. Eller vad sägs om hans tresetare mot Wawrinka igår när han faktiskt hade möjligheter till att avgöra det i tredje set. I dubbeln är han också giftig då han besitter ett bra volleyspel och tog sig under förra veckan till final i Challengern i Brest, Frankrike.

Den stora bristen ligger såklart i det unga framtidshoppet Antoine Bellier, en schweizare som börjat visa mer framfötter på touren men som oftast hittas på den lägsta nivån. Han har ändå gjort bra resultat ifrån sig där när det kommer till dubbeln och det som sticker ut mest är väl hans facit på hardcourt där han barat förlorat en match men vunnit 14. Bellier har en hel del titlar genom åren på den nivån och det känns som att han ändå kommer vilja ta chansen när han nu får den högre upp.

Jag hoppas verkligen på att schweizarna är motiverade, dels för att det är hemmaplan man spelar på och dels också för att man möter ett bra motstånd och då brukar man generellt vilja höja sig ett snäpp. Det tråkiga med den här matchen är att man på något vis valde att lägga den på sidobanan och inte ger dom chansen till Centre Court men jag tror att de oavsett kommer prestera så bra det bara går. Förhoppningsvis så gynnas de ändå av inomhusbanorna och lyckas man hålla en bra nivå på serven tror jag man mycket väl kan ta det till tiebreaks i matchen.

Pinnacle har odds på drygt 5.58 gånger pengarna medans bet365 ligger på 5 och Unibet på 5.4. Jag tycker att 5 är det mest korrekta oddset och därför ser jag det med som en bra investering till nästan sex gånger pengarna. Jag håller det lågt till tre units då jag inte är lika säker på det här spelet som jag annars brukar vara. Det är i grunden en stor chansning såklart men jag hoppas verkligen på en skräll här i Basel ikväll.

På återseende under morgondagen! Ha en grym eftermiddag och kväll!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.