Speltips: Speltips Bordtennis - Skilda världar

Bloggspelen levererar deluxe i början av oktober. Andra raka maxspelet in idag sedan Horejsi säkrat en seger mot Haiqal. Det blev dock lite för spännande då Horejsi förlorade första setet. Spänningen höll annars inte i sig så länge då tjecken stängde matchen ganska omgående efter debaklet i första set.

Vi hade lite andra spel i rullning under dagen utöver bloggspelet. Horejsi fick chansen mot Karakasevic men fick se sig besegrad med 1-3. Jag kanske var lite för het på gröten där men förutsättningarna fanns för en seger. Det tredje spelet för dagen var Kriston mot Jimenez. Inga större konstigheter där - Kriston vann med 3-0 och spelet kunde rättas grönt på ett ganska behagligt sätt.

Imorgon går vi in i finaldagen. Vi har faktiskt fortsatt sex spelare som krigar om slutspel. Personligen så avskriver jag dock Haiqal direkt vilket betyder att fem spelare slåss om fyra platser. Karakasevic och Horejsi ser jag som klara. Huzjak har också väldigt bra förutsättningar att ta sig vidare. Det lutar åt att vi kommer få en avgörande match mellan Alto och Kriston om vem som tar den sista platsen - spännande.

Josip Huzjak

Skönt för Huzjak att hitta tillbaka till sitt trygga spel igen. Har överlag gjort en utomordentlig tävling och i den enda förlustmatchen fick ha ge sig med minsta möjliga marginal mot Karakasevic. Jag ropade ut ett litet varningsfinger för Huzjak inför denna omgång och han verkar infria den förväntningen.

Han har vunnit två matcher i skiljeset vilket tyder på att det mentala är i balans. Det är också extra skönt att kunna ta med sig in i ett slutspel. I nuläget verkar ha gå mot Karakasevic i semifinal och det vore en riktigt fin lottning. Han har svårt mot Horejsi och om han kan undvika honom fram till finalen hade det underlättat betydligt.

Ricardo Jimenez

Jimenez har det tufft i Challyn, riktigt tufft. Inte vunnit någon match denna omgången vilket är likt från den förra. Självförtroendet är i botten och då han bygger upp stora delar av sitt spel kring en sprudlande optimism så påverkar detta såklart i nuläget.

Han kan som sagt spela när han träffar rätt. Han drar dock sin forehand alldeles för hårt mestadels och hade behövt lugna sig en aning och istället försöka bygga upp poängen. Nu blir misstagen istället alldeles för många och det är svårt att vinna matcher med den felprocenten.

Slutsats och speltips

Jimenez är bra mot Huzjak. De har mötts två gånger inom loppet av ett år och har varsin seger. Båda matcherna har också gått till fem set. Jimenez har en extrem fördel i detta mötet på en enda punkt. Hans serve brukar ställa till det oerhört för Huzjak och han får extremt bra lägen efter den. Min personliga tanke är att Huzjak nu måste ha lärt sig att retunera den. Han har haft två matcher på sig nu och någon gång är det dags.

Min starkaste argument för en seger till Huzjak är att spelarna är långt ifrån varandra mentalt. Huzjak har ett par riktigt bra dagar bakom sig och ska nu bara fullfölja för att ta sig till slutspel. Jimenez är tokutslagen sedan någon dag och bör inte vara superinspirerad inför detta möte.

Det finns absolut lite värde i det raka spelet här också. Jag tycker ändå att det största värdet ligger på en 1.5 lina här. Huzjak har inte slarvat mycket under dessa dagar och de är just de misstagen som brukar ställa till det. Han bör ha lite över 50% chans att täcka denna lina och därför knåpar jag in ett par units på detta spel.

Josip Huzjak vs Ricardo Jimenez

Spel: Josip Huzjak -1.5 @ 2.10

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 08:30

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt