Speltips: Speltips Challenger Ochsenhausen - Fel favorit

Bordtennis 10/9

Hej igen,

Det var ett tag sedan jag skrev ett par rader hos 1x2 nu. Det har hänt mycket i livet , inget i negativ bemärkelse, vilket har gjort att skrivandet här har blivit lidande. Jag är lite av den devisen att om jag ska göra något så ska det vara all-in. Nu har jag varit tvugen att lägga den kraften på andra saker i livet och därför valt att ta ett break. Det kan komma att bli så fler gånger innan året är slut då det är väldigt händelserikt i livet som stort för tillfället. Nu är jag dock tillbaka och vi ska förhoppningsvis hitta ett par gröna spel innan nästa break.

Dauud Cheaib

Helt klart en libanes på frammarsch. Han dyker upp ganska oregelbundet här i Ochsenhausen men när han väl gör det kan man räkna med en spelare som kämpar tills sista bollen är spelad. Det är också framförallt det jag gillar med honom, inställningen, i spelet som stort kanske han inte är den mest framgångsrika men att kämpa och hålla in bollen på bordet räcker ganska gott på denna nivån.

Förra veckan hände det också ganska bra grejer för Cheaib. Han gjorde en fantastiskt Chally i slutet av veckan vilket betydde slutspel något som inte hör till vanligheterna. I ett till synes starkt startfält var Cheaib den spelare som klart utmärkte sig mest. I semifinalen mötte han ryssen Kuzmin som alltid är med i toppen av denna turneringen. Trots febrilt kämpande fick libanesen ge sig med 2-3 efter en sevärd match.

Cheaib verkar ha tagit med sig förra veckans spel in i denna tävling. Han står på 2-1 efter tre spelade matcher. Vinsten mot Kriston med 3-0 är den som sticker ut mest och visar på att han fortsatt är i mycket fin form.

Evgueni Chtchetinine

Går som vanligt emot den evigt unga deffen. Känns fel att skriva att han inte levererar längre då han ändå når slutspel över 50% av gångerna. Samtidigt har han sjunkit i nivå och han lever mycket på att motståndarna inte är tillräckligt förberedda. Därigenom vinner han många matcher men när det väl kommer till kritan märks det att Mr C blivit äldre.

Gick, lite Cheaib, till semifinal i den avslutande Challyn förra veckan. Horejsi kavlade upp ärmarna i avgörande set och vann således med 3-2. En stabil Chally från gubben men inget som var direkt utmärkande.

Ju äldre Chtchetinine har blivit har också resultaten blivit allt märkligare. Han var den mest stabile gubben här för ett par år sedan men nu släpper han set mot spelare som inte har en susning om vad en deff är för något. Motivationsbrist eller inte men han är inte lika mån om att "gå rent" som under tidigare säsonger.

Slutsats och speltips

I april möttes spelarna för första gången på långt tid. En vän till mig snappade då upp ett uppenbart felsatt odds till över 10 gånger pengen på Dauud. Libanesen vann också matchen med 3-2 och han blev en resa(?) rikare. I förra veckan var det dags igen. Denna gången var oddset mer korrekt men ändå fel. Jag tror att bolagen erbjöd runt 2.50 på Cheaib och han tackade och tog emot den gången också. Nu har väl bolagen vaknat men oddset på 2.15 känns ändå allt för generöst. Cheaib bör stå som favorit i denna matchen med tanke på hans senaste prestationer mot Mr C.

Enligt min "källa" finns egentligen ett orosmoment i denna matchen. Cheaib har visat en väldig tålmodighet i dessa matcher och väntat ut "rätt boll". Under vissa perioder i matcherna har han dock börjat veva med backhand lite väl tidigt och därigenom blivit stressad. Skulle detta sättas i system kan matchen få en helt annan bild än vad vi vill ha. Sen ska man alltid räkna med att Chtchetinine kan ha en sådan match där han bara ska vinna och då lär Cheaib få svettas rejält.

Om vi istället ser på det positiva. Cheaib har utarbetat en taktik mot deffen där han hittar luckan långt ut i forehand när vitryssen är vänd lite väl mycket mot backhandhalvan. Det känns tryggt att han har en inarbetad taktik och så länge som Mr C inte läst in sig på detta så har Cheaib en väldig trygghet att falla tillbaka på.

Speltips är således baserat på Cheaibs senaste prestationer och trygghet mot deff och ser ut som följande:

Dauud Cheaib vs Evgueni Chtchetinine

Spel: Dauud Cheaib @ 2.15

Stake: 5/10u

Bookie: Expekt

Spelstopp: 20:40

Lycka till om ni hänger med!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt